BEHANDELVORMEN

EMOCARE - Pomme Termond - Regenesis Therapie - Touch of MatrixEnergetische Natuurgeneeskunde is één van de vijf terreinen van de “aanvullende en alternatieve geneeskunde”, zoals ze door de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) worden genoemd.

Energetische Natuurgeneeskunde wordt ook wel de kunst én de wetenschap van het werken met de relatie tussen energetisch en biochemisch functioneren genoemd, met als doel je gezondheid, vitaliteit en welbevinden te verbeteren.

EMOCARE combineert de nieuwste research op het gebied van de Psychologie, Neurowetenschappen, Biologie, Meditatie, Mindfullness, Hypnose én Kwantumfysica en begeeft zich op het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit.

EMOCARE stelt zich tot doel om met de opgedane kennis en ervaring haar cliënten meer regie over de eigen gezondheid te geven. Wetenschappelijk gefundeerd, veilig en effectief. Preventief, maar ook voor herstel en genezing.

EMOCARE heeft een geheel eigen werkwijze ontwikkeld en combineert evidence based methodieken (reguliere ggz) en interventies uit de positieve psychologie met alternatieve behandelmethoden.

Hieronder kun je meer lezen over de diverse alternatieve methodes die door EMOCARE worden ingezet tijdens de behandelingen (wordt binnenkort bijgewerkt).


  • Touch of Matrix: een doeltreffende bewustzijnsmethode voor verwerking, ontspanning, bewustzijn, acceptatie, beweging en verandering op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Symptomen en klachten (zgn. blokkades) worden op een snelle en zachte manier opgelost, hierdoor kunnen aandoeningen herstellen, emoties transformeren en mentale processen veranderen.
  • Integral Eye Movement Therapy (IEMT): een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige emoties, die passen bij angst/ fobie of ongewenste emoties bij bepaalde situaties, te verminderen of te laten verdwijnen. In tegenstelling tot EMDR is het herbeleven van een situatie door er over te praten niet noodzakelijk.
  • The Emotion Code & The Body Code: een snelle en nauwkeurige methode om de onderliggende oorzaak van symptomen, klachten of ziekte op te sporen en de energie van verstrikt geraakte emoties en pijnlijke ervaringen vrij te laten, zodat de chronische stressrespons wordt uitgezet en de natuurlijke balans in het lichaam kan herstellen.
  • Access Conciousness: een krachtige methode waarmee de energetische lading op overtuigingen, gewoonten, beperkingen en blokkades worden vrijgelaten, waardoor je lichaam kan herstellen en je elk aspect in je leven kunt veranderen.
  • Regenesis Therapie: een effectieve bio-energetische methode die door middel van een verscheidenheid aan aanrakingstechnieken de verschillende systemen van het lichaam in evenwicht brengt. Deze methode staat o.a. bekend als een pijnloze methode voor de correctie van de atlas-draaier, bekkenscheefstand en wervelfoutstanden en verbetering van lichaamshouding.
  • Tapping – Emotional Freedom Technique (EFT): een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in korte tijd kwijt te raken. Deze simpele techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.
  • Kinesiologie / Touch for Health: een methode om middels spiertesten blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau op te sporen en te neutraliseren, zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.
  • Massage
  • Ho, tot hier en niet verder…! – Psychosociale Ontwikkeling en Weerbaarheid voor Kinderen, Jongeren en hun Ouders/Opvoeders