AANBOD

Alle ervaringen die we hebben in ons leven vormen als het ware een sjabloon voor ons emotionele landschap in ons latere leven, onze veerkracht, onze relaties en hoe we ons over onszelf voelen. Als onze (soms al heel vroege) ervaringen niet “ideaal” zijn geweest en deze niet of onvoldoende verwerkt zijn, noemen we dit trauma.

Onverwerkt trauma wordt zichtbaar in het gedrag – internaliserend of externaliserend – en resulteert op den duur in een verlies aan betekenis- en zingeving én een continue gevoel van “overleven”.

De wijsheid van het lichaam biedt antwoorden waardoor de aandacht van verdediging en ontsnapping naar warmte en verbondenheid, en van paniek of blokkering naar verkenning en compassie gaat.BEHANDELING

Belichaming is essentieel voor een gezond, gelukkig en vervuld leven. Lichaamswerk verbetert de verbinding met je gevoel, je levenskracht, je levenslust en je levensenergie. Sterkt je authenticiteit, vergroot je (veer)kracht en maakt bewust, vrij en onafhankelijk.

EMOCARE is een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, waarbinnen wordt gewerkt volgens een unieke holistische behandelingswijze, gericht op de biologische processen én de onderliggende oorzaken die een rol spelen bij gezondheid, ziekte, herstel en verandering.

De geïntegreerde werkwijze bestaat uit drie grote pijlers, namelijk lichaamsgerichte traumatherapie, energetische geneeskunde en body de-armouring. Focus ligt op het manifesteren van ieders zelfbewustzijn door middel van transformatief coachen.

Behandeling van EMOCARE is gericht op het herstellen van het gevoel van veiligheid en (basis)vertrouwen door het ware belichaamde zelf te herontdekken en met nieuwe ogen te kijken naar de eigen obstakels in relatie tot anderen.

Dit doet zij door te werken met de disregulatie, verstoringen en problemen, alsook door tegelijkertijd de ontwikkeling van een gezond vermogen tot verbinding en levendigheid te bevorderen. Hierbij gaat het niet om “het verhaal”, maar om de fysieke reactie, het ervaren gevoel in het huidige moment en de relatie tot (de gedachten over) de herinnering/ervaring.

De combinatie van gesprekstherapie met beweging, ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen, maar ook aanraking, expressie en opstellingen, helpen je te bevrijden van datgene wat zich heeft vastgezet in het lichaam.

Essentie is het bewust worden en loslaten van (oude) patronen, stress, spanning en trauma én het in de praktijk brengen van onvoorwaardelijke liefde en compassie voor jezelf en anderen, zodat lichaam en geest (weer) evenwichtig kunnen functioneren en je levensenergie vrij kan stromen.

Resultaat is dat het leven voller, je lichaam gevoeliger en je levenslust groter wordt. De levensenergie gaat weer stromen waardoor je letterlijk en figuurlijk vrijer kunt bewegen en meer jezelf kunt zelf zijn, zodat je het leven kunt (be)leven zoals dat voor jou bedoeld is.