WOESTIJN RETREAT SINAÏ

8-daagse retreat in de Sinaï Woestijn (Egypte)
RESET!
15 t/m 22 november 2023
Ervaar de transformerende kracht van echte stilte en ontmoet jezelf in de woestijn.Na een zeer geslaagde woestijn retreat in het voorjaar, mag ik je met veel vreugde uitnodigen voor wederom een bijzondere retreat naar de mystieke Sinaï in het najaar van 2023. Een van de meest bijzondere plekken ter wereld.

Een plek van vervlogen herinneringen. Waar mythe en werkelijkheid, verleden en heden nog naast elkaar bestaan. Waar je vier seizoenen op één dag beleefd en het licht danst met het donker.

Verlang jij naar rust, ruimte en tijd voor jezelf? Omdat je voelt dat je jezelf voorbij loopt? Omdat je op een belangrijk keerpunt staat in je leven? Omdat je de relatie met jezelf en het leven wilt verdiepen? Misschien is deze prachtige retreat het antwoord op jouw verlangen.

Geef jezelf de kans om afstand te nemen van het dagelijkse leven en je onder te dompelen in de rust, eenvoud en uitgestrektheid van de woestijn. Met een kleine groep ga je – onder bezielde begeleiding van Pomme Termond en Angie Barth – 8 dagen op reis in de Zuid-Sinaï.

Een unieke gelegenheid om te verstillen, te vertragen, te bezinnen en verbinden met jezelf, anderen en de natuur. Om thuis te komen bij jezelf en (weer) te gaan ervaren wie je werkelijk bent.

RESET!

Voor iedereen die er naar verlangt zichzelf te ontmoeten!

Voel jij de innerlijke roep van de woestijn?
Ben jij klaar voor een onvergetelijke reis die je leven onherroepelijk zal veranderen?


Wat kun je verwachten?

RESET! is ontworpen om je mee te nemen op een transformerende avontuur vanuit de behoefte te vertragen, het hectische leven stil te laten vallen en de wens de relatie met jezelf en het leven te verdiepen en de eigen stem van binnen weer te horen.

We trekken deze week (vrijwel) in stilte én te midden van een groep gelijkgestemden, als nomaden door de Sinaï.

De elementen, de kamelen en de Bedoeïenen vormen het natuurlijke decor waarin we gespiegeld worden, onszelf tegenkomen en onszelf overstijgen. Tegelijkertijd zul je met hen een bijzondere band opbouwen.

We volgen onze adem en het ritme van de woestijn. De volheid van de leegte voert je moeiteloos van hoofd naar hart. De uitgestrektheid in combinatie met de stilte en schoonheid van het landschap met oneindig veel kleuren helpen je thuis te komen bij jezelf.

Langzaam zul je dieper zakken in je lijf en komt je zenuwstelsel tot rust. Je verstilt en ervaart weer te voelen en te vertrouwen: op jezelf, de ander en het leven. Verdieping, heling en transformatie ontstaan als vanzelf.

Transformerend ademwerk, energetisch lichaamswerk, yoga, meditatie, opstellingen, journaling, rituelen, zachte activaties en transmissies ondersteunen dit proces en dragen bij aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, het loslaten van opgeslagen spanning in het lijf en het vrijmaken van je levensenergie

Je ontmoet jezelf op een diep niveau. Daar waar je (opnieuw) contact kan maken met delen van jezelf die je als verloren had beschouwd. Waar de tedere kracht van zachtheid je helpt bevrijden van innerlijke weerstand en blokkades. En waar je een veilige bedding vindt in het huidige moment.

In de Sinaï kom je thuis op die plek in jezelf waar je weet wie je bent, wat écht belangrijk voor je is en wat je drijft. Ballast laat je achter. Helderheid en de juiste voeding neem je mee naar huis.

Deze week is voor JOU. Voor iedereen die er naar verlangt zichzelf te ontmoeten!


De week in vogelvlucht

We ontmoeten elkaar op het vliegveld. In Sharm-el-Sheikh worden we opgewacht door de Bedoeïenen die ons naar Nuweiba brengen. Hier kunnen we rustig bijkomen van de reis en het dagelijks leven achter ons laten.

In de loop van de volgende dag voegt Angie zich bij ons gezelschap en rijden we met jeeps diep de woestijn in. Vanaf nu leven we op het ritme van de natuur. Hier geldt alleen het ‘hier en nu’. Een eenvoudige levensstijl met tijd en aandacht.

Als nomaden trekken we 5 dagen samen met de Bedoeïenen en hun kamelen door een van de mooiste en meest gevarieerde woestijnen ter wereld.

Prachtige, kleurrijke, geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, zandduinen en zandvlaktes in verschillende kleuren, diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen en -putten, groene oases… en nog veel meer!

Om de schoonheid en kracht van deze plek volledig te kunnen beleven en dichtbij onze eigen ervaring te blijven, zullen we deze tocht afleggen in stilte. Tenminste overdag.

Stilte stelt je in staat om aanwezig te zijn en je innerlijke wereld te ontdekken. Hiermee begint een reis van mentale drukte naar het hart van bewustzijn. Waar vragen langzaam vervagen en antwoorden vorm krijgen. Waar je kunt gaan ervaren wie je werkelijk bent. Niet op intellectueel niveau, maar op ervaringsniveau.

Er wordt voor ons gekookt op open vuur en we overnachten onder een indrukwekkende sterrenhemel (of in een tentje als je dat fijner vindt).

Elke ochtend bij het ochtendgloren beginnen we de dag met een (actieve) meditatie c.q. sessie, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken.

In de loop van de dag trekken we door de woestijn. Op of naast onze kamelen. Tussen de middag lunchen en rusten we in de luwte van de schaduw.

Werken aan jezelf hoeft hier niet. Wat nodig is dient zich vanzelf aan. Delen van ervaringen doen we ’s avonds in het kamp, voordat we samen heerlijk gaan eten.

Met alle ruimte om je ervaringen en inzichten te integreren sluiten we deze week af met een verblijf op een idyllische plek aan de Rode Zee in het natuurgebied Raz Mohammed. Een contrast met de woestijn. Een plek met een prachtige onderwaterwereld waar je kunt zwemmen en snorkelen.

Hier verblijven we 2 nachten om rustig de transitie te maken naar het dagelijkse leven. Gesterkt en met hernieuwde energie reizen we na 8 dagen terug naar Nederland.

Wil je eerder komen of jouw verblijf aan de Rode Zee verlengen? Ook dat kan!


PRAKTISCHE INFORMATIE

15 t/m 22 november 2023
Zuid-Sinaï te Egypte

Exacte locatie en aanreisinformatie ontvang je na aanmelding.

Investering
Early bird prijs tot 1 oktober €1250,-
Reguliere prijs €1375,-

Inclusief
– Deskundige begeleiding
– Zorgvuldige selectie van route, locatie, activiteiten
– 5 daagse woestijnreis
– 3 daags verblijf aan de Rode Zee in Nationaal Park
– Overnachtingen
– Heerlijke vegetarische maaltijden, vers fruit, snacks en dagelijks vers brood
– Thee en ruim voldoende (schoon) drinkwater
– Kamelen & gidsen (Bedoeïenen)
– Programma
– Transfers
– Persoonlijke intake (online)
– Voor- en nabespreking (online)

Exclusief
– Heen- & terugreis (Transavia: Schiphol – Sharm-el-Sheikh)
– Verplichte reis- & annuleringsverzekering
– Fooien voor de Bedoeïenen (ca. €50)
– Persoonlijke uitgaven (souvenirs, e.d.)

Optioneel
Wil je eerder komen of jouw verblijf aan de Rode Zee verlengen? Dat kan voor €40,- per nacht inclusief overnachting, alle maaltijden en drankjes. Neem voor meer info contact met mij op.

Aanmelden
We reizen bewust met een kleine groep. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop. Plaatsen zijn dus beperkt.

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Wil je met ons mee? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl of meld je aan via deze link. 

Na ontvangst van jouw aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met Pomme. Samen bespreken we waarom je – juist nu – met ons mee wilt.

Ga je met ons mee, dan ontvang je alle praktische informatie over voorbereiding, vervoer, voorbespreking, materialen, paklijst, etc.

Tijdens een online bijeenkomst voorafgaand aan de retreat maak je tevens kennis met je medereizigers en is er ruimte voor het stellen van vragen, zodat je goed voorbereid aan jouw avontuur kan beginnen.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
2 of meer maanden van te voren: 100% refund
1-2 maanden van te voren: 75% refund
2-4 weken van te voren: 50% refund
0-2 weken van te voren: geen refund
Geef jij jouw plekje aan iemand anders: 90% refund

Conditie en Kracht
Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon. Gemiddeld zijn we ca. 4 á 6 uur per dag onderweg. Wandelen en rijden op je kameel worden afgewisseld. Het zijn nooit hele moeilijke of zeer lange wandelingen (max. 1,5 uur).

Tijdens deze week ben je elke dag in beweging. Hoe uitgeruster en fitter je bent, des te meer je kunt genieten. Wees er op voorbereid dat het wandelen, rijden en overnachten in de woestijn uitdagingen met zich mee kan brengen. Uit je comfortzone raken is onderdeel van deze ervaring. 

Buitenleven
We trekken als nomaden door de woestijn. Een unieke kans om het authentieke Bedoeïenen leven te ervaren. We slapen onder de sterren in een zelf gemaakt bivak. Wassen kan hier in principe niet, al zullen we zo nu en dan een oase passeren. Naar het toilet gaan doe je in de vrije natuur.

Maaltijden
Maaltijden zijn inclusief en vegetarisch. De Bedoeïenen zullen zorgen dat het onze deze week nergens aan ontbreekt. Zij zullen verse maaltijden voor ons bereiden op het vuur. Met dieetwensen wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden, indien vooraf doorgegeven.

Paspoort en visum
Je paspoort (Nederland) of internationale reispas (België) dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkeer. Voor de Zuid-Sinaï heb je geen visum nodig.

Klimaat
De Sinaï heeft een woestijnklimaat. In november is het nog lekker warm met temperaturen tussen de 17 en 27 graden. De wind kan de gevoelstemperatuur beïnvloeden. Vooral ’s nachts kan het flink afkoelen. De kans op neerslag is klein. De zeetemperatuur is in deze tijd ongeveer 23 graden.

Tijdsverschil
Tijdens de wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.

Vaccinaties
Er is geen vaccinatieplicht voor Egypte/Sinaï.

Contra-indicaties
Deze retreat is geen vervanging van therapie. Let op: deelname is NIET geschikt als er sprake is van ernstige blessures, zware depressie & angst, actief trauma (zoals herbelevingen, nachtmerries), psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke aandoeningen of zenuw gerelateerde problemen zoals epilepsie. Neem contact op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

Deze retreat komt tot stand in samenwerking met Angie Barth van Feel The Desert en lokale gidsen (Bedoeïenen).Foto Deelnemers Woestijn Retreat Maart 2023