HEALING CIRKEL BREATH & RELEASE

TRAUMA RELEASE, INTEGRATIE & TRANSFORMATIE
Een krachtige katalysator voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Een bijzondere ceremonie die je uitnodigt om naar binnen te reizen en niet alleen je hart, maar ook nieuwe deuren naar vrijheid en levendigheid te openen.


Breath & Release biedt je de mogelijkheid om blokkades in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning, stress en trauma los te laten, zodat je levensenergie weer vrij kan stromen, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd en jij een liefdevollere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

Tijdens deze 4 uur durende sessie maak je een bijzondere innerlijke reis van hoofd naar hart, met een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Resultaat is dat je dichterbij jezelf komt en het leven voller, je lichaam gevoeliger en je levenslust groter wordt.

Voor iedereen die verlangt naar verbondenheid met zichzelf, meer waarde wil geven aan zijn/haar leven en bereid is om naar binnen te gaan om daar de eigen wijsheid te ontmoeten, aan te spreken en te benutten. Ervaring is niet nodig.

– 29 oktober 2023 –
– 26 november 2023 –

Lees hier de ervaringen van de mensen die je voorgingen.
Kracht van de cirkel

Samenzitten in een cirkel is de oudste vorm van menselijke sociale interactie. De cirkel is het symbool van eenheid, verbinding en perfectie. Als mensen samenkomen in een cirkel, ontmoeten ze elkaar in gelijkwaardigheid.

Omdat een cirkel geen begin en einde heeft, kan de energie die onderling ontstaat oneindig blijven circuleren in de groep zolang de cirkel gesloten blijft. De cirkel kan dan ook versterkend werken bij het neerzetten van een intentie, meditatie, het delen van gedachten en gevoelens en bij transformatie.

Tijdens deze ceremonie maken we gebruik van de kracht van de groep, de cirkel. De cirkel is gebouwd op liefde, vertrouwen, wijsheid en oordeelloosheid.


Geef jezelf (adem) ruimte

We creëren samen een ruimte waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen?

Stilte, beweging en aanraking nodigen je uit om op een zachte en liefdevolle manier het contact met jouw lichaam te herstellen. Om vanuit je (drukke) hoofd rustig te zakken in je lijf.

Je gaat op reis naar binnen. Prachtige muziek wijst je de weg. Ons lichaam en de ademhaling in het bijzonder is hierbij ons voertuig.

De cacao die bij deze ceremonie gebruikt zal worden is met zorg geteeld in Guatemala en wordt met veel liefde bereid volgens ons eigen favoriete recept. Het staat bekend als een hart-openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor heling.

Beweging en aanraking maken het lichaam wakker en nodigen het uit om vastgezette levensenergie (blokkades) als gevolg van spanning, stress en trauma te herkennen en vrij te laten. Met een open en nieuwsgierige blik kijk je wat je onderweg allemaal tegenkomt, waar je licht op kunt laten schijnen. Onderwijl adem je jezelf letterlijk vrij, waardoor het lichaam opent en verzacht.

Het geschenk van verzachten is dat het je in contact brengt met de stille ruimte in je lichaam en een (levens)stroom van vreugde en rust op gang brengt. Daarnaast vergroot het je vermogen tot verbondenheid, veiligheid en levendigheid en draagt het bij aan een reset van het zenuwstelsel. Hierdoor wordt het natuurlijke vermogen tot herstel, vitaliteit en veerkracht geactiveerd en krijgt het brein het signaal dat het gevaar (eindelijk) is geweken.

Resultaat is dat het biologisch stress systeem tot rust komt, cellen en weefsels kunnen regenereren, spieren ontspannen, hormonen in balans komen, het immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop en lymfestroom worden bevordert. Daarnaast beïnvloed deze transformatie het brein en ons DNA, waardoor ook gedachte- en gedragspatronen veranderen. Dit simpelweg omdat de imprints van de stressvolle gebeurtenissen en bijbehorende “programmeringen” op alle niveaus veranderen: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.

Ga jij met ons mee op reis?


De cirkel is als volgt opgebouwd:

Binnenkomst (9.00u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte, beweging, aanraking, ademhaling en een sharing.

Cacao (9.30u) wordt in Midden- en Zuid-Amerika al duizenden jaren gebruikt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Ze wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd en staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en een katalysator voor helend werk. Daarnaast heeft cacao tal van gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten en mineralen, heeft een positieve invloed op je stemming en immuunsysteem, is goed voor hart en bloedvaten, verlaagd bloeddruk en cholesterol, stabiliseert de bloedsuiker en reguleert de stofwisseling door het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf. De cacao ceremonie bestaat uit het drinken van 42 gr. ceremoniele cacao.

Trauma Release (10.00u) bestaat uit enkele bewegingsoefeningen waarmee het lichaam uitgenodigd wordt om in beweging te komen middels (neurogene) trillingen. Hiermee ontleent het lichaam ons direct toegang tot het zenuwstelsel, zodat blokkades in de vorm van diep opgeslagen spanning, stress en trauma losgelaten en imprints op alle niveaus getransformeerd en geïntegreerd kunnen worden.

Body- & Breathwork (11.00u) bestaat uit een diepgaande trauma release en transformatie door middel van 8 krachtige ademtechnieken. Hierbij komt er een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een hallucinogene stof die verantwoordelijk is voor de spirituele ervaring die ademhaling kan geven. Het schakelt je neocortex (je denken) uit, waardoor al je filters verdwijnen en de poorten naar je limbisch (emotionele) brein geopend worden en er direct een reset plaats kan vinden.

Integratie (12.30u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte en een sharing.

Afsluiting (13.00u)

De cirkels worden gefaciliteerd door Pomme en Maud


Praktische informatie

Data
– 29 oktober 2023 –
– 26 november 2023 –

Maximaal aantal deelnemers 10 – 12

Deur open: 8.45
Start ceremonie: 9.00
Sluiten ceremonie: 13.00

Locatie: Weert 78, 6231 SB Meerssen (Weert)

Investering: € 75,- voor deze 4 uur durende groepssessie.
Deze bijeenkomst komt mogelijk in aanmerking voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar. Neem even contact met mij op voor meer info.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar info@emocare.nl of koop een ticket via Hipsy
Na ontvangst van betaling is jouw plekje definitief.

Contra-indicaties
Een standaard dosis cacao tijdens een ceremonie is circa 42 gram. In sommige gevallen wordt geadviseerd om geen/minder cacao te nemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van antidepressiva op basis van MAO, bij een hoge bloeddruk en bijbehorende medicijnen, bij hartproblemen en bij zwangerschap/borstvoeding. Raadpleeg bij twijfel een arts, wij geven geen medisch advies.

Deelname aan het ademwerk is niet mogelijk wanneer je wordt behandeld voor glaucoom, hartklachten of hersenbloeding, psychische klachten zoals schizofrenie, psychose en/of epilepsie, je verslaafd bent aan psychoactieve middelen (zowel soft- als harddrugs).

Let op: 2 weken voor deelname aan de cirkel is het niet toegestaan om drugs, entheogene / psilocybine middelen te gebruiken. Gebruik geen alcohol 3 dagen voor deelname.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
1 of meer maanden van te voren: 100% refund
4-5 weken van te voren: 75% refund
2-3 weken van te voren: 50% refund
0-1 week van te voren: geen refund
Geef jij jouw plekje aan iemand anders: 90% refund