Verslaving

“Ik moet mezelf nog steeds af en toe knijpen!”
“Een aantal jaren geleden moest ik voor mezelf wel erkennen dat ik een probleem had. Een drankprobleem. Ik volgde verschillende programma’s en werd zelfs opgenomen. Er was wel sprake van een verbetering en drank beheerste niet langer mijn leven, maar het was alsof de onderliggende oorzaak niet opgelost was. Met momenten (vooral als ik me bang, eenzaam en onbegrepen voelde) bestond mijn leven uit een gevecht tegen de fles.
Ik vond het lastig om de stap te zetten opnieuw hulp te vragen. Schaamte en schuldgevoel drukte zwaar. Bij Pomme voelde ik me echter direct op mijn gemak. Zij leerde mij mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn mogelijkheden en beperkingen.
Na de eerste sessie had ik al het gevoel weer meer mezelf te zijn en groeide mijn vertrouwen in de toekomst! Ik voelde me heel fijn, onbezorgd, gelaten, stabiel en weer ik veel wat nog meer…
Ook mijn vriend is heel dankbaar! Ik ben niet de gemakkelijkste persoon geweest om mee te zijn, terwijl hij ook wist en zag dat mijn gezonde stabiele basis helemaal oké is en hij die persoon heel leuk vind. Gisteren vroeg hij:: “geef je me even het adres van die vrouw waar je geweest bent, dan kan ik haar een bloemetje sturen!” Hij merkt heel duidelijk verschil aan mij en is hier net als ik heel blij mee!
Ik besef en voel dat ik met Pomme haar hulp dingen heb kunnen deblokkeren, maar dat ik het uiteindelijk zelf heb gedaan. Dat is ook wat Pomme altijd zegt: “Ik ben geen genezer, dat ben jij zelf!” 

Ik voel me geen ander mens, maar meer MIJZELF zoals ik in mijn wezenlijke natuur ben en kan zijn. Ik moet mezelf nog steeds af en toe knijpen, want ik kan het nog niet helemaal geloven dat dit echt is en zo blijft of nog beter wordt!”

Anoniem