Luister naar je lichaam…

07

Lichamelijk, psychische en emotionele klachten ontstaan niet als een onvermijdelijk noodlot; ze zijn het resultaat van vele jaren roofbouw op het lichaam. Net zoals een auto doorroest en gebreken gaat vertonen bij gebrek aan onderhoud, ontstaan gezondheidsklachten en ziektes door veronachtzaming.

Ziektes kondigen zich, lang voordat ze uitbreken, aan door klachten, voorafgegaan door functiestoornissen die zich uiten als ongemakken. Slapeloosheid, hoofdpijn, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel en menstruatiepijnen waarschuwen voor overbelasting van het immuunsysteem. Klachten die wij niet altijd serieus nemen. Na enkele jaren waarin de ongemakken zijn verergerd tot structurele klachten, nemen wij medicijnen in en gaan klachten over in ziektes.

Signalen zoals chronische vermoeidheid, slapeloosheid, ontstekingen, koortsblaasjes, rugpijn, maagproblemen en reumatische klachten duiden op overbelasting van het immuunsysteem die leidt tot ziektes die jaren voordat zij uitbreken kunnen worden vastgesteld. Er zijn aanwijzingen dat dit ook geldt voor het ontstaan van kanker, MS en ALS.

Essentieel is de vraag waardoor de zwakke plekken in het immuunsysteem zijn ontstaan, zodat het zo uit balans is geraakt, dat klachten konden uitgroeien tot ziektes.

Elementen die meespelen zijn onder meer onvolwaardig voedsel, bestrijdingsmiddelen in en op onze voeding, het drinkwater en de lucht, schadelijke stoffen in vaccinaties en huidverzorgingsproducten, infecties, antibiotica, stress, elektromagnetische straling, voedingsallergie en tekorten aan water, mineralen, sporenelementen, vitamines, gezonde vetten en eiwitten. Hierdoor ontstaan blokkades, beschadigingen door achterstallig onderhoud en overbelasting van het immuunsysteem waaronder lever, nieren, darmen en lymfestelsel.

Wanneer je leert om (weer) te luisteren naar de signalen van jouw lichaam en begrijpt hoe jouw klachten zijn ontstaan – de relatie tussen je ervaringen en je eigen voelen, denken en doen – krijg jij weer de regie over je gezondheid en kun jij die stappen zetten die nodig zijn om de natuurlijke balans te herstellen. Dat is vele malen effectiever dan alleen maar steeds een symptoom bestrijden, onderdrukken of weghalen.

Bewustwording én bewustzijn van de manier waarop jij met jezelf, jouw lichaam, omgaat is een voorwaarde om je gezondheid te behouden en te werken aan herstel en genezing. Namelijk alles wat je doet (of niet doet), denkt, voelt en tot je neemt (of niet), heeft invloed op je gezondheid.

Door op een (meer) natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen en de energieën van het lichaam te ondersteunen, kan de natuurlijke balans in jouw lichaam zich weer herstellen en kun jij het leven weer beleven zoals het bedoeld is!

Ben jij bereid om de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid te nemen? EMOCARE helpt je graag om de natuurlijke balans weer te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *