BREATHWORK & TRAUMA RELEASE SESSIE

Adem is letterlijk de sleutel tot leven en het nastreven van geluk. Spanning, stress of trauma kunnen echter een grote invloed hebben op de manier waarop we ademen.

Men zegt niet voor niets: “je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt” 

De ademhaling reageert namelijk als eerste op wat er gebeurt. Hiervan zijn we ons vaak niet bewust, maar dit kunnen we wel terug zien en voelen als we ons ervan bewust worden.

De ademhaling spiegelt je patronen, hoe je omgaat met jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen op basis van jouw eigen ervaringen. Iedereen heeft een eigen ademhalingscurve. Echter voor iedereen geldt; wens jij verandering in je leven dan kun je de adem gebruiken als medicijn.

Je ademhaling aanspreken en benutten als een hulpmiddel om stress, spanning en de energie van vastgezette emoties vrij te geven en trauma’s en beperkende overtuigingen uit
het verleden los te laten, is namelijk een zeer krachtige methode als poort voor transformatie en heling.Tijdens deze 3 uur durende individuele sessie maak je een bijzondere innerlijke reis van hoofd naar hart, met een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

BREATHWORK & TRAUMA RELEASE biedt je de mogelijkheid om blokkades in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning, stress en trauma los te laten, zodat je levensenergie weer vrij kan stromen, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd en jij een andere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

De combinatie van lichaamsgericht trauma release- en ademwerk, eventueel ondersteund met een dosis ceremoniële cacao, is een krachtige katalysator voor transformatie en helend werk. Het helpt je om naar binnen te reizen, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en je te ondersteunen bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Resultaat is dat je dichterbij jezelf komt en het leven voller, je lichaam gevoeliger en je levenslust groter wordt.

Voor iedereen die verlangt naar verbondenheid met zichzelf, meer waarde wil geven aan zijn/haar leven en bereid is om naar binnen te gaan om daar de eigen wijsheid te ontmoeten, aan te spreken en te benutten en dit liever doet in de veiligheid van een één-op-één setting in plaats van in een groep.


We creëren samen een ruimte waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen?

Stilte, beweging en aanraking nodigen je uit om op een zachte en liefdevolle manier het contact met jouw lichaam te herstellen. Om vanuit je (drukke) hoofd rustig te zakken in je lijf. Je gaat op reis naar binnen. Prachtige muziek wijst je de weg. De adem is hierbij ons voertuig. Met de zachte kracht van ademen vergroot je je bewustzijn.

De cacao die eventueel bij deze sessie gebruikt zal worden is met zorg geteeld in Guatemala en wordt met veel liefde bereid volgens ons eigen favoriete recept. Het staat bekend als een hart-openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor heling.

Beweging, aanraking en onze ademhaling maken het lichaam wakker en nodigen het uit om vastgezette levensenergie (blokkades) als gevolg van spanning, stress en trauma te herkennen en vrij te laten. Met een open en nieuwsgierige blik kijk je wat je onderweg allemaal tegenkomt, waar je licht op kunt laten schijnen. Je ademt jezelf letterlijk vrij, waardoor het lichaam verzacht.

Het geschenk van verzachten is dat het je in contact brengt met de stille ruimte in je lichaam en een (levens)stroom van vreugde en rust op gang brengt. Daarnaast vergroot het je vermogen tot verbondenheid, veiligheid en levendigheid.

Zachtheid is niet hetzelfde als zwak zijn, het is iets heel natuurlijks, komt voort uit authentiek zijn en is juist ongekend krachtig. Zachtheid geeft beweging en brengt ontroering en nieuwe levensenergie op plekken waar hardheid was gaan overheersen.

Het is een geschenk voor jezelf (en de wereld) om je weer te kunnen verbinden met je authentieke zelf en je leven vorm te geven op basis van vrijheid, liefde en waarheid.


De sessie is als volgt opgebouwd:

Binnenkomst; verbinden met jezelf en elkaar door middel van stilte, beweging, aanraking, ademhaling en een sharing.

De (eventuele) cacao ceremonie bestaat uit het drinken van 42 gr. medicinale cacao. Cacao wordt in Midden- en Zuid-Amerika al duizenden jaren gebruikt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Ze wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd en staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en een katalysator voor helend werk. Daarnaast heeft cacao tal van gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten en mineralen, heeft een positieve invloed op je stemming en immuunsysteem, is goed voor hart en bloedvaten, verlaagd bloeddruk en cholesterol, stabiliseert de bloedsuiker en reguleert de stofwisseling door het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf.

Trauma release bestaat uit enkele simpele en effectieve oefeningen waarmee je je lichaam uitnodigt om in beweging te komen middels (neurogene) trillingen. Dit is de meest natuurlijke manier van het lichaam om spanning, stress en trauma los te laten. Hierbij werken we direct in op de psoas. Een belangrijke spier die een grote rol speelt bij stress en emoties. Ook wel “de spier van de ziel” genoemd.

Body- & Breathwork bestaat uit een diepgaande trauma release en transformatie door middel van 8 krachtige ademtechnieken. Hierbij komt er een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een hallucinogene stof die verantwoordelijk is voor de spirituele ervaring die ademhaling kan geven. Het schakelt je neocortex (je denken) uit, waardoor al je filters verdwijnen, de poorten naar je limbisch brein geopend worden en opgeslagen spanning, stress en trauma moeiteloos losgelaten kan worden.

Integratie; verbinden met jezelf en elkaar door middel van stilte en een sharing.