Maak je lichaam tot je vriend!

05

Ben jij wel eens boos op je lichaam, omdat het ziek is? Vind jij je lichaam stom, omdat het niet doet wat jij wilt? Veracht jij jezelf dat je zo bent aangekomen? Vind jij dat je lichaam en jij niet met elkaar communiceren en lijkt het dat je lichaam iets doet wat jij niet wil? Interessante gedachten zijn dat… Jouw lichaam doet namelijk precies wat nodig is om jou een boodschap te geven! Symptomen en klachten zijn een signaal van het lichaam dat de natuurlijke balans is verstoord. Het is aan jou om ernaar te luisteren…

Wanneer je leert om (weer) te luisteren naar de signalen van jouw lichaam en begrijpt hoe jouw klachten zijn ontstaan – de relatie tussen je ervaringen en je eigen voelen, denken en doen – krijg jij weer de regie over je gezondheid en kun jij die stappen zetten die nodig zijn om de natuurlijke balans te herstellen. Dat is vele malen effectiever dan alleen maar steeds een symptoom bestrijden, onderdrukken of weghalen.

Bewustwording én bewustzijn van de manier waarop jij met jezelf, jouw lichaam, omgaat is een voorwaarde om je gezondheid te behouden en te werken aan herstel en genezing. Namelijk alles wat je doet (of niet doet), denkt, voelt en tot je neemt (of niet), heeft invloed op je gezondheid.

Door op een (meer) natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen en de energieën van het lichaam te ondersteunen, kan de natuurlijke balans in jouw lichaam zich weer herstellen en kun jij het leven weer beleven zoals het bedoeld is!

Je lichaam is zo geniaal knap in elkaar gezet, met al haar eventuele tekortkomingen, en het wil echt alleen maar het beste voor je!

Wees lief voor jezelf, voor je lijf, en geef jezelf de tijd om te zoeken en open te staan voor oplossingen. Ga op onderzoek uit: vind een manier die je kennis laat maken met wat nog verwerkt mag worden in jouw systeem. Maak je ‘rugzakje’ lichter: je leven wordt dan ook een stuk lichter! EMOCARE helpt je daar graag bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *