Behoefte aan rust, ontspanning en verwerking

“Na de behandeling voelde ik me leeg – als een schone lei!”

“Zoekend naar rust in mijzelf, zodat ik mijn chronische ziekte deels onder controle kan houden, maakte ik de afspraak bij EMOCARE. Of zelfs, ik won deze door me in te schrijven tijdens een vrouwenavond waar Pomme een demonstratie gaf.
Pomme is een rustige vrouw en legt je duidelijk uit wat de behandeling inhoudt. Er wordt je gevraagd wat je wil. Heel duidelijk weet je voor jezelf wat je niet wil, en het is heel moeilijk om dit los te laten en te denken wat je wel wil! Pomme helpt je hierbij. Ze legt duidelijk uit wat ze gaat doen en staat niet te kijken als je verbaast bent wat er met je gebeurt. Het is heel bijzonder. Rustgevend. Stukjes herkenning komen naar boven, terwijl je haar niet eens je hele verhaal hoeft te vertellen. Dat vertelt je lichaam.

Toen ik naar buiten liep voelde ik me leeg, maar goed leeg. Leeg met ruimte om opnieuw te beginnen. Om mezelf te vullen met positieve dingen. Licht. Open. Als ik dacht aan de dingen die ik los wilde laten, leken ze ver weg. Ze gaven niet de zware lading als voorheen wanneer ik eraan dacht. Vervelende dingen van vroeger. Het voelde los van mij. Er was ruimte voor positieve, nieuwe dingen. Het voelde heel prettig. Ik voelde me als een schone lei. Er waren geen dingen die ik niet prettig vond. Pomme stelt je gerust en veroordeelt niet. Ik zou het zeker nog eens doen, maar daar wacht ik nog even mee, totdat ik voel dat het nodig is.

Klinkt dit allemaal heel wazig? Dan zou ik zeggen; ga ervoor! Je kunt dit namelijk niet begrijpen als je het niet hebt ervaren.”

Annika (1986), werkzoekend, vrijwilligerswerk