OPLEIDING EN ERVARING

Tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidskunde (Universiteit Maastricht), werkte ik als trainer en tutor van diverse onderwijsblokken aan dezelfde universiteit. Na mijn studie heb ik als promovendus onderzoek gedaan naar de preventie van angststoornissen bij kinderen. Omdat het wetenschappelijk onderzoek niet direct de hulpvraag van kinderen en ouders beantwoord, besloot ik me te richten op de preventie, vroegtijdige signalering en behandeling van psychosociale problemen in de praktijk.

Als Specialist Psychosociale Ontwikkeling en Weerbaarheid en als jeugdhulpverlener en psychodiagnosticus bij Bureau Jeugdzorg, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kwetsbare jeugdigen én hun ouders/opvoeders. Als methodiekdocent geef ik les aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid.

Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de relatie tussen emoties, gedachten, intenties én gezondheid en in natuurlijke middelen en methoden die kunnen bijdragen aan gezondheid, vitaliteit en kwaliteit van leven.

Ik heb mij gespecialiseerd in het werken met de energieën van het lichaam vanuit het idee dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bewustzijnsverandering en het maken van andere keuzes is noodzakelijk om het zelfgenezend vermogen te activeren, je in staat te stellen om je leven op elk vlak te helen en je levensenergie en –geluk te vergroten. Een proces dat zich op verschillende niveaus afspeelt, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Als Touch of Matrix Therapeut ben ik verbonden aan de gelijknamige organisatie Touch of Matrix en ondersteun ik met veel plezier en toewijding de opleiding, en verzorg ik de oefenavonden in de regio Zuid-Limburg en de Groepskracht.


Hieronder een overzicht van de verschillende (relevante) cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd op het gebied van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling:

Access Conciousness – Bars Practitioner (2018)
Integral Eye Movement Therapy (IEMT) Practitioner (in opleiding – 2018)
Therapeut Groepskracht powered by Touch of Matrix (2017)
Touch of Matrix Therapeut (2016)
Basisopleiding Touch of Matrix (2016)
Voeding en Vitaliteit (2016)
Detox cursus (2016)
Regenesis Therapie (2015)
Basisopleiding Regenesis Touch (2014)
Energy Medicine – Advanced (2015)
Energy Medicine for Hormonal Balance (2014)
Diverse symposia en congressen op het gebied van (vroeg)diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen (2007 – 2014)
Ouder-Kind-Interactie begeleiding (OKI-B) (2010)
Workshop Sherborne en Gehechtheid (2010)
Docent Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2010)
Diverse methodiek workshops Psychosociale Weerbaarheid “Ho, tot hier en niet verder…!” (2006 – 2009):  Bewegingsobservatie – Bewegingsanalyse – Contextuele benadering – NLP – Awareness Through the Body
Sherborne bewegingspedagogiek (2006)
 Specialist/trainer Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2005)
Toegepaste Kinesiologie en Edukinesiologie (2001 – 2004)
• Touch for Health I t/m VI (2001 – 2004)
Gezondheidswetenschappen (GGK) (1998 – 2002)
Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (1997-1998)