Slaapproblemen

02Slaap is belangrijk voor je gezondheid, vitaliteit en gevoel van welbevinden. Lichaam en geest hebben regelmatig een aantal uren slaap nodig om te herstellen en te ontspannen. Wist je dat maar liefst 83% van de mensen door slaapproblemen minder goed presteert op werk of school? Slaapproblemen kunnen een grote impact hebben op iemands leven!

Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Slaapproblemen kunnen samenhangen met spanning of zorgen, lichamelijke klachten of gewoontes.

Slecht slapen kan op verschillende manieren tot uiting komen:
 • Slecht slapen ’s nachts
  Problemen met inslapen en doorslapen en te vroeg wakker worden. Piekeren, stress, angst kunnen het slapen bemoeilijken. Soms spelen daarbij verkeerde slaapgewoonten een rol. Ook kunnen er lichamelijke neurologische stoornissen in het spel zijn. Voorkomende aandoeningen zijn ademhalingsstoornissen tijdens de slaap (slaapapneu) en het syndroom van rusteloze benen.
 • Slaperigheid overdag
  Sommige mensen hebben overdag last van slaperigheid en vermoeidheid. Ze vallen op willekeurige momenten in slaap zonder dat ze bij machte zijn dat tegen te gaan. Deze mensen kunnen last hebben van de zeldzame aandoening narcolepsie. Of zij zijn ten gevolge van een ademhalingsstoornis tijdens de slaap (slaap-apneu) oververmoeid geraakt. Ook zijn er mensen die kampen met de gevolgen van een slechte nachtelijke slaap, soms door lichamelijke klachten, soms door een onregelmatig levenspatroon of door het gebruik van bepaalde medicijnen en/of genotsmiddelen.
 • Verstoord slaap-waakritme
  De hersenen regelen het slaapwaakritme. De ‘biologische klok’ is bij ieder mens anders ingesteld. Via de ogen reageert het regulatiecentrum in de hersenen op veranderingen in de lichtintensiteit van de buitenwereld die van invloed zijn op het tijdstip van inslapen en wakker worden. De biologische klok kan ontregeld worden, bijvoorbeeld door lang uitslapen op vrije dagen, vliegreizen of door het werken in ploegendienst. Bij sommige mensen wijkt die biologische klok van nature af van het maatschappelijke ritme. Dit kan hun functioneren   ernstig belemmeren.
 • Ongewenste gedragingen ’s nachts
  Hierbij kan gedacht worden aan slaapwandelen, angstaanvallen, bedplassen en tandenknarsen.

EMOCARE biedt effectieve behandeling bij slaapproblemen! De behandelingen roepen een verzachtende kalmte op die de geest tot rust brengt en het lichaam ontspant, zodat je bevrijd wordt van spanning, stress en zorgen, en een gevoel van “welzijn” of “welbevinden” bereikt. In deze staat of toestand kan genezing optreden doordat cellen regenereren, weefsels herstellen,  hormonen in balans komen, het immuunsysteem verbetert en het lichaam gaat ontgiften. Veel mensen voelen een nieuwe spontaniteit in zich opkomen, met een kinderlijke energie. Heling op dit niveau brengt vreugde en vitaliteit terug in het leven, waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *