Chronische pijn – lijkt er geen eind aan te komen?

Stijve nek en schouderpijn, RSI, carpaal tunnelsyndroom, kyfose, lordose, scoliose, hernia, lage rugpijn, ischias, bekkenscheefstand, migraine, spanningshoofdpijn, duizeligheid, whiplash…lijkt er geen eind aan te komen? Wat hebben deze pijnen met elkaar gemeen?

Door chronische onbalans of belasting van het lichaam ontstaat er spierspanning tussen botten en wervels, en met name tussen schedel- en atlas-draaier (bovenste wervels). Deze gebieden zijn neurologisch gezien één van de meest kwetsbare van ons lichaam. Als beschermingsreactie zetten spieren zich hier dan ook als eerste vast. Dit heeft grote invloed op het functioneren van het lichaam in zijn geheel.

In de wervelkolom bevindt zich het ruggenmerg, dat zich via openingen tussen de wervels als zenuwen door het lichaam vertakt. De zenuwen geven opdrachten vanuit de hersenen door naar plaatsen in ons lichaam (bewegingszenuwen) of ze geven informatie van plaatsen in het lichaam door naar de hersenen (gevoelszenuwen). Als de spieren in het gebied van de schedel-atlas-draaier en/of de wervelkolom zich vastzetten, worden de zenuwen ingedrukt en wordt de informatievoorziening door de zenuwbanen tussen cellen, organen, klieren en spieren verstoord, met lichamelijke, psychische of emotionele problemen tot gevolg.

De wervelkolom neemt dan ook een centrale plaats in tijdens de behandelingen. Een juiste stand van de wervelkolom biedt een optimale basis voor een goede gezondheid en een algeheel welzijn, waardoor het mogelijk is soepel en flexibel mee te bewegen met de steeds veranderende levensomstandigheden. Bekijk hier een kort filmpje over de correctie van de atlas en de draaier.

EMOCARE maakt gebruik van methodes waarmee veel onverklaarbare en chronische ziekten en problemen op zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel niveau opgelost worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *