OVER POMME


~ Pomme Termond ~
Zenuwstel, Stress & Trauma Expert, Therapeut, Onderzoeker, Docent en Inspirator

Pomme Termond, MSc., is Zenuwstelsel & Trauma Expert, Therapeut, Onderzoeker, Docent en Inspirator.

Zij heeft een passie voor zelfontwikkeling, zelfheling en transformatie. Het lichaam ziet zij als essentieel onderdeel om de volheid van het leven te ervaren en ons potentieel te leven.

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart.

Met een diep vertrouwen in de natuurlijke beweging van het leven en gespecialiseerd in het zenuwstelsel, stress, trauma, transformatieve- en persoonlijke groei, werkt zij zowel met individuen als groepen in binnen- en buitenland.

Pomme is opgeleid tot Psychotraumatoloog, Lichaamsgericht Traumatherapeut, Complementair Therapeut, Psychosociaal Therapeut, NARM (master) Therapeut, Holosomatic Therapeut, alsook opgeleid tot IEMT Practitioner, Trauma Release & Breathwork Coach, Body De-armouring Practitioner, Tantric Embodiment Teacher en Lomilomi practitioner.


Over Pomme

Trauma loopt als een rode draad door haar leven. Uit dit leven, andere levens en in haar familielijn. Trauma is Pomme haar levenswerk. Voor zichzelf én anderen.

In haar werk maakt zij dankbaar gebruik van de kennis op het gebied van de relatie tussen het biochemisch en energetisch functioneren van het lichaam en de vele mogelijkheden die vanuit modern wetenschappelijke invalshoeken beschikbaar zijn.

Zij integreert kennis op het gebied van de klinische- en neuropsychologie, pre- en perinatale psychologie, psychotherapie, lichaamsgerichte therapie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness, energetische geneeskunde, bio-energetica, hypnose, kwantumfysica, tantra, yoga, meditatie, ademwerk, voeding en leefstijl.

Haar unieke holistische en zachte werkwijze – gericht op veiligheid, verbinding en levendigheid – brengt je terug bij het vermogen tot voelen; helpt je jouw hart (terug) te openen; draagt bij aan herstel van veiligheid en basisvertrouwen in jezelf, anderen en het leven; vergroot je veerkracht en capaciteit tot (zelf)regulatie; en geeft je de kracht om vanuit authenticiteit te leven.


Werkervaring

Sinds 2004 is Pomme werkzaam als lichaamsgericht therapeut. Destijds in haar praktijk Genezen Op Eigen Kracht. Daarnaast heeft zij o.a. gewerkt als onderzoeker en tutor aan de Universiteit Maastricht; als jeugdhulpverlener, diagnosticus en gedragswetenschapper bij Bureau Jeugdzorg en als trainer en methodiekdocent aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid.

Met een passie voor natuur, reizen en het ontdekken van nieuwe werelden, is zij tevens jarenlang werkzaam geweest als reisleidster en klim- en buitensportinstructrice, heeft zij deelgenomen aan verschillende (klim)expedities en is zij actief lid van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) en de Valkenburgse Alpen Vrung (VAV).

Sinds 2016 werkt Pomme fulltime met jeugdigen en volwassenen in haar praktijk EMOCARE voor Integratieve Psychotherapie & Lichaamsgerichte Traumatherapie. Met een fascinatie voor de wijsheid van het lichaam geeft zij niet alleen individuele behandeling, maar organiseert zij ook workshops, trainingen en retreats in binnen- en buitenland. Daarnaast faciliteert zij healing cirkels om mensen samen te brengen en in staat te stellen hun eigen kracht, schoonheid en wijsheid te ontdekken en (weer) te belichamen.

In 2018 stond Pomme als vennoot aan de wieg van Jeugdtrauma Herstel Limburg. In 2021 richtte zij vervolgens haar eigen samenwerkingsverband EMOVITA Integratieve Jeugdhulp op. Twee organisaties met een breed aanbod voor specialistische jeugdhulp, waarin nauw werd samenwerkt met huisartsen, POH, gemeente, jeugdzorg en andere zorgpartijen.

Om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar individuele behandeling, alsook om het Stress & Trauma Integratie Traject door te ontwikkelen en verder te implementeren, heeft Pomme met ingang van 31 december ’23 afstand genomen van bovengenoemde werkzaamheden. Zij richt zich nu (weer) volledig op haar eigen praktijk EMOCARE.


Pomme Vertelt…

Na een opeenvolging van ingrijpende gebeurtenissen raakte mijn lichaam en geest in 2012 volledig uit balans. Ik had geen baat bij de methodes of behandelingen geboden door de reguliere zorg en liep tegen vragen aan als; wie ben ik, wat kom ik hier doen en wat is de betekenis en waarde van het leven?

Met de overtuiging dat ieder mens in staat is om zichzelf te helen, startte ik een zoektocht om mijn eigen gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug te krijgen. In mijn verlangen naar antwoorden verdiepte ik me in diverse geneeswijzen, stromingen, technieken en tradities.

Ik leerde dat vrijwel alle fysieke, mentale en emotionele klachten, maar ook diverse “psychiatrische” ziektebeelden, kunnen worden toegeschreven aan een ontregeld zenuwstelsel als gevolg van chronische overbelasting (stress en trauma).

Door de verbinding met mijn lichaam te herstellen (oftewel mijn lichaam weer te bewonen en te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam), gebruik te maken van het zelfregulerend vermogen van mijn zenuwstelsel én te begrijpen hoe mijn klachten waren ontstaan (de relatie tussen mijn ervaringen en mijn eigen voelen, denken en doen)  kreeg ik weer regie over mijn eigen leven.

Door op een meer natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen én de onderliggende stress op te lossen, ging ik in 9 maanden – van bedlegerig, trauma gerelateerde klachten (PTSS), burn-out, meerdere chronische ziekten en wanhopig op zoek naar antwoorden – in remissie.

In korte tijd kreeg ik mijn gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug. Hiermee groeide mijn vertrouwen in de wijsheid van het lichaam en daarmee het helende vermogen in mijzelf en dat van anderen. EMOCARE is het antwoord op mijn verlangen om de opgedane kennis en ervaring met anderen te delen.

Sinds 2016 heb ik reeds +1000 mensen geholpen zichzelf met succes te bevrijden van de sporen van chronische stress en trauma, alsook de wetenschap van het leven van hun volledige potentieel vanuit rust, ontspanning en vertrouwen te begrijpen én te verwezenlijken.

Het is mijn missie om op een holistische wijze bij te dragen aan het vergroten van (zelf)bewustzijn en anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn. Ieder mens heeft namelijk de sleutel in handen om elk aspect van zijn/haar eigen leven te veranderen en (weer) de meest authentieke versie van zichzelf te kunnen zijn. Hiervoor hoeven we onszelf uiteindelijk “alleen maar” te gaan herinneren wie/wat we in essentie zijn en binnen ons vermogen ligt.

Op deze manier hoop ik bij te dragen aan een mooiere wereld, een positieve toekomst en een lichtvol leven voor iedereen. Een wereld waarin ruimte is voor meer liefde, vreugde, innerlijke en uiterlijke vrede, verbondenheid, veiligheid en respect voor mens, dier en natuur…

Mijn lijden en ziek zijn kregen betekenis!


Opleiding

Hieronder een overzicht van de meest relevante opleidingen, trainingen en workshops welke Pomme in afgelopen jaren volgde t.b.v. haar persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

– Biology of Trauma® – Dr. Amie Apigian (2024)
– Holosomatic Therapist: Bodywork, Breathwork & Energywork – InnerCamp (2024)
– Lomilomi practitioner – Kumu Pa’a Kawika Foster (2023)
– Het placebo-effect – Con Amore (2023)
– Het pijnvermijdende brein – Con Amore (2023)
– NeuroAffective Touch® – Aline LaPierre (2023)
– Tantric Embodiment Teacher – InnerCamp (2023)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Master Therapist – Laurence Heller NARM Institute (Level 3 – 2023)
– Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) – Inner Journey (2023)
– Trauma Release Breathwork (TRB®) – Inner Journey (2023)
– Neuro Affective Relational Model (NARM) Therapist – Brad Kemner NARM Institute (Level 2 – 2022)
– Tantric Embodiment Practitioner – InnerCamp (2022)
– Polyvagal Theory in Therapy – Deb Dana (2021)
– Gaia Method Practitioner – Susanne Roursgaard (2021)
– Primal Somatic Traumahealing (2020)
– Body de-armouring practitioner – De’an Matuka & Sanna Sanita (2020)
– Healing Trauma Course – Peter Levine (2020)
– Trauma Skills Summit (2020)
– Trauma First Aid – Awakening the Ordinary Miracle of Healing – Peter Levine (2020)
– Contemporary Somatic Psychology: Research & Applications – Chris Walling (2020)
– 21 Day Nervous System Tune-Up – Irene Lyon (2020)
– SmartBody SmartMind – Rewire the Nervous System – Irene Lyon (2019)
– Tantra Massage Practitioner – Alexa Mira (2019)
– Integral Eye Movement Therapy (IEMT) Practitioner – Anne ten Brinke (2018)
– Emotion Code Practitioner (2018)
– Access Conciousness – Bars Practitioner (2018)
– Touch of Matrix Therapeut (2016)
– Voeding en Vitaliteit (2016)
– Regenesis Therapie (2015)
– Energy Medicine (2014)
– Ouder-Kind-Interactie begeleiding (OKI-B) (2010)
– Sherborne en Gehechtheid (2010)
– Sherborne bewegingspedagogiek (2006)
– Specialist/Trainer Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2005)
– Toegepaste Kinesiologie en Edukinesiologie (2001-2004)
– Touch for Health I t/m VI (2001-2004)
– Onderzoeker in Opleiding / PhD Health Science – Preventie van Angststoornissen bij Kinderen (2003-2007)
– Gezondheidswetenschappen (GGK) (1998-2002)
– Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (1997-1998)