OVER POMME

Pomme Termond (1979) heeft een passie voor zelfontwikkeling, zelfheling en transformatie. Het lichaam ziet zij als essentieel onderdeel om de volheid van het leven te ervaren en ons potentieel te leven.

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart.

Met een diep vertrouwen in de natuurlijke beweging van het leven en gespecialiseerd in trauma, transformatieve- en persoonlijke groei, werkt zij zowel met individuen als groepen.

Pomme Termond is Psychotraumatoloog, Lichaamsgericht traumatherapeut, Complementair therapeut, Psychosociaal therapeut, NARM (master) therapeut, IEMT practitioner, Body de-armouring practitioner, Trauma Release & Breathwork coach, Tantric Embodiment Teacher en Lomilomi practitioner.Over Pomme

Trauma loopt als een rode draad door haar leven. Uit dit leven, andere levens en in haar familielijn. Trauma is Pomme haar levenswerk. Voor zichzelf én anderen.

Uit eigen ervaring weet Pomme hoe trauma ons leven vormt en ons ervan kan weerhouden het leven te (be)leven zoals dat voor ons bedoeld is. Ze weet echter ook wat er aan de andere kant op ons wacht als we onze diepste angsten én verlangens omarmen en gestagneerde levensenergie bevrijden uit de kramp waarin zij soms al decennia of levenslang opgesloten zit.

Pomme is gedreven en leeft vanuit een open hart. De droom die haar heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door bij te dragen aan (zelf)bewustzijn en verbondenheid. Het is haar passie om mensen te re-connecten met de wijsheid van hun “Body, Heart & Soul” en mensen te laten inzien hoe krachtig zij zijn.

In haar werk maakt zij dankbaar gebruik van de kennis op het gebied van de relatie tussen het biochemisch en energetisch functioneren van het lichaam en de vele mogelijkheden die vanuit modern wetenschappelijke invalshoeken beschikbaar zijn. Zij integreert kennis op het gebied van de klinische- en neuropsychologie, pre- en perinatale psychologie, psychotherapie, lichaamsgerichte therapie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness, energetische geneeskunde, bio-energetica, hypnose, kwantumfysica, tantra, stem- en ademwerk, yoga en meditatie.

Haar unieke holistische en zachte werkwijze – gericht op veiligheid, verbinding en levendigheid – brengt je terug bij het vermogen tot voelen; helpt je jouw hart (terug) te openen; draagt bij aan herstel van veiligheid en basisvertrouwen in jezelf, anderen en het leven; vergroot je veerkracht en capaciteit tot (zelf)regulatie; en geeft je de kracht om vanuit authenticiteit te leven.


Werkervaring

Sinds 2004 is Pomme werkzaam als lichaamsgericht- en energetisch therapeut. Daarnaast heeft zij o.a. gewerkt als onderzoeker en tutor aan de Universiteit Maastricht; als jeugdhulpverlener, diagnosticus en gedragswetenschapper bij Bureau Jeugdzorg en als trainer en methodiekdocent aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid.

Met een passie voor natuur, reizen en het ontdekken van nieuwe werelden, is zij tevens jarenlang werkzaam geweest als reisleidster en klim- en buitensportinstructrice, heeft zij deelgenomen aan verschillende (klim)expedities en is zij actief lid van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) en de Valkenburgse Alpenvrung (VAV).

Sinds 2016 werkt Pomme met jeugdigen en volwassenen in haar praktijk EMOCARE voor Integratieve Psychotherapie & Lichaamsgerichte Traumatherapie. Met een fascinatie voor de wijsheid van het lichaam geeft zij niet alleen individuele behandeling, maar organiseert zij ook workshops, trainingen en retreats in binnen- en buitenland. Daarnaast faciliteert zij healing cirkels om mensen samen te brengen en in staat te stellen hun eigen kracht, schoonheid en wijsheid te ontdekken en te belichamen.

In 2018 stond Pomme als vennoot aan de wieg van Jeugdtrauma Herstel Limburg en in 2021 richtte zij haar eigen samenwerkingsverband EMOVITA Integratieve Jeugdhulp op. Twee organisaties met een breed aanbod voor integratieve jeugdhulp, waarin nauw werd samenwerkt met huisartsen, POH, gemeente, jeugdzorg en andere zorgpartijen.

Om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar individuele behandeling, workshops en training, alsook om de balans tussen privé en werk te bewaken, doet Pomme met ingang van 31 december ’23 afstand van bovengenoemde werkzaamheden, zodat zij zich (weer) volledig kan richten op haar eigen praktijk Emocare.


Pomme vertelt…

Na een opeenvolging van ingrijpende gebeurtenissen raakte mijn lichaam en geest in 2012 volledig uit balans. Ik had geen baat bij de methodes of behandelingen geboden door de reguliere zorg en liep tegen vragen aan als; wie ben ik, wat kom ik hier doen en wat is de betekenis en waarde van het leven?

Met de overtuiging dat ieder mens in staat is om zichzelf te helen, startte ik een zoektocht om mijn eigen gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug te krijgen. In mijn verlangen naar antwoorden verdiepte ik me in diverse geneeswijzen, stromingen en tradities.

Ik leerde dat vrijwel alle lichamelijke, emotionele en psychische klachten, maar ook diverse “psychiatrische” ziektebeelden, kunnen worden toegeschreven aan een ontregeld zenuwstelsel als gevolg van chronische overbelasting (stress en trauma). Ook ontdekte ik hoe onze bewuste – maar met name onze onbewuste – gedachten, gevoelens en “programmeringen” van invloed zijn op onze gezondheid, mate van verbinding met onszelf en anderen én onze levendigheid.

Door de verbinding met mijn lichaam te herstellen, mijn lichaam weer te bewonen, te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, gebruik te maken van de oneindige intelligentie en het zelfregulerend vermogen van het lichaam én te begrijpen hoe mijn klachten waren ontstaan – de relatie tussen mijn ervaringen en mijn eigen voelen, denken en doen –  kreeg ik weer regie over mijn eigen leven.

Door op een meer natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen, de onderliggende psychische stress op te lossen én gebruik te maken van de kennis over de samenwerking tussen biologische processen en de energieën van het lichaam, kreeg ik al vrij snel mijn gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug. Hiermee groeide mijn vertrouwen in de wijsheid van het lichaam en daarmee het helende vermogen in mijzelf en dat van anderen.

EMOCARE is het antwoord op mijn verlangen om de opgedane kennis en ervaring met anderen te delen!Mijn missie…

De droom die mij heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door vanuit het reguliere gezondheidszorgsysteem een brug te bouwen tussen alle vormen van “geneeskunde”. Daar waar het je gezondheid en kwaliteit van leven betreft krijg je namelijk het krachtigste resultaat wanneer je lichamelijke, mentale, emotionele én spirituele aspecten combineert.

Ik ga niet uit van problemen, maar van mogelijkheden. Hierin heb ik me lang anders gevoeld dan anderen; als een appel (Pomme) in een perenboom. Echter, door me niet langer aan mijn omgeving aan te passen en te stoppen met het leven naar de verwachtingen van anderen (en mezelf), maar mezelf te gaan accepteren zoals ik ben, alsook alle appels én peren om me heen te accepteren zoals ze zijn, weet ik inmiddels steeds beter wie ik ben en wat ik kom doen.

Het is mijn wens om op een holistische wijze het (zelf)bewustzijn te vergroten en anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn, zodat ze de meest authentieke versie van zichzelf kunnen zijn. Ieder mens heeft namelijk zelf de sleutel in handen om elk aspect van zijn/haar eigen leven te veranderen en de eigen zielsmisse tot expressie te brengen. Hiervoor hoeven we onszelf uiteindelijk “alleen maar” te gaan herinneren wie/wat we in essentie zijn.

Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld, een positieve toekomst en een lichtvol leven voor iedereen. Een wereld waarin ruimte is voor meer liefde, vreugde, innerlijke en uiterlijke vrede, vervulling, toewijding, harmonie, wijsheid, verbondenheid en respect voor mens, dier en natuur…Opleiding

Hieronder een overzicht van de meest relevante opleidingen, trainingen en workshops welke ik in afgelopen jaren volgde t.b.v. mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

– Lomilomi practitioner – Kumu Pa’a Kawika Foster
– Het placebo-effect – Con Amore (2023)
– Het pijnvermijdende brein – Con Amore (2023)
– NeuroAffective Touch® – Aline LaPierre (2023)
– Tantric Embodiment Teacher – InnerCamp (2023)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Master Therapist – Laurence Heller NARM Institute (Level 3 – 2023)
– Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) – Inner Journey (2023)
– Trauma Release Breathwork (TRB®) – Inner Journey (2023)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Therapist – Brad Kemner NARM Institute (Level 2 – 2022)
– Tantric Embodiment Practitioner – InnerCamp (2022)
– Polyvagal Theory in Therapy – Deb Dana (2021)
– Gaia Method Practitioner – Susanne Roursgaard (2021)
– Primal Somatic Traumahealing (2020)
– Body de-armouring practitioner – De’an Matuka & Sanna Sanita (2020)
– Healing Trauma Course – Peter Levine (2020)
– Trauma Skills Summit (2020)
– Trauma First Aid – Awakening the Ordinary Miracle of Healing – Peter Levine (2020)
– Contemporary Somatic Psychology: Research & Applications – Chris Walling (2020)
– 21 Day Nervous System Tune-Up – Irene Lyon (2020)
– SmartBody SmartMind – Rewire the Nervous System – Irene Lyon (2019)
– Tantra Massage Practitioner – Alexa Mira (2019)
– Integral Eye Movement Therapy (IEMT) Practitioner – Anne ten Brinke (2018)
– Emotion Code Practitioner (2018)
– Access Conciousness – Bars Practitioner (2018)
– Touch of Matrix Therapeut (2016)
– Voeding en Vitaliteit (2016)
– Regenesis Therapie (2015)
– Energy Medicine (2014)
– Ouder-Kind-Interactie begeleiding (OKI-B) (2010)
– Sherborne en Gehechtheid (2010)
– Sherborne bewegingspedagogiek (2006)
– Specialist/Trainer Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2005)
– Toegepaste Kinesiologie en Edukinesiologie (2001-2004)
– Touch for Health I t/m VI (2001-2004)
– Gezondheidswetenschappen (GGK) (1998-2002)
– Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (1997-1998)