Aanraken is een levensbehoefte!

Het belang van aanraking wordt in onze maatschappij onderschat. Liefdevolle aanraking is een eerste levensbehoefte!

Onderzoek toont aan dat kinderen die veel worden aangeraakt beter groeien, minder vaak ziek zijn, beter leren, een beter lichaamsbesef hebben, socialer zijn en beter communiceren. Daarnaast leren kinderen door gezonde aanrakingservaringen hun grenzen kennen en – door deze gewenste intimiteiten – goed van fout te onderscheiden. Dit speelt een belangrijke rol in de preventie van o.a. seksueel misbruik. Ook is de ervaring dat agressie en jeugdcriminaliteit afneemt, daar waar speelse vormen van lichaamscontact worden ingezet.

In ziekenhuizen wordt massage ingezet als vorm van pijnbestrijding, bij slaapproblemen of ter voorbereiding op een operatie. Daarnaast blijken o.a. kankerpatiënten zich door intensief huidcontact sterker en gezonder te voelen. Ook in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met psychische klachten zoals angst en depressie wordt massage ingezet. Aanraking en massage zijn een vorm van communicatie waarbij er geen gesproken taal nodig is om elkaar te verstaan.

Gun jij jezelf een moment van ontspanning, rust, verwerking en herstel? Bij EMOCARE kun je terecht voor een rustgevende massage van hoofd, nek en schouders, handen en voeten of een holistische lichaamsmassage.

Massage brengt lichaam en geest tot rust en kalmeert het zenuwstelsel. Hierdoor regenereren de cellen, herstellen de weefsels, ontspannen de spieren, komen hormonen in balans, verbetert het immuunsysteem en de bloedsomloop en wordt de lymfestroom bevordert, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen worden gebracht en afvalstoffen worden verwijderd.

www.emocare.nl/massage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *