MASSAGE

EMOCARE - Pomme Termond - Regenesis Therapie - Touch of MatrixUIT HET HOOFD IN JE LIJF!

Gun jezelf een moment van ontspanning, rust, verwerking en herstel met een ontspannende massage.

Massage roept een verzachtende kalmte op die de geest tot rust brengt en het lichaam ontspant, zodat je bevrijd wordt van spanning, stress en zorgen en een gevoel van “welzijn” of “welbevinden” bereikt. Een moment van diepe, weldadige rust in een druk en jachtig leven, waardoor het immuunsysteem verbetert en je beter slaapt.

Herstel en genezing kunnen optreden doordat het zenuwstelsel tot rust komt; cellen kunnen regenereren, weefsels herstellen, spieren ontspannen, hormonen komen in balans, het immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop en lymfestroom wordt bevordert, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen worden gebracht en afvalstoffen worden verwijderd.

Een holistische massage is een lichte vorm van massage waarbij het lichaam op een rustgevende manier wordt gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke massageolie.

De energieën van het lichaam worden in balans gebracht, zodat je gezondheid kan verbeteren, een ziekteproces zich kan keren en je meer energie krijgt.


Redenen voor een massage zijn bijvoorbeeld:

  • bij fysieke klachten, zoals spierspanning of blessures of omdat je lichamelijk zwaar werk verricht of intensief sport;
  • bij psychische of emotionele klachten, zoals angst, depressie, stress;
  • omdat je het belangrijk vindt je lichaam te verzorgen, te ontspannen en te laten herstellen;
  • bij herstel van ziekte of operatie.

AANRAKEN, EEN LEVENSBEHOEFTE!

Het belang van aanraking wordt in onze maatschappij onderschat. Liefdevolle aanrakingen dragen bij aan groei, herstel en een sterk immuunsysteem, maar ook aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, de cognitieve- en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Onze huid is behalve onze belangrijkste beschermer ook ons primaire communicatiemiddel. Het bestaat uit meer dan vijf miljoen gevoelscellen, zintuiglijke receptoren die reageren op elke aanraking, hitte, kou, pijn en genot.

Huidcontact stimuleert de zenuwuiteinden die signalen naar de hypofyse sturen, het deel in de hersenen die de hormoonwerking controleert. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de productie van endorfine op gang gebracht, het zogenaamde ‘gelukshormoon’, waardoor je je prettig gaat voelen en waardoor ‘helende’ processen op gang komen.

Endorfine stimuleert onder andere het immuunsysteem, de spijsvertering, de stofwisseling en het bevordert de doorbloeding en zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich.

Door aanraking komt ook het stofje oxytocine vrij, wat ook wel het hormoon van onthaasting, genezing en verbondenheid wordt genoemd. Het maakt zowel mannen als vrouwen ontvankelijk, sociaal en vriendelijk en het heeft dus niet alleen effect op je lijf, maar ook op je geest.


Pomme Termond heeft verschillende massage workshops en cursussen gevolgd.  Zij integreert haar kennis en ervaring op het gebied van werken met de energieën van het lichaam met de aanrakingen tijdens de massage.