OVER POMME

Pomme Termond (1979) heeft een passie voor zelfontwikkeling en zelfheling. Het lichaam ziet zij als essentieel onderdeel om de volheid van het leven te ervaren en ons potentieel te leven.

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart.

Met een diep vertrouwen in de natuurlijke beweging van het leven en gespecialiseerd in trauma, transformatieve- en persoonlijke groei, werkt zij zowel met individuen als groepen.

Pomme Termond is psychotraumatoloog, integratief psychotherapeut, lichaamsgericht traumatherapeut, complementair therapeut, psychosociaal therapeut, NARM (master) therapeut, IEMT practitioner, body de-armouring practitioner, trauma release & breathwork coach i.o (BRTT® en TRB®) en tantra teacher i.oOver Pomme

Uit eigen ervaring weet Pomme hoe emotionele gebeurtenissen en trauma onze levens vormen en ons ervan kunnen weerhouden het leven te (be)leven zoals dat voor ons bedoeld is. Ze weet echter ook wat er aan de andere kant op ons wacht als wij onze diepste angsten én verlangens omarmen en onze levensenergie weer vrij kan stromen.

Pomme is gedreven en leeft vanuit een open hart. De droom die haar heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door bij te dragen aan bewustzijn en verbondenheid. Het is haar passie om mensen te re-connecten met de wijsheid van hun “body, mind, heart and soul” en mensen te laten inzien hoe krachtig zij zijn.

In haar werk maakt zij dankbaar gebruik van de kennis op het gebied van de relatie tussen het biochemisch en energetisch functioneren van het lichaam en de vele mogelijkheden die vanuit modern wetenschappelijke invalshoeken beschikbaar zijn. Zij integreert kennis op het gebied van de psychologie, lichaamsgerichte therapie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness, energetische geneeskunde, bio-energetica, hypnose, kwantumfysica, tantra, stem- en ademwerk, yoga en meditatie.


Werkervaring

Afgelopen 20 jaar werkte zij o.a. als onderzoeker en tutor aan de Universiteit Maastricht; als jeugdhulpverlener, diagnosticus en gedragswetenschapper in de reguliere geestelijke gezondheidszorg en als trainer en methodiekdocent aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid. Daarnaast was zij enkele jaren werkzaam als reisleidster en klim- en buitensportinstructrice, heeft zij deelgenomen aan verschillende expedities en is zij actief lid van een bergsportvereniging. In 2018 stond zij als vennoot en directie aan de wieg van Jeugdtrauma Herstel Limburg.

Sinds 2016 werkt zij met jeugdigen en volwassenen in haar praktijk EMOCARE voor integratieve psychotherapie en lichaamsgerichte traumatherapie. Daarnaast is zij eigenaar van en werkzaam als gedragswetenschapper en behandelaar in haar centrum voor Integratieve Jeugdhulp EMOVITA (2021).

Met een fascinatie voor de wijsheid van het lichaam organiseert zij workshops, trainingen en retreats in binnen- en buitenland. Daarnaast faciliteert zij vrouwen- en healing cirkels om mensen in staat te stellen hun eigen kracht, schoonheid en wijsheid te ontdekken en te belichamen.


Pomme vertelt…

Na een opeenvolging aan ingrijpende gebeurtenissen raakte mijn lichaam en geest in 2012 volledig uit balans. Ik had geen baat bij de methodes of behandelingen geboden door de reguliere zorg en liep tegen vragen aan als; wie ben ik, wat kom ik doen op aarde en wat is de betekenis en waarde van het leven?

Met de overtuiging dat ieder mens in staat is om zichzelf te helen, startte ik een zoektocht om mijn eigen gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug te krijgen. In mijn verlangen naar antwoorden verdiepte ik me in diverse geneeswijzen, stromingen en tradities. Zo kwam ik o.a. in contact met bewustzijnswerk, emotioneel lichaamswerk, lichaamsgerichte trauma- en psychotherapie, energetische geneeskunde, kwantumfysica, massage, tantra, yoga, meditatie, dans, beweging, ademwerk en voeding als medicijn.

Ik leerde dat vrijwel alle lichamelijke, psychische en emotionele klachten, maar ook diverse “psychiatrische” ziektebeelden, kunnen worden toegeschreven aan een ontregeld zenuwstelsel als gevolg van chronische overbelasting (stress en trauma). Ook ontdekte ik hoe onze bewuste – maar met name onze onbewuste – gedachten, gevoelens en “programmeringen” van invloed zijn op onze gezondheid, mate van verbinding met onszelf en anderen, en onze levendigheid.

Door de verbinding met mijn lichaam te herstellen, mijn lichaam weer te bewonen, te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, gebruik te maken van de oneindige intelligentie en het zelfregulerend vermogen van het lichaam én te begrijpen hoe mijn klachten waren ontstaan – de relatie tussen mijn ervaringen en mijn eigen voelen, denken en doen –  kreeg ik weer regie over mijn eigen leven.

Door op een meer natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen, de onderliggende psychische stress op te lossen én gebruik te maken van de kennis over de samenwerking tussen biologische processen en de energieën van het lichaam, kreeg ik al vrij snel mijn gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug. Hiermee groeide mijn vertrouwen in het zelfregulerend vermogen van het lichaam en daarmee het helende vermogen in mijzelf en dat van anderen.

EMOCARE is het antwoord op mijn verlangen om de opgedane kennis en ervaring met anderen te delen!Mijn missie…

De droom die mij heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door vanuit het reguliere gezondheidszorgsysteem een brug te bouwen tussen alle vormen van “geneeskunde”. Daar waar het je gezondheid en kwaliteit van leven betreft krijg je namelijk het krachtigste resultaat wanneer je lichamelijke, mentale, emotionele én spirituele aspecten combineert.

Ik ga niet uit van problemen, maar van mogelijkheden. Hierin heb ik me lang anders gevoeld dan anderen; als een appel (Pomme) in een perenboom 😉 Echter, door me niet langer aan mijn omgeving aan te passen en te stoppen met het leven naar de verwachtingen van anderen (en mezelf), maar mezelf te gaan accepteren zoals ik ben, alsook alle appels én peren om me heen te accepteren zoals ze zijn, weet ik inmiddels wie ik ben en wat ik kom doen.

Het is mijn wens om op een holistische wijze het (zelf)bewustzijn te vergroten en anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn, zodat ze de meest authentieke versie van zichzelf kunnen zijn. Ieder mens heeft namelijk zelf de sleutel in handen om elk aspect van zijn/haar eigen leven te veranderen.

Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een mooiere wereld, een positieve toekomst en een lichtvol leven voor iedereen! Een wereld waarin ruimte is voor meer liefde, vreugde, innerlijke en uiterlijke vrede, vervulling, toewijding, harmonie, wijsheid, verbondenheid en respect voor mens, dier en natuur…Opleiding

Hieronder een overzicht van de meest relevante opleidingen, trainingen en workshops welke ik in afgelopen jaren volgde t.b.v. mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

– Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release Breathwork (TRB)
– Tantra Teacher InnerCamp i.o (2022)
– Tantra Practitioner InnerCamp (2022)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Master Therapist i.o (Level 3 – 2022)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Therapist (Level 2 – 2021)
– Polyvagaaltheorie in Therapie: Deb Dana (2021)
– Gaia Method Practitioner (2021)
– Primal Somatic Traumahealing (2020)
– Body de-armouring (2020)
– Trauma Skills Summit (2020)
– Trauma First Aid – Awakening the Ordinary Miracle of Healing (2020)
– Contemporary Somatic Psychology: Research & Applications (2020)
– 21 Day Nervous System Tune-Up (2020)
– SmartBody SmartMind – Rewire the Nervous System (2019)
– Tantra Massage Practitioner (2019)
– Tantra 1-year program “Expanding into Love” (2019)
– Integral Eye Movement Therapy (IEMT) Practitioner (2018)
– Emotion Code Practitioner (2018)
– Access Conciousness – Bars Practitioner (2018)
– Touch of Matrix Therapeut (2016)
– Voeding en Vitaliteit (2016)
– Regenesis Therapie (2015)
– Energy Medicine (2014)
– Ouder-Kind-Interactie begeleiding (OKI-B) (2010)
– Sherborne en Gehechtheid (2010)
– Sherborne bewegingspedagogiek (2006)
– Specialist/Trainer Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2005)
– Toegepaste Kinesiologie en Edukinesiologie (2001-2004)
– Touch for Health I t/m VI (2001-2004)
– Gezondheidswetenschappen (GGK) (1998-2002)
– Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (1997-1998)EMOCARE – in de persoon van mw. Drs. P.F. Termond, MSc – is geaccrediteerd en/of geregistreerd bij:

Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT): CM0978-28-11-17

Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)

Beroepsverzekeraar Alternatieve Therapeuten (BAT)

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): 140009242

Coöperatie Samenwerkende ZZP-ers Zorg & CO / CAZZ

Vektis: AGB zorgverlener 90064482 / AGB praktijk 90105210

Docent Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

IEMT Practitioner