Angst, verlies, trauma of PTTS…

EMOCARE - Pomme Termond - Regenesis Therapie - Touch of MatrixEen emotionele, schokkende of levensbedreigende gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven van mensen. Niet iedereen lukt het deze ervaring op eigen kracht te ‘verwerken’. Om van je klachten af te komen kies je vaak voor iets dat je kent, wat vertrouwd en algemeen aanvaard is; namelijk de reguliere geneeskunde. Maar stel dat dit niet het gewenste resultaat oplevert?

Immers door het onderdrukken van symptomen met bijvoorbeeld medicatie pak je de oorzaak niet aan. Integendeel, vaak verschuif je het probleem. En psychologische hulp zoals bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of psychotherapie lijkt meer op het sorteren van je bureaublad, maar je “harde schijf” blijft vol. En zo kan het een langdurig proces worden.

EMOCARE maakt gebruik van behandelmethodes die met succes worden toegepast bij het verwerken van emotionele gebeurtenissen en traumatische ervaringen. Het bewust oproepen of herbeleven van de desbetreffende situatie door er over te praten of aan te denken, is hierbij niet noodzakelijk. In tegendeel, dit is juist niet bevorderlijk voor het herstel. Symptomen en klachten (zgn. blokkades) worden op een eenvoudige, snelle, doeltreffende en zachte manier opgelost.

Met dank aan www.woordkunsten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *