TRANSFORMATIE RETREAT

IN HET HART VAN DE ZWITSERSE ALPEN
24 juli t/m 30 juli 2022


Verlang jij naar een vervuld en lichter leven, maar weet je niet hoe?

Denk je meer uit het leven te kunnen halen, maar heb je het gevoel dat iets je tegenhoudt?

Houd je van uitdaging, de natuur én ben je klaar voor verandering?

Kom dan met ons mee naar het hart van de Zwitserse Alpen en gun jezelf de rust, ruimte en elementen die transformatie op een diep niveau mogelijk maken.

Met een kleine groep ga je – onder bezielde begeleiding van Pomme Termond en Renate Kranenburg – 7 dagen het hooggebergte in.

Een week vol wildernis pur sang met diepgang!

OP WEG NAAR ONSZELF

In het huidige digitale tijdperk zijn we met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur. Laat staan met onze eigen natuur. Prestatie en succes staan hoog in het vaandel. Hard werken en het bereiken van doelen, beloofd geluk en vervulling. Het tegendeel is helaas vaak waar.

Voor een vervuld en licht leven is het essentieel om te vertragen en de verbinding met jezelf – je ware natuur – te herstellen. Pas dan kun je ontdekken hoe krachtig jij bent en ontstaat er ruimte voor verwondering en inzicht. Pas dan kun je de diepe verlangens die in jouw hart wachten weer horen en tot uitdrukking brengen.


DE NATUUR ALS SPIEGEL VAN DE ZIEL

We reizen deze week af naar een ongerept gebied in het hart van de Zwitserse Alpen; het Maderanertal in Uri. Een rustig en tegelijkertijd ruig bergdal met gletsjers en hoog oprijzende rotsachtige pieken, alsook groene almen, meren, rivieren, bossen, wilde bessen en een rijkdom aan bergkristallen, mineralen en watervallen.

We gaan back to basics en into our wilderness. Je telefoon en horloge ruil je in voor je matje, slaapzak en zakmes, terwijl we leven op het ritme van de natuur, koken op houtvuur en slapen onder de sterren of in een berghut.

We vertragen, waarbij de elementen het natuurlijke decor vormen waarin we gespiegeld worden, onszelf tegenkomen en onszelf overstijgen.


KRACHTBRONNEN (HER)ONTDEKKEN

De bergen met haar toppen en dalen, staan symbool voor ons leven. Al “wanderend” gaan we op pad over smalle bergpaadjes. We stijgen en dalen langs de alpenkammen, met als hoogtepunt een overnachting op 2334 meter. Onderweg passeren we bijzondere krachtplekken. De meren en bergbeken nodigen uit voor een verfrissende duik.

Even geen deadlines, drukte of stress, maar alle tijd om naar binnen te keren en contact te maken met je krachtbronnen en het verlangen dat in jouw hart wacht.

Gaandeweg wordt je steeds vaardiger in het houtsprokkelen, vuur maken, koken op vuur en het bouwen van je eigen bivak en ontwikkel jij je outdoor-vaardigheden. Dit alles in harmonie met de natuurlijke omgeving waarin we te gast zijn.


DE KRACHT VAN EENVOUD EN VERBONDENHEID

Elke ochtend en avond komen we samen in de cirkel. Daarnaast is er ruimte om te verstillen of juist de nabijheid van anderen op te zoeken en te verbinden. Naast je eigen proces is het groepsproces essentieel voor het laten slagen van deze tocht met minimale uitrusting.

De ruige natuur, de zuivere lucht en de hoge vibratie – ondersteunt door de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether, alsook middels yoga, meditatie, adem- en lichaamswerk, creatieve impulsen, rituele processen, reflectie opdrachten en bijzondere ceremonies – zullen voelbaar hun transformerende werk doen.

Na deze week sta je meer in verbinding met je levenskracht. Je bent je bewust(er) van je krachtbronnen, waardoor je veerkracht toeneemt en je levensenergie vrij(er) kan stromen.

Je bent beter in staat het leven op een directe manier te ervaren, mee te bewegen met wat er is en je open te stellen voor de stroom aan oneindige mogelijkheden die het leven biedt.

Vanaf nu zul je meer dingen doen die aansluiten bij wie jij bent, waar jij behoefte aan hebt en waar jij gelukkig van wordt. Vanaf nu zul jij meer je authentieke zelf zijn waardoor je leven voller en lichter wordt!

Wil jij afstand nemen van het dagelijks leven? Verlang je naar verandering, verdieping en meer verbondenheid met jezelf en anderen? Ben jij er klaar voor om naar jouw innerlijke stem te luisteren en de stappen te zetten die leiden naar meer vervulling in jouw leven? Durf jij je over te geven aan wat het leven jou wil laten ervaren?

Dan is dit een ervaring die je niet wilt missen!

AANMELDEN KAN HIER

Lees hieronder verder voor alle praktische informatie

Conditie en Kracht
We trekken als nomaden door het gebergte. Ervaring in de bergen is geen pre. De dagen bestaan gemiddeld uit 2 á 3 uur lopen met bepakking (12 á 15 kilo) over bergpaden. We verblijven maximaal op 2334 meter hoogte. Tijdens deze week ben je elke dag in beweging. Hoe beter je conditie is, hoe meer je kunt genieten. Wees er op voorbereid dat het wandelen en overnachten in de natuur uitdagingen met zich mee kan brengen. Uit je comfortzone raken is onderdeel van deze ervaring. 

Overnachten
We overnachten zowel in de buitenlucht in een zelf gemaakt bivak, als in een berghut. Het varieert dus van primitief tot vrij comfortabel. Wassen kan in een stroompje of bergmeer óf met een beetje geluk aan een kraan met (warm) water bij de hut.

Maaltijden
Maaltijden zijn inclusief, alleen op de eerste dag zorg je voor je eigen lunch. We nemen alle ingrediënten mee om voedzaam én lekker te kunnen eten. Er wordt in groepjes gekookt op het vuur: ontbijt, lunch, diner én dessert. In de hut verblijven we op basis van half-pension. Met dieetwensen wordt rekening gehouden indien vooraf doorgegeven. Potten en pannen nemen we mee in onze rugzakken.

Heen-en terugreis
De dalplaats van het Maderanertal is Amsteg, gemeente Silenen. Vanuit Amsteg is verkeer dalinwaarts toegestaan tot het dorpje Bristen en het dalstation van de Luftseilbahn Golzern. Hier verzamelen we op 24 juli om 10.30. Bereikbaar met auto (vanaf Maastricht ca. 7,5 uur), trein + bus (vanaf Maastricht ca. 10 uur) of vliegtuig + trein + bus (vanaf Amsterdam ca. 4,5 uur). Carpoolen wordt aangemoedigd.

Kosten
SUPER Early Bird prijs tot 30 mei 2022: €995,-
Early Bird prijs tot 30 juni 2022: €1055,-
• Standaard prijs: €1095,-

Inclusief
• accommodatie (6 nachten)
• maaltijden van zondagavond t/m zaterdagmiddag
• kabelbaan
• alpentaxi
• materialen bivak
• hot-tub laatste avond
• notitieboek
• voor- en nabespreking (online)

Exclusief
• heen- en terugreis
• verplichte reisverzekering die bergsportrisico’s dekt
• persoonlijke uitgaven

Refund
• 2 of meer maanden voor de retreat: 100%
• 1 of meer maanden voor de retreat: 50%
• Minder dan één maand voor de retreat: 0%

Registreer nu en reserveer jouw plek met een aanbetaling van €400,-

Na registratie ontvang je alle praktische informatie over programma, paklijst, voorbereiding, vervoer, voorbespreking, etc.

Er gelden geen inreisbeperkingen om naar Zwitserland te reizen, alsook heb je binnen Zwitserland geen toegangsbewijs nodig.

Voor vragen neem contact op met Pomme Termond (+316-47568100) of Renate Kranenburg (+4176-2040520) of stuur een email naar: zwitserlandretreat@gmail.com

Wil je de voorbereidingen volgen? Like dan HIER onze Facebookpagina

AANMELDEN KAN HIER

Lees hieronder verder om kennis te maken met Pomme & Renate

Voor een vervuld en licht leven is het essentieel om te vertragen en de verbinding met jezelf – je ware natuur – te herstellen. Pas dan kun je ontdekken hoe krachtig jij bent en ontstaat er ruimte voor verwondering en inzicht. Pas dan kun je de diepe verlangens die in jouw hart wachten weer horen en tot uitdrukking brengen.Over Renate Kranenburg (1981)

#vrije geest #natuurverbonden #intuïtief

Voor Renate is het leven als een eindeloze ontdekkingsreis waar het overgaan en overstijgen van letterlijke en figuurlijke grenzen als een rode draad doorheen loopt. Zij heeft een grote passie voor nomadisch reizen in de natuur.

Haar hart wordt blij van bossen, bergen en meren, van een waterval die naar beneden stort of een kleurige vlinder die voorbij fladdert. Van onderweg zijn, met of zonder tent. Met anderen of alleen. Haar avontuurlijke geest heeft haar naar vele landen gebracht.

De natuur biedt Renate inspiratie, kracht, en een structuur waarin ontwikkelingsprocessen zich kunnen versnellen. Zij biedt naast individuele “nature-based” coaching ook begeleiding aan groepen en teams vanuit haar eigen praktijk Three Peaks Coaching

Renate is geboren en opgegroeid in Nederland en woont sinds een paar jaar in Luzern, Zwitserland, samen met haar twee kinderen. Zij heeft een master in Gezondheidswetenschappen en is opgeleid coach en systemisch ervaringspedadoog. Zij heeft verschillende functies bekleed bij internationale bedrijven en organisaties in respectievelijk Genève en Nederland. De afgelopen 15 jaar heeft zij onder andere in Genève, Lausanne, München, Brussel en Stockholm gewoond.

In haar vrije tijd is Renate meestal te vinden in haar achtertuin (de bergen); aan een klimtouw, op toerski’s, op trekking schoenen of in een koud meer. Renate is op verschillende expedities geweest, onder andere naar de Aconcagua, de hoogste berg van het Zuid-Amerikaanse continent.

Renate’s missie is om mensen te helpen hun ware essentie te ontdekken en hun transformatieproces naar een licht en vervuld leven te ondersteunen.

Over Pomme Termond (1979)

#pionier #hartsbewustzijn #verbonden

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart.

Naast een liefde voor de natuur en de bergen, heeft Pomme een passie voor zelfontwikkeling en zelfheling. Het is haar wens anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn, zodat ze de meest authentieke versie van zichzelf kunnen zijn.

Uit eigen ervaring weet Pomme hoe emotionele gebeurtenissen en trauma onze levens vormen en ons ervan kunnen weerhouden het leven te (be)leven zoals dat voor ons bedoeld is. Ze weet echter ook wat er aan de andere kant op ons wacht als wij onze diepste angsten én verlangens omarmen en onze levensenergie weer vrij kan stromen.

De natuur geeft Pomme houvast en troost, en biedt een toegangspoort tot haar ware zelf. De bergen bieden de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk boven de zorgen van het normale leven uit te stijgen.

Pomme heeft een master in Gezondheidswetenschappen en is opgeleid als lichaamsgericht psychotherapeut, complementair therapeut en psychosociaal therapeut. Zij heeft verschillende functies bekleed binnen de Universiteit Maastricht en diverse jeugdhulp organisaties. Daarnaast was zij enkele jaren actief als reisleidster en klim- en buitensportinstructrice, heeft zij deelgenomen aan verschillende expedities en is zij actief lid van een bergsportvereniging.

Samen met haar drie kinderen woont Pomme in Maastricht. Sinds 2016 werkt zij als holistisch traumatherapeut met jeugdigen en volwassenen in haar eigen praktijk EMOCARE en als zorgcoördinator, gedragswetenschapper en behandelaar in haar centrum voor Integratieve Jeugdhulp EMOVITA.

Pomme is gedreven en leeft vanuit een open hart. De droom die haar heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door bij te dragen aan bewustzijn en verbondenheid.