MENTORSCHAP VOOR PROFESSIONALS

Regelmatig word ik aangesproken met het verzoek van mij te willen leren. In de vorm van een mentorschap of individuele scholing – bestaande uit een traject van minimaal 3 maanden – hoop ik aan deze wens tegemoet te komen.

Jouw intentie, thema, vraagstuk of verlangen bepaald de richting van ons traject. Wat wil je ervaren, leren, ontwikkelen, exploreren, oefenen, verdiepen of transformeren?

Met liefde voor mijn vak, het leven en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt, begeleid ik jou vanuit mijn eigen levenservaring, opgedane kennis en wijsheid. Een diepgaande vorm van persoonlijke ontwikkeling en deskundigheidsbevordering.


…Een mentor is niet iemand die vanuit een hogere positie of functie een ander verteld welke stappen er genomen moeten worden. Een mentor geeft ook niet enkel oplossingsgerichte adviezen of praktische handvatten bij het overwinnen van uitdagingen. En een mentor is ook niet enkel een luisterend oor of veilige baken voor persoonlijke kwesties of iemand die het antwoord heeft op emotionele vraagstukken. Een mentor is bovenal mens en maakt vanuit dat menszijn contact met een ander gelijkwaardig mens. Dit betekent dat de mentor zijn/haar menszijn instrumenteel maakt en zijn eigenheid bewust inzet om verdieping, transformatie, beweging en groei bij de ander te faciliteren…” ~ Jentien Keijzer ~Wil jij van mij leren? Ben je nieuwsgierig naar jezelf en wens jij te groeien in bewustzijn, vrijheid en authenticiteit? Wil je de relatie met jezelf, anderen, je werk of het leven verdiepen? Loop je soms tegen jezelf aan en ben je toe aan een volgende stap in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling? Of wil je als professional je klinische kennis en vaardigheden op het gebied van trauma, het zenuwstelsel en lichaamsgerichte traumatherapie vergroten?

Als mentor sta ik samen met jou stil bij de thema’s of vraagstukken die zich manifesteren in jouw leven of je werk. De kennis en ervaring die ik met je deel is in de basis gericht op trauma-informed en trauma-sensitief werken als professional vanuit een holistische visie; de impact van onverwerkte ervaringen op ons denken, voelen en doen, de werking van ons brein en zenuwstelsel, de kracht van aanwezig zijn, het herstellen van veiligheid en basisvertrouwen, het vergroten van veerkracht en zelfregulatie bij stress en trauma, post-traumatische groei en lichaamsgerichte traumatherapie. Hierbij gaat het zowel over jezelf, als over jouw relaties, cliënten, patiënten of klanten. Immers, jij en de ander gaan hand in hand. Je kunt de ander namelijk slechts ontmoeten in de mate dat jij jezelf kent.

Als je de ander werkelijk wilt ontmoeten en wezenlijk wilt helpen, is het op de eerste plaats noodzakelijk jezelf te ontmoeten en licht te laten schijnen op jouw eigen pijnen c.q. onverwerkt trauma. In de vorm van interne ruis (overdracht / tegenoverdracht) komt deze namelijk vroeg of laat tussen jou en een ander in te staan. Als mentor ben ik dan ook je spiegel en sparringpartner. Samen kijken we vanuit een non-dualistisch uitgangspunt naar de praktijkvoorbeelden die jij aandraagt, zodat jij zowel je eigen functioneren en groei als die van een ander beter kunt begrijpen. Daarnaast geef ik praktische handvatten, doen we ervaringsgerichte oefeningen en lichaamswerk, zodat het niet alleen bij theorie blijft maar werkelijk door jou wordt doorleefd. Hierdoor vergroot je bewustzijn en wordt een duurzame verandering én belichaming bewerkstelligd.

Doel is niet dat je wordt zoals mij, dat je doet wat ik doe of geloofd wat ik geloof. Integendeel, het mentorschap is er op gericht dat jij jezelf leert kennen, zelf beslissingen maakt en ontdekt wat jouw waarheid is – passend bij jouw pad en/of jouw leven – zodat je in lijn kunt leven en werken met wie JIJ bent.

Mentorschap betekent dat ik een eindje met je mee loop. Het betekent samen (ver)dwalen gedurende minimaal 3 maanden. Het traject bestaat uit een wekelijks contact moment, afwisselend fysiek en online. Dag en tijd in onderling overleg. Neem voor meer informatie contact met mij op.


Over mijn reis…

Van jongs af aan heb ik mij anders gevoeld. Ik beleefde de wereld op een andere manier dan mijn leeftijdsgenoten en voelde me vaak als een appel (Pomme) in een perenboom. In mijn zoektocht naar wie ben ik, wat kom ik hier doen en wat is de betekenis en waarde van mijn/het leven kwam ik aanraking met een diversiteit aan perspectieven en geneeswijzen (al dan niet wetenschappelijk), stromingen, tradities, rituelen.

Deze reis is voor mij bewust begonnen toen ik op 20-jarige leeftijd een van mijn beste vrienden verloor. De pijn van het gemis aan “iets” wat ik geen woorden kon geven, bracht me in beweging. Hiervoor was ik al jarenlang bezig geweest het hoofd te bieden aan onverklaarbare sensaties, gevoelens en gedachten die zich manifesteerden in angst en depressie. In een poging verlichting te vinden en met het verlangen dat geluk, vervulling en plezier weer een plek zouden krijgen in mijn leven, greep ik alles aan wat ook maar enige verandering of verbetering beloofde.

Gaandeweg realiseerde ik me echter dat er niets of niemand “daarbuiten” was die mij kon helpen, maar dat in de pijn het verlangen van mijn ziel besloten lag. En dus begon ik stap voor stap aan de weg naar “binnen” om mijn potentieel vrij te maken.

Ik maakte kennis met, verdiepte me in en onderwierp mezelf aan o.a. psychotherapie, lichaamsgerichte traumatherapie, mindfulness, energetische geneeskunde, bio-energetica, hypnose, kwantumfysica, tantra, stem- en ademwerk, yoga, meditatie, voeding, plantmedicijnen, alsook klinische- en neuropsychologie, pre- en perinatale psychologie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, Daarin ontdekte ik niet alleen wat ik wel “moest” doen, alsook vooral wat ik niet “moest” doen. Wat (voor mij) werkte en wat niet. Er waren talloze momenten dat ik ontmoedigd en in de war raakte. Dat het pijn deed en ik de zin er niet van in zag. Als ik terugkijk hebben echter juist die momenten me gebracht waar ik moest zijn en gemaakt tot wie ik nu ben.

EMOCARE is het antwoord op mijn verlangen om de opgedane kennis, levenservaring en wijsheid met anderen te delen. Met mijn holistische kijk op het leven kan ik je helpen verbanden te leggen tussen de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen van het bewustzijn en de weg voor de ziel vrij te maken om zich in deze realiteit te manifesteren.

Mijn wens is dat jij in je kracht gaat staan, je kwaliteiten ten volste tot expressie brengt en het leven kunt gaan (be)leven zoals dat voor jou bedoeld is. Daarmee hoop ik niet alleen een steentje bij te dragen aan jouw geluk, maar tegelijkertijd aan een mooiere wereld, een positieve toekomst en een lichtvol leven voor iedereen.