Emotionele of schokkende gebeurtenissen…

Een schokkende of levensbedreigende gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven van mensen. Niet iedereen lukt het deze ervaring op eigen kracht te ‘verwerken’. De behandelingen van EMOCARE helpen bij verwerking, ontspanning, bewustzijn, acceptatie, beweging en verandering.

Onze hersenen hebben een natuurlijk beschermingsmechanisme. Als een gebeurtenis te heftig is om te verwerken wordt het in een “bijna” afgesloten geheugengebied opgeslagen. In het dagelijkse leven is het dan of men het is “vergeten”. We zeggen dan wel eens dat het een plekje heeft gekregen. Niets is minder waar. De onaangename herinneringen blijven zich vaak op de meest onverwachte momenten opdringen, onder meer in de vorm van herbelevingen en nachtmerries. Ook kunnen er symptomen optreden zoals verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, gevoelens van vervreemding, angstaanvallen, schrikachtigheid, slapeloosheid en vermijdingsgedrag. Er wordt dan ook wel gesproken over een ‘post traumatische stress-stoornis’ (PTSS).

Energetische Natuurgeneeskunde wordt met succes toegepast bij het verwerken van emotionele gebeurtenissen en traumatische ervaringen. Het bewust oproepen of herbeleven van de desbetreffende situatie door er over te praten of aan te denken, is hierbij niet noodzakelijk. In tegendeel, dit is juist niet bevorderlijk voor je herstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *