Depressie, angst of trauma

EMOCARE - Pomme Termond - Regenesis Therapie - Touch of Matrix

Depressie, angst of trauma kunnen diep ingrijpen op je leven.

> Wil jij in één of enkele behandelingen van je depressie, angst of trauma af?

> Ben jij bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid?

 

Energetische Natuurgeneeskunde is de snelst mogelijke manier om de kwaliteit van jouw leven en gezondheid te verbeteren! Geen lapmiddel, wél een snelle en doeltreffende oplossing. Lees meer…


Depressie, angst of trauma… We maken allemaal in ons leven één of meerdere emotionele of ingrijpende gebeurtenissen mee die een rol kunnen spelen in het ontstaan van depressie of angst. Onze hersenen hebben namelijk een natuurlijk beschermingsmechanisme. Emotionele, schokkende of levensbedreigende gebeurtenissen worden opgeslagen in een “bijna” afgesloten geheugengebied. In het dagelijkse leven is het dan of men het is “vergeten”. We zeggen dan wel eens dat het een plekje heeft gekregen. Niets is minder waar. De herinneringen sluiten de cellen af, waardoor deze niet of nauwelijks meer deel uit maken van ons bewustzijn én van de constante chemische communicatie en die plaatsvindt in het lichaam. Hierdoor moet het lichaam zich aanpassen en compenseren.

Wij – oftewel ons lichaam én onze geest – ontwikkelen (doorgaans onbewust) strategieën om ons “staande” te houden. Deze “overlevingsstrategieën” worden zichtbaar in het lichaam: in je houding, je ademhaling, stofwisseling en spierspanning. Maar ook zie je dit terug in hoe je je voelt, wat je waarneemt, in je gedachten, interpretaties en opvattingen over mensen en gebeurtenissen.

Het komt ook vaak voor dat onaangename herinneringen zich op de meest onverwachte momenten weer opdringen, onder meer in de vorm van herbelevingen en nachtmerries. Ook kunnen er symptomen optreden zoals verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, gevoelens van vervreemding, angstaanvallen, schrikachtigheid, slapeloosheid en vermijdingsgedrag. Er wordt dan ook wel gesproken over een ‘post traumatische stress stoornis’ (PTSS).

Onverwerkte emoties en trauma’s zijn dus een vorm van latente stress – dat wil zeggen dat de stress voortdurend op de achtergrond aanwezig is, al ben je je daarvan niet altijd bewust – en kunnen zo tot jaren nadat de gebeurtenis plaatsvond, leiden tot lichamelijke, psychische en emotionele aandoeningen. Ons lichaam bevindt zich voortdurend in de “gevaarmodus”, waarbij de prioriteit ligt bij “overleven” (vechten, vluchten, bevriezen) en het lichaam niet meer de kans krijgt om te herstellen, met alle gevolgen van die. Hierdoor bestaat het leven meer uit “overleven” in plaats van (be)leven!

EMOCARE richt zich op de biologische processen en de onderliggende oorzaken die een rol spelen bij depressie en angst. Op eenvoudige en doeltreffende wijze wordt het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam aangesproken, waardoor er (soms wonderbaarlijk snel) herstel of genezing plaatsvindt.

Ieder van ons draagt – bewust en onbewust – herinneringen aan het verleden met zich mee die van invloed zijn op je voelen, denken en doen. Mijn ervaring is dat wanneer oorspronkelijke en onopgeloste “trauma’s” worden aangepakt, er snelle en positieve veranderingen op het gebied van gezondheid, geluk en vitaliteit optreden.

EMOCARE maakt gebruik van behandelmethodes die met succes worden toegepast bij het verwerken van emotionele gebeurtenissen en traumatische ervaringen. Het bewust oproepen of herbeleven van de desbetreffende situatie door er over te praten of aan te denken is hierbij niet noodzakelijk. In tegendeel, dit is juist niet bevorderlijk voor het herstel. Vaak al na één of enkele sessies verliest de herinnering kracht en emotionele lading. Herinneringsbeelden kunnen veranderen, waziger of kleiner worden. Je lichaam is weer in staat om de natuurlijke balans te herstellen, zodat jij het leven weer kunt (be)leven zoals het bedoeld is!

Gezond, gelukkig en vol energie! Dat wil jij toch ook?

Hoe zou het zijn als jij jouw potentieel voor een gezond, gelukkig en vitaal leven optimaal kan benutten om je gezondheid te verbeteren en een ziekte te keren?!

Stel je voor hoe het zou zijn als jij (weer) volledig in je eigen kracht staat en het leven kunt (be)leven zoals het bedoeld is!


Dit alles gaat niet alleen over het voorkomen van ziekte, maar ook om herstel en genezing en een ondersteunende werking bij behandeling door reguliere arts, therapeut of specialist.

Soms is medicatie of operatief ingrijpen noodzakelijk, maar als tegelijkertijd aan de oorzaken wordt gewerkt zal medicatie soms overbodig, minder of alleen tijdelijk nodig zijn en kan een operatie soms zelfs voorkomen worden.


EMOCARE - Pomme Termond - Regenesis Therapie - Touch of Matrix

 

Ben jij op zoek naar een natuurlijke en doeltreffende behandeling om van je lichamelijke, psychische en emotionele ongemak of pijn af te komen?

Wil jij jezelf bevrijden van emotionele gebeurtenissen of trauma’s uit het verleden?

Wil jij jouw potentieel voor een gezond, gelukkig, vitaal en zingevend leven optimaal (leren) benutten?

Ben jij bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid?

 

Kies voor jezelf, kies voor EMOCARE!

▪ Een holistische kijk op gezondheid▪
▪ Laagdrempelige en kortdurende hulpverlening▪
▪ Nauwkeurig, praktisch en niet belastend ▪
▪ Opmerkelijk goede resultaten▪
▪ Deskundig advies, voor blijvend resultaat▪
▪ Geschikt als complementaire behandeling, zowel preventief als curatief▪
▪ Vergoeding mogelijk vanuit aanvullend pakket ▪
▪ Versterkt je eigenheid, maakt je bewust, vrij en onafhankelijk▪
▪ Veilig voor mens en dier en 100% in overeenstemming met de natuur▪

 

Laat mij weten hoe ik jou kan helpen


EMOCARE biedt naast individuele behandeling en massage, ook training in psychosociale weerbaarheid voor kinderen en ouders en op het gebied van persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling.


Volg EMOCARE op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!


EMOCARE web 01

Leef, lach en heb (weer) lief!