MAUD BUITENWERF

Maud Schings (1977) heeft als passie om het innerlijke kompas van mensen te vinden en hen te begeleiden op hun eigen unieke pad vanuit kennis, ervaring en verbinding.

Altijd op zoek naar die innerlijke vonk, die ieder van ons in zich draagt, vaart ze op haar intuïtie en maakt gebruik van wat zich aandient in het moment.

Ervaring met psychologie, lichaamsgericht werken, energetisch werken, trauma release & breathwork i.o (BRTT® en TRB®), mindfulness en ACT helpt haar om het werk te kaderen, maar in de kern staat Maud voor het verbinding maken. In de allereerste plaats met jezelf.Maud vertelt…

Als kind zwierf ik over de velden en door de bossen. Ik was graag alleen met mijn fantasie. Ik stond dichtbij mijn eigen en de natuur in zijn algemeen. Ik leefde vaak in een andere wereld, die ik het liefst alleen bezocht en volgde mijn eigen innerlijke kompas in alles wat ik deed. Het bracht me lichtheid, intuïtief voelen en het vuur van passie.

Ik werd ouder en vrienden en het gevoel erbij te horen speelden een steeds grotere rol in mijn leven. Die rol werd zo groot, dat het mijn leven ging bepalen en ik verwijderd raakte van mezelf. Ik studeerde voor ontwikkelingspsycholoog en heb vele jaren in de jeugdzorg gewerkt. Ik deed waar ik goed in was. Niet waar ik echt blij van werd.

Mijn leven stond in het teken van voldoen aan de verwachtingen van mezelf en anderen. Ik raakte kwijt wie ík was, wat ík van iets vond, wat bij míj paste. En toen werd ik voor de eerste keer moeder. Voor ons was meteen duidelijk: we wilden ons kind meegeven dat hij altijd zichzelf kon zijn. Dat zijn beginpunt in hemzelf ligt, en dat hij van daaruit de wereld in kan stappen.

We kregen een kind dat heel erg zichzelf is. Een krachtige, zelfbewuste jongen, die in zijn gevoeligheid juist zijn eigen weg kiest, en trouw blijft aan zíjn gevoel en zienswijze. Een kind dat mij leerde over hoeveel ík eigenlijk mezelf volgde en mijn unieke pad bewandelde… en wat ik daarin nog mocht leren.

Er kwam nog een gevoelige en vurige dochter bij, die me op haar manier nog meer helpt om me te verbinden met mijzelf en mijn innerlijke kracht en gevoeligheid. Twee spiegels…die me lieten inzien hoever ik van mezelf was afgeraakt.

Ik kon niet langer blijven doen wat ik altijd deed. Ik liep vast. Werd ziek. Kreeg een burn-out, en ben uiteindelijk gestopt met werken in loondienst. Ik kon toen niet uitleggen waarom; het ging niet meer. Het was op. Hier begon mijn weg terug naar binnen. Om mezelf te herinneren wie ik ben.

Ik volgde een opleiding Mindfulness en vond mijn manier van leven in vriendelijke, open aandacht en in compassie voor mezelf.
Toen wist ik ook: ik moet mijn eigen weg gaan, ook als die afwijkt van de gebaande paden. Ik startte mijn praktijk in 2016. De inzichten die ik had opgedaan wilde ik delen.

Voor mij is aandacht de sleutel tot bewustzijn en tot jezelf. Als je aandacht hebt voor iets, dan kan het groeien. Als je liefdevol kunt kijken wat er werkelijk gebeurt in jouw wereld, dan kom je los van automatische patronen en kun je jouw wereld veranderen. Dan maak je weer contact met je innerlijke kompas, dat je leidt op jouw weg.

In mijn praktijk “ben maar… JIJ” help ik mensen hun pad te (her)vinden. Als je meer wilt weten over mij en wat ik doe, kun
je hier klikken.

Mijn samenwerking met Pomme ontstond jaren geleden en heeft zich sindsdien steeds meer verdiept. Door onszelf steeds beter te leren kennen en hierin de open verbinding aan te blijven gaan met elkaar, vullen we elkaar naadloos aan en kunnen we de bedding maken voor de groepen die we begeleiden en de innerlijke reis die de deelnemers maken. Sinds kort biedt ik daarnaast bij EMOCARE traumasensitieve massages en ademsessies aan.