ALPEN RETREAT ZWITSERLAND

6-daagse retreat in het hart van de Zwitserse Alpen
AWAKEN TO YOUR ORIGIN!
Een transformerend avontuur om je innerlijk landschap te verkennen en je (weer) te verbinden met jouw diepste waarheid.
NIEUWE DATUM 2024 BINNENKORT BEKEND
~ door Pomme Termond & Renate Kranenburg ~Geef jezelf de kans om afstand te nemen van het dagelijkse leven en je onder te dompelen in de rust, eenvoud en schoonheid van de bergen. Met een kleine groep ga je – onder bezielde begeleiding van Pomme Termond en Renate Kranenburg – 6 dagen het hooggebergte in.

In het hart van de Zwitserse Alpen slaan we deze week ons basiskamp op. We verblijven in de natuur – zonder prikkels en andere afleiding – en gaan back to basic. We koken op open vuur en slapen onder de sterren.

Al “wanderend” gaan we dagelijks op pad. We passeren de boomgrens en gaan verder over smalle bergpaadjes. We stijgen en dalen langs alpenkammen, door weelderige bossen en onherbergzame rotsformaties. Onderweg passeren we bijzondere krachtplekken. De meren en bergbeken nodigen uit voor een verfrissende duik.

Wandelen wisselen we af met gerichte opdrachten voor reflectie en impulsen om je zintuigen te openen. Transformerend ademwerk, energetisch lichaamswerk, yoga, meditatie en koude training dragen bij aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, het loslaten van opgeslagen spanning in het lijf en het vrijmaken van je levensenergie.

We vertragen, waarbij de elementen het natuurlijke decor vormen waarin we gespiegeld worden, onszelf tegenkomen en onszelf overstijgen. Langzaam zul je dieper zakken in je lijf en komt je zenuwstelsel tot rust. Je verstilt en ervaart weer te voelen en te vertrouwen: op jezelf, de ander en het leven.

Het hoogtepunt van de retreat is een 24-uur solo op een door jou uitgekozen plek op de berg. Een krachtige traditie die door verschillende volkeren al eeuwenlang wordt gebruikt om dichter bij jezelf te komen.

Alleen in de natuur zul je ontdekken wat er begraven ligt onder de prikkels van jouw leven; werk, partner, gezin, verwachtingen… Er ontstaat ruimte voor persoonlijke vraagstukken en de rust om te luisteren naar de antwoorden, zodat je de diepe verlangens die in jouw hart wachten weer kunt horen.

Ongemak is onderdeel van dit proces. Durf jij het aan te kijken en er doorheen te gaan, in plaats van er omheen?

AWAKEN TO YOUR ORIGIN!

Ben jij er klaar voor om dit onvergetelijke avontuur aan te gaan?
Een reis die je leven voor altijd zal veranderen?


Wat kun je verwachten?

AWAKEN TO YOUR ORIGIN is ontworpen om je mee te nemen op een transformerend avontuur waarin je jouw innerlijk landschap kunt verkennen en je (weer) kunt verbinden met jouw diepste waarheid.

De week belooft adembenemende landschappen, bijzondere ervaringen, plezier, verbinding en een gevoel van avontuur dat moeilijk elders te vinden is.

Je stapt uit je hoofd en krijgt een nieuwe relatie met jezelf. De natuur en de andere deelnemers zijn je spiegels en vormen je bedding. Je zult met beide een bijzondere band opbouwen.

De ervaringen van deze week brengen je terug bij je vermogen tot voelen en luisteren naar jouw innerlijke stem en geven je de kracht om vanuit authenticiteit te leven.

Je zenuwstelsel komt tot rust waardoor je helderder kunt zien, horen en voelen wat jouw waarheid is.

De verbinding met jezelf – jouw essentie – verstevigd en je veerkracht neemt toe doordat je je bewust(er) wordt van je eigen kracht- en hulpbronnen. Hierdoor krijg je meer lef en wordt het gemakkelijker om keuzes te maken die in lijn liggen met wie je écht bent.

De uitdagingen van deze retreat worden beloond met een gevoel van voldoening en trots. Je gaat naar huis met visie en focus, daadkracht, moed en vertrouwen in jezelf, anderen en het leven.

AWAKEN TO YOUR ORIGIN! betekent er écht even tussenuit en je openstellen voor het verwerken, loslaten en ontvangen wat voor jou goed, nodig en/of welkom is, zodat je daarna krachtiger, levendiger en met hernieuwde energie het dagelijks leven in kunt stappen.


De week in vogelvlucht

Op dag 1 verzamelen we in het dal. Je leert de rest van de groep kennen, je leert over veiligheid in de bergen en we verdelen de groepsmaterialen. Daarna gaan we met onze volle rugzakken op weg naar het basiskamp.

We lopen op een rustig tempo omhoog. Met elke stap die je zet laat je langzaam de ruis uit het dagelijks leven achter je en kom je dichterbij jezelf.

We bouwen ons eigen basiskamp op. Dit bestaat uit een plek waar we gezamenlijk kunnen koken en eten. Met een zeiltje maak je je eigen bivak (slaapplek).

Rond het kampvuur delen we de indrukken van de eerste dag, waarna we verstillen en de dag afsluiten met een prachtig ritueel.

Vanaf nu leven we op het ritme van de natuur.

Elke ochtend starten we met een ochtendprogramma. Aansluitend bereiden we gezamenlijk het ontbijt voor en gaan we samen eten, terwijl we genieten van het prachtige uitzicht.

Licht bepakt gaan we daarna op pad. We beklimmen een berg en genieten van de adembenemende vergezichten. Tussen de middag genieten we een eenvoudige lunch die echter na fysieke en mentale inspanning vaak extra goed smaakt.

Op dag 3 laten we ons basiskamp achter en trekken verder het hooggebergte in. Inmiddels raak je steeds meer vertrouwd met de eenvoud van het “back to basic” leven, het bewegen door het ruige terrein, het koken op vuur en het maken van een bivak. Dit alles ter voorbereiding op jouw 24-uurs solo.

Op dag 4 neem je afscheid van de groep en ga je alleen verder op zoek naar een plek (zo ver of dichtbij als voor jou comfortabel voelt) waar je de komende 24 uur met jezelf door brengt. Een plek waar je alleen bent met jouw gedachten en gevoelens.

In de loop van dag 5 komt zullen we elkaar weer ontmoeten, waarna we met zijn allen in stilte afdalen naar het basiskamp. Van verbinden met jezelf ga je naar verbinden met elkaar. Hier is er ruimte voor het delen van ervaringen over wat er was, nu is en wat je mee neemt uit de retreat.

Uiteraard sluiten we de reis op een bijzondere manier af, waarna we nog één nacht in ons basiskamp slapen. Gesterkt en met hernieuwde energie dalen we de volgende dag – met volle bepakking en heel veel nieuwe ervaringen – verder af. Vol vertrouwen loop jij jouw toekomst (weer) tegemoet.

Kortom een onvergetelijke reis die je uitdaagt, inspireert en waar je herinneringen maakt voor het leven.


PRAKTISCHE INFORMATIE

NIEUWE DATUM 2024 BINNENKORT BEKEND
Centraal Zwitserland

Exacte locatie en aanreisinformatie ontvang je na aanmelding.

Afhankelijk van weersomstandigheden en in het belang van de veiligheid behouden wij ons het recht om de route en/of activiteiten aan te passen.

Investering
Jouw investering voor deze bijzondere reis:

Early Bird prijs: €995,-
Reguliere prijs: €1100,-

Inclusief
• Deskundige begeleiding
• Zorgvuldige selectie van route, locatie, activiteiten
• Vegetarische maaltijden, drinken & snacks van zaterdagavond t/m donderdagmiddag
• Groepsmaterialen
• Materialen voor bivak
• Persoonlijke intake (online)
• Voor- en nabespreking (online)

Exclusief
• Heen- en terugreis
• Verplichte reisverzekering die bergsportrisico’s dekt
• Persoonlijke uitgaven (souvenirs, etc.)

Aanmelden
We reizen bewust met een kleine groep. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop. Plaatsen zijn dus beperkt.

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Wil je met ons mee? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl of meld je aan via deze link

Na ontvangst van jouw aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met Pomme of Renate. Samen bespreken we waarom je – juist nu – met ons mee wilt. In dit gesprek wordt duidelijk of deze retreat passend is voor jou of niet.

Ga je met ons mee, dan ontvang je alle praktische informatie over voorbereiding, vervoer, voorbespreking, materialen, paklijst, etc.

Tijdens een online bijeenkomst voorafgaand aan de retreat maak je tevens kennis met je medereizigers en is er ruimte voor het stellen van vragen, zodat je goed voorbereid aan jouw avontuur kan beginnen.

Conditie en Kracht
Deze retreat is geschikt voor ervaren wandelaars, met idealiter ervaring in de bergen. Een goede conditie en “trittsicherheit” (stapzekerheid) is een must. Je moet je zeker in het terrein kunnen voortbewegen. De tochten gaan over gemarkeerde paden. Het pad kan smal, stijl en lastig zijn, soms over gruis en los gesteente. De dagen bestaan gemiddeld uit 3 á 5 uur lopen met bepakking.

Tijdens deze week ben je elke dag in beweging. Hoe uitgeruster en fitter je bent, des te meer je kunt genieten. Wees er op voorbereid dat het wandelen en overnachten in de natuur uitdagingen met zich mee kan brengen. Uit je comfortzone raken is onderdeel van deze ervaring. 

Overnachten
We overnachten in de buitenlucht in een zelf gemaakt bivak. Wassen kan in een stroompje of bergmeer. Naar het toilet gaan doe je in de vrije natuur.

Maaltijden
Maaltijden zijn inclusief en vegetarisch, alleen op de eerste dag zorg je voor je eigen lunch. We nemen alle ingrediënten (+ potten en pannen) mee om voedzaam én lekker te kunnen eten. Er wordt gezamenlijk gekookt op houtvuur. Met dieetwensen wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden, indien vooraf doorgegeven.

Contra-indicaties
Deze retreat is geen vervanging van therapie. Let op: deelname is NIET geschikt als er sprake is van zwangerschap, ernstige blessures, zware depressie en angst, actief trauma (zoals herbelevingen, nachtmerries), psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke aandoeningen of zenuw gerelateerde problemen zoals epilepsie. Neem contact op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
Tot 2 maanden voor event: totale bedrag minus 10% administratiekosten
Tot 6 weken voor event: 75% refund van totale bedrag
Tot 4 weken voor event: 50% refund van totale bedrag
Tot 2 weken voor event: 25% refund van totale bedrag
0-2 weken voor event: geen refund, tenzij anders overeen gekomenFoto Deelnemers Alpen Retreat 2022

Foto Deelnemers Alpen Retreat 2023