LICHAAMSGERICHTE TRAUMATHERAPIE

Ons lichaam verteld het verhaal van onze strijd om lief te hebben en bemind te worden. EMOCARE is gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie voor zowel volwassenen als kinderen.

In de sessies wordt gebruik gemaakt van verschillende trauma methodieken zoals NARM, SE, IEMT en NATouch (aanraking). De combinatie van gesprekstherapie met beweging, ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen, maar ook aanraking, expressie en opstellingen zijn er op gericht de zelfregulatie te ondersteunen, de vastgezette energie van onverwerkte en onderdrukte ervaringen gericht en gedoseerd te ontladen en trauma(s) te integreren, zodat er nieuwe verbindingen gelegd kunnen worden in het brein en het zenuwstelsel terug in balans komt.

Druk op de schedelbasis en de hersenstam, het ademhalingsmembraan, het hart of het spijsverteringsstelsel weerspiegelt en houdt bijvoorbeeld de emotionele verwondingen van overweldigende ervaringen, van afwijzing, verlating, verwaarlozing, misbruik en verraad in stand. Het helen van trauma gaat dus hand in hand met het koesteren van een ontregelde fysiologie.

Liefdevolle aandacht, aanwezigheid en aanraking cultiveert de hartverbinding die posttraumatische groei ondersteunt.

Resultaat is dat het gevoel van veiligheid en (basis)vertrouwen toeneemt, de veerkracht vergroot en dat het leven voller, je lichaam gevoeliger en je levenslust groter wordt.

De levensenergie gaat weer stromen waardoor je letterlijk en figuurlijk vrijer kunt bewegen, meer jezelf kunt zelf zijn en zodat je het leven kunt (be)leven zoals dat voor jou bedoeld is.NARM: narmtraining.com

IEMT: integraleyemovementtherapy.com

SE: somaticexperiencing.com

NATouch: neuroaffectivetouch.com“Paradoxaal genoeg is het zo dat, hoe meer we onszelf proberen te veranderen, we des te meer voorkomen dat verandering plaatsvindt. Aan de andere kant is het zo dat, hoe meer we onszelf toestaan volledig te ervaren wie we zijn, de kans dat er veranderen des te groter is”

~ Laurence Heller ~