VAN TRAUMA NAAR TRIOMF


De weg van herstel en groei kan hobbelig en onvoorspelbaar zijn. Soms zelfs alleen en onbegrepen. Dit traject is speciaal ontworpen om jou te ondersteunen. Om de sporen uit het verleden “achter je te laten” en de stap te zetten richting het vertrouwen om doelen, dromen en verlangens te realiseren.

Drie maanden lang neem ik je mee op een bijzondere reis van buiten naar binnen én van je (drukke) hoofd naar je hart. Niet alleen, maar samen met gelijkgestemden. We vertragen, verstillen en verzachten. We delen, lachen, huilen, raken aan, houden vast, laten los. Een bijzondere ervaring van verbinding en heling, alsook van ceremonie en viering.

Transformerend ademwerk, trauma release oefeningen, systemisch lichaamswerk, aanraking en beweging (optioneel in combinatie met ceremoniële cacao), bieden je de mogelijkheid om blokkades – in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen microspanningen als gevolg van stress en trauma – los te laten. Om onzekerheid, minderwaardigheid en angst te overstijgen, zodat je steeds meer kunt handelen vanuit rust, ontspanning en vertrouwen.

Dit traject is voor wie meer waarde wil geven aan zijn/haar leven en verlangt naar een diepere verbondenheid met zichzelf én anderen. Speciaal voor wie reeds onderweg is op zijn/haar weg van persoonlijke groei- en ontwikkeling, enige ervaring heeft met lichaamsgericht werken en in relatie tot anderen het gevoel van veiligheid, (zelf)vertrouwen en zelfregie wil herstellen.

Meld Je Aan
Transformeer Je Leven


 • Ervaar hoe lichaamswerk een krachtige katalysator is voor transformatie en nieuwe deuren kan openen naar vrijheid en levendigheid.
 • Ontdek de helende kracht van de groep, aanraking en ademhaling als brug naar herstel van veiligheid en verbondenheid.
 • Doorbreek de cyclus van chronische stress en verwerk trauma, zodat je zenuwstelsel tot rust komt en ontspanning en plezier (weer) mogelijk wordt.
 • Krijg de kennis en tools om te bewegen voorbij onzekerheid, minderwaardigheid en angst, zodat je (meer) vanuit authenticiteit kunt leven.
 • Herstel je gevoel van veiligheid en (zelf)vertrouwen in relatie tot anderen.
 • Krijg een betere verbinding met je lichaam en een liefdevollere relatie met jezelf, zodat je beter kunt voelen wat je nodig hebt, wat je wilt, wat je behoeftes én wat je grenzen zijn.
 • Leer je zenuwstelsel kalmeren en overschrijf stress- en trauma gerelateerde patronen, zodat fysieke, mentale en emotionele sensaties en klachten verminderen en de intensiteit en frequentie van triggers afnemen.

Dit Traject Is Voor Jou Als Jij…

 • Klaar bent om chronische stress in de vorm van micro-spanningen op alle niveaus los te laten en patronen te doorbreken.
 • Voelt dat het tijd is jezelf op waarde te schatten en je eigenwaarde wil vergroten.
 • Ingrijpende gebeurtenissen hebt meegemaakt en je gevoel van veiligheid, vertrouwen en zelfregie in relatie tot anderen wil herstellen.
 • Samen met anderen de wijsheid van het eigen lichaam wil ontdekken, aanspreken en benutten.
 • Verlangt naar meer verbondenheid of intimiteit in je leven.
 • Meer rust, balans, plezier en vreugde wil ervaren, en er naar verlangd om te sprankelen, stralen en spelen.
 • Meer in overgave wil leven en je open wilt stellen om te mogen ontvangen, geven, durven vragen en delen.
 • Je in een persoonlijke transitie bevindt en verlangt naar steun.
 • (h)erkenning wil delen met anderen en het mens-zijn wil vieren.
 • De waarde in ziet van een zachte doch krachtige groepsgerichte werkwijze – gericht op veiligheid, verbondenheid en levendigheid.
 • Reeds onderweg bent op je weg van persoonlijke groei- en ontwikkeling en enige ervaring hebt met lichaamsgericht werken.

Van Trauma Naar Triomf In 3 Maanden

✔️ Kennis Expert Masterclasses (online)
Vooraanstaande experts geven je een dieper begrip van de complexe processen die betrokken zijn bij stress, trauma en zenuwstelsel regulatie, alsook praktische handvatten om herstel en blijvende transformatie te bevorderen.

✔️ Dagboek & Werkboek
Monitor je proces, doorbreek patronen en integreer oefeningen in je dagelijks leven, zodat je gefocust en gemotiveerd blijft en duurzame verandering bewerkstelligt.

Maximaal aantal plekken per traject: 10 personen. Start slechts 2x per jaar.

Nieuwe data: 11 januari ’25 / 8 februari ’25 / 8 maart ’25

Investering: €575,- vrijgesteld van btw voor particulieren (voor organisaties hanteren wij een ander tarief).Tijdens dit traject maken we gebruik van de Kracht van de Groep, van Aanraking en van de Ademhaling

KRACHT VAN DE GROEP: In een groep ontdek je al snel dat je niet alleen bent. Het delen van en luisteren naar elkaars ervaringen en uitdagingen, kan ongelooflijk troostend en verhelderend zijn. Je zult merken dat er veel herkenning is, wat een diep gevoel van verbondenheid en begrip creëert.

We werken veelal in een cirkel. Het symbool van eenheid en verbinding. De eigenschap van een cirkel is dat er geen onder en boven is, alsook geen goed of fout. Iedereen in de cirkel is gelijk aan elkaar. Ieder met zijn/haar eigen verhaal, eigen kracht, eigen wijsheid, eigen weten, eigen passie en verlangen. We ontmoeten elkaar in gelijkwaardigheid en creëren een veilige setting waarbinnen gewerkt wordt op basis van de polyvagaaltheorie.

We creëren samen een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen? Kun je toelaten, ontvangen, geven, delen en aanwezig blijven in aanwezigheid van een ander? Een unieke gelegenheid om in een veilige setting te exploreren en te oefenen met “nieuw” gedrag.

KRACHT VAN AANRAKING: Aanraking – mits afgestemd – helpt het lichaam te kalmeren, te ontspannen, te ontladen en zelfs te herstellen. Liefdevolle aanraking geeft daarnaast erkenning van je bestaan als mens, waardoor gevoelens van angst, eenzaamheid en afgescheidenheid afnemen en gevoelens van vertrouwen, veiligheid en verbondenheid toenemen.

Elkaar aanraken heeft vele voordelen. Volgens onderzoekers is de kracht van een lichamelijke aanraking zelfs tien keer sterker dan dat van woorden. Toch lijken we elkaar steeds minder aan te raken… Dit traject biedt de mogelijkheid om de zachte kracht van aanraken en aangeraakt worden aan den lijve te ervaren, alsook om je menselijke behoefte aan contact en verbondenheid te vervullen.

KRACHT VAN ADEMHALING: Adem is letterlijk de sleutel tot leven en het nastreven van geluk. Spanning, stress of trauma kunnen echter een grote invloed hebben op de manier waarop we ademen. Men zegt niet voor niets: “je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt“. De ademhaling reageert namelijk als eerste op wat er gebeurt. Hiervan zijn we ons vaak niet bewust, maar dit kunnen we wel terug zien en voelen als we ons ervan bewust worden.

De ademhaling spiegelt je patronen, hoe je omgaat met jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen op basis van jouw eigen ervaringen. Iedereen heeft een eigen ademhalingscurve. Echter voor iedereen geldt; wens jij verandering in je leven dan kun je de adem gebruiken als medicijn. Je ademhaling aanspreken en benutten als een hulpmiddel om stress, spanning en de energie van vastgezette emoties vrij te geven en trauma’s en beperkende overtuigingen uit het verleden los te laten, is namelijk een zeer krachtige methode als poort voor transformatie en heling. Hierbij komt er een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een hallucinogene stof die verantwoordelijk is voor de spirituele ervaring die ademhaling kan geven. Het schakelt je neocortex (je denken) uit, waardoor al je filters verdwijnen, de poorten naar je limbisch brein geopend worden en opgeslagen spanning, stress en trauma moeiteloos losgelaten kan worden.


Contra-indicaties: deelname is NIET geschikt als er sprake is van actief trauma, psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke ziekten of zenuwgerelateerde problemen zoals epilepsie. Neem contact met mij op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

LET OP: Dit traject is GEEN vervanging van therapie.


Wat Cliënten Zeggen…