HOOIKOORTS

Haaaatsjieeeee!

Heb je last van een verstopte neus, niesbuien, tranende, rode ogen of een loopneus?

Wanneer je deze klachten herkent, kan het zijn dat je allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel HOOIKOORTS genoemd.

1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan hooikoorts. Gelukkig is het eenvoudig te verhelpen!


FOUTJE? BEDANKT!

Bij een normaal- en gezond lichaam vinden er geen allergische reacties plaats op stoffen die in de natuur voorkomen. Hooikoorts is een vergissing van het immuunsysteem. Vaak is het ontstaan. Het is net als een nare emotie die in verband wordt gebracht met een bepaalde situatie. De situatie heeft geen betekenis, maar er zit wel een gevoel aan geplakt.

Ook bij hooikoorts is dat vaak het geval en blijft het onderbewuste gedeelte van het brein het patroon herhalen en fel reageren op de stof die een keer een heftige reactie heeft veroorzaakt. Op de een of andere wijze heeft er zich iets voorgedaan waardoor er een overgevoeligheid is voor pollen/stuifmeel. Dit is in een vergissing en die vergissing kan rechtgezet worden, zodat je geen last meer van hooikoorts hoeft te hebben.


LEVEN ZONDER HOOIKOORTS

Het is mogelijk om het immuunsysteem op eenvoudige wijze te laten ervaren hoe het adequaat moet reageren op de stof waar je nu nog allergisch op reageert. Zo leert het immuunsysteem opnieuw hoe het zich dient te gedragen. Dit uit zich uiteindelijk in het uitblijven van allergische reacties.

Nieuwsgierig? Maak dan een afspraak voor een hooikoorts sessie. Deze komt in aanmerking voor vergoeding uit het aanvullende pakket door een groot aantal zorgverzekeraars.

Het lijkt wonderbaarlijk en wanneer je ervaart dat je van hooikoorts verlost bent dan is dat ook zo. Ik spreek uit ervaring en gun ook jou dat vrije gevoel!

Maak nu een afspraak en ontvang GRATIS een pot lokale rauwe Limburgse honing en een pot bio-energetische Magnesiumvlokken.


HONING

Van lokale honing is bekend dat het een goed middel is om hooikoorts te verlichten, omdat het kleine hoeveelheden van de pollen bevat waar je allergisch op reageert. Zo bouwt je lichaam resistentie op en verminderen klachten. Je ontvangt bij jehooikoorts behandeling een gratis pot lokale rauwe Limburgse honing van imkerij Beeing Pure. 

Rauwe honing kent daarnaast nog vele andere helende eigenschappen.Vermoed wordt dat gezonde bacteriën in de honing hiervoor verantwoordelijk zijn, met name 6 verschillende soorten lactobacilli en 4 soorten bifidobacteria.

Een van de belangrijkste eigenschappen van honing is dat ze als natuurlijk antibioticum werkt. Niet alleen virussen, maar ook bacteriën en schimmels kunnen worden tegen gegaan met honing. Het helpt wonden sneller en zonder infectiegevaar te genezen en gaat luchtweginfecties tegen.

Daarnaast bevat honing anti-oxidanten en belangrijke voedingsstoffen (zgn. fytonutriënten) zoals caffeic acid methyl caffeaat, phenylethyl caffeaat en fenylethyl dimethylcaffeaat.

De honing van Beeing Pure is ook los te koop in onze praktijk.


MAGNESIUM

Magnesium is van levensbelang en betrokken bij heel veel lichaamsprocessen, onder andere bij het immuunsysteem. Een tekort aan magnesium leidt tot typische allergische reacties, zoals een verhoging van IgE (een immunoglobuline die verhoogd is bij allergie), ontstekingsbevorderende cytokines en het vrijkomen van histamine.

Allergenen zorgen voor een ontstekingsreactie in het lichaam waarbij ook histamine vrijkomt. Histamine hecht zich aan bepaalde zenuwuiteinden en zorgt ervoor dat er meer vocht vrijkomt. Resultaat: loopneus en traanogen, onbedwingbare niesbuien en jeukende ogen. Deze symptomen kunnen zich uitbreiden naar de bijholtes en longen en zo benauwdheid veroorzaken.

Magnesium is een mineraal dat histamine bindt en onschadelijk maakt. Het heeft een positief effect op verschillende vormen van allergie, vooral op astma, maar is ook bijzonder effectief in het onder controle houden van allergische rhinitis of hooikoorts.

EMOVITAL bio-energetische magnesium vlokken (ook wel kristallen of flakes genoemd) zijn de ideale oplossing om magnesium snel en doeltreffend op te nemen via de huid. Te gebruiken in een ontspannen voetbad of een heerlijk ligbad. Terwijl je ontspant vul je je magnesium status aan. Een weldaad voor je lichaam!

De magnesiumvlokken, maar ook magnesiumolie en orale supplementen, zijn ook los te koop in onze praktijk.