TARIEVEN & VERGOEDING

Tarieven

Kennismaking/intake (max. 60 min) – € 95,- vrijgesteld van btw (gedeeltelijk vergoedbaar)

Behandeling psychotherapie / lichaamsgerichte traumatherapie / energetische therapie (60 – 75 min) – € 105,- vrijgesteld van btw (vergoedbaar)

Behandeling kort consult psychotherapie / lichaamsgerichte traumatherapie / energetische therapie (30 – 45 min) – € 52,50 vrijgesteld van btw (vergoedbaar)

Deskundigheidsbevordering / Werkbegeleiding / SKJ Praktijkbegeleiding – € 95,- per uur excl. btw.

Mentorschap voor professionals 3 maanden (12 contactmomenten fysiek/online)  – € 750,- excl. btw.

Trauma Integratie Massage (75 min) – € 105,- (kan ook onderdeel zijn van individuele behandeling)

Body de-armouring (120 min) – € 200,- (kan ook onderdeel zijn van individuele behandeling)

Cacao, Breath & Release Ceremonie (groep) (240 min) – € 75,-

Betalingsvoorwaarden
Behandelingen zijn vrijgesteld van btw voor particulieren. Voor organisaties hanteren wij andere tarieven.

Na de sessie ontvang je een factuur per mail. Indien je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling, kun je deze factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Betaling is mogelijk contant of per bankoverschrijving. Deze dient uiterlijk binnen 14 dagen voldaan te worden.

Annuleringsvoorwaarden
Voor annulering van afspraken gelden de volgende voorwaarden:
– Bij annulering tot 48 uur voor de afspraak is de cliënt geen kosten verschuldigd.
– Bij annulering 24 uur voor de afspraak is de cliënt 50% van de kosten verschuldigd.
– Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak is de cliënt 100% van de kosten verschuldigd.
– Indien het consult op verzoek van de cliënt wordt verschoven naar een later tijdstip dan is deze geen kosten verschuldigd, mits dit 48 uur van te voren wordt aangegeven, binnen 48 uur voor aanvang 50% van het bedrag voor de afspraak en binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak het volledige bedrag.
– Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak is de cliënt 100% van de kosten verschuldigd.
– Indien het consult op verzoek van de cliënt wordt verschoven naar een later tijdstip dan is deze geen kosten verschuldigd, mits dit 48 uur van te voren wordt aangegeven, binnen 48 uur voor aanvang 50% van het bedrag voor de afspraak en binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak het volledige bedrag.
– Indien annulering niet of te laat geschiedt, is de zorgaanbieder gerechtigd de betreffende dienst(en) in rekening te brengen onverkort het recht op betaling van alle in deze door hem/haar gemaakte kosten.
– De behandelaar is in redelijkheid gerechtigd een reeds geplande afspraak te wijzigen wat betreft dag en tijdstip.

Algemene voorwaarden

Privacystatement

Disclaimer

Intakeformulier

Behandelovereenkomst

Vergoeding

Vergoeding door ziektekostenverzekering
EMOCARE is aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en heeft de jaarlicentie Erkend Alternatief Therapeut Level 3 ontvangen. EMOCARE wordt aangemerkt als zorgverlener binnen de stroming ‘psychosociale zorg’. Voor het jaar 2023 komen de individuele behandelingen van EMOCARE voor psychotherapie (24500), energetische therapie (24012), en/of jeugdzorg (7000) in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit het aanvullende pakket (alternatieve behandeling) bij:

Psychotherapie: CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg, Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF, Menzis, PMA en Anderzorg, ONVZ, PNOzorg en VvAA, De Friesland.

Energetische Therapie: Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF, Menzis, PMA en Anderzorg, ONVZ, PNOzorg en VvAA, De Friesland

Neem voor meer informatie contact op met je eigen zorgverzekeraar. EMOCARE kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele kosten die niet voor vergoeding in aanmerking komen. Zorg dus dat je jezelf goed informeert, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding door UWV
EMOCARE heeft als onderaannemer een overeenkomst met het UWV. Indien je een uitkering ontvangt via het UWV is het mogelijk een vergoeding aan te vragen onder de noemer “re-integratie dienst” of “werkfit maken”. Neem zelf contact op met jouw contactpersoon bij het UWV om dit te bespreken. 

Vergoeding door werkgever
In het geval van arbeid gerelateerde problematiek kun je een beroep doen op je werkgever. Je kunt dit aanvragen via de werkgever of bedrijfsarts. 

Vergoeding door gemeente
In sommige gevallen kun je aanspraak maken op een vergoeding van de behandeling door de gemeente. Indien voor jou van belang ben je zelf verantwoordelijk voor het contacteren van een van onderstaande partijen.

PGB (Persoonsgebonden Budget)
SVB (Sociale Verzekeringsbank)
WLZ (Wet Langdurige Zorg)
WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning)

Vergoeding voor studenten
Voor studenten aan hogescholen en universiteiten bestaan er mogelijkheden om therapievergoedingen te krijgen. Je kunt dit zelf navragen bij de schooldecaan. 

Belastingdienst
Kosten voor het op peil houden van uw vakkennis zoals mentorschap, intervisie, deskundigheidsbevordering of bijscholing, zijn voor zzp-ers aftrekbaar als beroepskosten en/of opleidingskosten.

Registraties
KvK: 65026985
BTW: NL001824087B55
CAT-vergoedbaar therapeut
SKJ geregistreerd jeugdprofessional
CRKBO geregistreerd docent
Association for IEMT practitioners