OVER MIJ

Pomme Termond is psychotraumatoloog, lichaamsgericht psychotherapeut, complementair therapeut en psychosociaal therapeut. Daarnaast faciliteert zij Healing Cirkels, Vrouwencirkels, Cacao Ceremonies en Retreats, en is zij ceremonieleidster bij Ecstatic Dance en Tantric Dance.

Pomme heeft een passie voor zelfontwikkeling en zelfheling en werkt zowel met individuen als groepen. Ze is gespecialiseerd in trauma, identiteit, intimiteit, transformatieve en persoonlijke groei.

In haar werk maakt Pomme dankbaar gebruik van de kennis op het gebied van de relatie tussen het biochemisch en energetisch functioneren van het lichaam en de vele mogelijkheden die vanuit modern wetenschappelijke invalshoeken beschikbaar zijn. Zij integreert kennis op het gebied van de psychologie, lichaamsgerichte psychotherapie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness, energetische geneeskunde, hypnose, kwantumfysica, tantra, yoga en meditatie.

Pomme is gedreven en leeft vanuit een open hart. De droom die haar heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door bij te dragen aan bewustzijn en verbondenheid. Het is haar passie om mensen te re-connecten met de oneindige wijsheid van hun Lichaam, Hart en Ziel en mensen te laten inzien hoe krachtig zij zijn.

Afgelopen 20 jaar werkte zij o.a. als onderzoeker aan de Universiteit Maastricht en als jeugdhulpverlener, diagnosticus en gedragswetenschapper in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Als methodiekdocent geeft zij sinds 2005 les aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid. Sinds 2016 werkt zij als onafhankelijk therapeut met jeugdigen en volwassenen in haar praktijk EMOCARE en als zorgcoördinator, gedragswetenschapper en behandelaar in haar centrum voor Integratieve Jeugdhulp EMOVITA.Pomme verteld…

Na een opeenvolging aan ingrijpende gebeurtenissen raakte mijn lichaam en geest in 2012 volledig uit balans. Ik had geen baat bij de methodes of behandelingen geboden door de reguliere zorg en liep tegen vragen aan als; wie ben ik, wat kom ik doen op aarde en wat is de betekenis en waarde van het leven?

Met de overtuiging dat ieder mens in staat is om zichzelf te helen, startte ik een zoektocht om mijn eigen gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug te krijgen. In mijn verlangen naar antwoorden verdiepte ik me in diverse geneeswijzen, stromingen en tradities. Zo kwam ik o.a. in contact met bewustzijnswerk, emotioneel lichaamswerk, lichaamsgerichte trauma- en psychotherapie, energetische geneeskunde, kwantumfysica, massage, tantra, yoga, meditatie, dans, beweging, ademwerk en voeding als medicijn.

Ik leerde dat vrijwel alle lichamelijke, psychische en emotionele klachten, maar ook diverse “psychiatrische” ziektebeelden, kunnen worden toegeschreven aan een ontregeld zenuwstelsel als gevolg van chronische overbelasting (stress en trauma). Ook ontdekte ik hoe onze bewuste – maar met name onze onbewuste – gedachten, gevoelens en “programmeringen” van invloed zijn op onze gezondheid, mate van verbinding met onszelf en anderen, en onze levendigheid.

Door de verbinding met mijn lichaam te herstellen, mijn lichaam weer te bewonen, te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, gebruik te maken van de oneindige intelligentie en het zelfregulerend vermogen van het lichaam én te begrijpen hoe mijn klachten waren ontstaan – de relatie tussen mijn ervaringen en mijn eigen voelen, denken en doen –  kreeg ik weer regie over mijn eigen leven.

Door op een meer natuurlijke manier te gaan leven, belastende factoren weg te nemen, de onderliggende psychische stress op te lossen én gebruik te maken van de kennis over de samenwerking tussen biologische processen en de energieën van het lichaam, kreeg ik al vrij snel mijn gezondheid, vitaliteit en levensplezier terug. Hiermee groeide mijn vertrouwen in het zelfregulerend vermogen van het lichaam en daarmee het helende vermogen in mijzelf en dat van anderen.

EMOCARE is het antwoord op mijn verlangen om de opgedane kennis en ervaring te delen!MISSIE

De droom die mij heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door vanuit het reguliere gezondheidszorgsysteem een brug te bouwen tussen alle vormen van “geneeskunde”. Daar waar het je gezondheid en kwaliteit van leven betreft krijg je namelijk het krachtigste resultaat wanneer je lichamelijke, mentale, emotionele én spirituele aspecten combineert.

Ik ga niet uit van problemen, maar van mogelijkheden. Hierin heb ik me lang anders gevoeld dan anderen; als een appel (Pomme) in een perenboom 😉 Echter, door me niet langer aan mijn omgeving aan te passen en te stoppen met het leven naar de verwachtingen van anderen (en mezelf), maar mezelf te gaan accepteren zoals ik ben, alsook alle appels én peren om me heen te accepteren zoals ze zijn, weet ik inmiddels wie ik ben en wat ik kom doen.

Het is mijn wens om op een holistische wijze het (zelf)bewustzijn te vergroten en anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn, zodat ze de meest authentieke versie van zichzelf kunnen zijn. Ieder mens heeft namelijk zelf de sleutel in handen om elk aspect van zijn/haar eigen leven te veranderen.

Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een mooiere wereld, een positieve toekomst en een lichtvol leven voor iedereen! Een wereld waarin ruimte is voor meer liefde, vreugde, innerlijke en uiterlijke vrede, vervulling, toewijding, harmonie, wijsheid, verbondenheid en respect voor mens, dier en natuur…ERVARING

Tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen – afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidskunde – werkte ik als trainer en tutor. Na mijn studie heb ik als promovendus aan dezelfde universiteit onderzoek gedaan naar de preventie van angststoornissen bij kinderen. Omdat het wetenschappelijk onderzoek niet direct de hulpvraag van kinderen en ouders beantwoord, besloot ik me te richten op de preventie, vroegtijdige signalering en behandeling van psychosociale problemen in de praktijk.

Als Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid en later als jeugdhulpverlener, psychodiagnosticus en gedragswetenschapper bij Bureau Jeugdzorg, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kwetsbare jeugdigen én hun ouders/opvoeders. Als methodiekdocent geef ik sinds 2005 les aan de opleiding tot Specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid.

Afgelopen 15 jaar heb ik mij enerzijds verdiept in de relatie tussen lichaam en geest, en anderzijds in natuurlijke middelen en methoden die kunnen bijdragen aan gezondheid, vitaliteit en kwaliteit van leven. Sinds 2016 werk ik als psychotraumatoloog, lichaamsgericht psychotherapeut, complementair therapeut en psychosociaal therapeut in mijn eigen praktijk EMOCARE.

Vanuit de wens om jeugdigen (en hun ouders) vroegtijdig te kunnen ondersteunen en elk kind de kans te geven gezond op te groeien en gelukkig te zijn heb ik in 2018 Jeugdtrauma Herstel Limburg opgericht. Vanuit de wens te kunnen werken naar mijn eigen waarden heb ik in 2021 EMOVITA Integratieve Jeugdhulp opgericht.

EMOVITA is gecontracteerd zorgaanbieder voor jeugdhulp en biedt een integratief aanbod voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun opvoeders. Vroegtijdige ondersteuning, behandeling, diagnostiek, begeleiding en vaardigheidstraining bij psychosociale problemen en trauma gerelateerde klachten.

Om bij te dragen aan verbondenheid en levendigheid faciliteer ik naast mijn werkzaamheden ook regelmatig workshops, Healing Cirkels, Vrouwencirkels, Cacao Ceremonies, Ecstatic Dance en Tantric Dance, en organiseer en assisteer ik diverse retraites in binnen- en buitenland.OPLEIDING

Hieronder een overzicht van de meest relevante opleidingen, trainingen en workshops welke ik in afgelopen jaren volgde t.b.v. mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

– Tantra Teacher InnerCamp i.o (2022)
– Tantra Practitioner InnerCamp (2022)
– NARM Master Therapist i.o (Level 3 – 2022)
– NARM Therapist (Level 2 – 2021)
– Polyvagaaltheorie in Therapie: Deb Dana (2021)
– Gaia Method Practitioner (2021)
– Primal Somatic Traumahealing (2020)
– Body de-armouring (2020)
– Trauma Skills Summit (2020)
– Trauma First Aid – Awakening the Ordinary Miracle of Healing (2020)
– Contemporary Somatic Psychology: Research & Applications (2020)
– 21 Day Nervous System Tune-Up (2020)
– SmartBody SmartMind – Rewire the Nervous System (2019)
– Tantra Massage (2019)
– Tantra 1-year program “Expanding into Love” (2019)
– Integral Eye Movement Therapy Practitioner (2018)
– Emotion Code Practitioner (2018)
– Access Conciousness – Bars Practitioner (2018)
– Touch of Matrix Generatielijnen (2018)
– Touch of Matrix Groepskracht (2017)
– Touch of Matrix Therapeut (2016)
– Basisopleiding Touch of Matrix (2016)
– Voeding en Vitaliteit (2016)
– Detox cursus (2016)
– Regenesis Therapie (2015)
– Basisopleiding Regenesis Touch (2014)
– Energy Medicine – Advanced (2015)
– Energy Medicine for Hormonal Balance (2014)
– Diverse symposia (vroeg)diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen (2007-2014)
– Ouder-Kind-Interactie begeleiding (OKI-B) (2010)
– Sherborne en Gehechtheid (2010)
– Docent Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2010)
– Diverse methodiek workshops Psychosociale Weerbaarheid “Ho, tot hier en niet verder…!” (2006-2009):  Bewegingsobservatie / Bewegingsanalyse / Contextueel werk / NLP / Awareness Through the Body
– Sherborne bewegingspedagogiek (2006)
– Specialist/Trainer Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid (2005)
– Toegepaste Kinesiologie en Edukinesiologie (2001-2004)
– Touch for Health I t/m VI (2001-2004)
– Gezondheidswetenschappen (GGK) (1998-2002)
– Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (1997-1998)