WOESTIJN RETREAT SINAÏ

ONTMOET JEZELF IN DE WOESTIJN
8-daagse transformerende retreat SINAÏ
15 t/m 22 maart 2023

Met veel vreugde nodig ik je uit voor een bijzondere retreat naar de magische Sinaï woestijn.

Een plek mythe & werkelijkheid, verleden & heden naast elkaar kunnen bestaan. Waar het licht danst met het donker en je als vanzelf in de uitgestrekte stilte één wordt met de natuur en jezelf.

Voor iedereen die er naar verlangt zichzelf te ontmoeten!
Ontmoet jezelf

Woestijnen zijn de chakra’s van de aarde. Sinaï is een van de meeste krachtige. Verdieping en heling ontstaan er als vanzelf.

De ruimte, wijdheid, stilte, kleuren, inspiratie en magie van de Sinaï woestijn helpen je thuis te komen bij jezelf. Moeiteloos ga je van hoofd naar je hart.

Je ontmoet jezelf op een diep niveau. Daar waar je (opnieuw) contact kan maken met delen van jezelf die je als verloren had beschouwd. Waar de tedere kracht van zachtheid je helpt bevrijden van innerlijke weerstand en blokkades. En waar je een veilige bedding vindt in het huidige moment.

In de Sinaï kom je thuis op die plek in jezelf waar je weet wie je bent, wat écht belangrijk voor je is en wat je drijft. Ballast laat je achter. Helderheid en de juiste voeding neem je mee naar huis.

Deze week is voor JOU. Voor iedereen die er naar verlangt zichzelf te ontmoeten!


Hier is alleen maar “nu”

Als nomaden trekken we deze week samen met de Bedoeïenen en hun kamelen door een van de mooiste en meest gevarieerde woestijnen ter wereld.

Prachtige, kleurrijke, geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, zandduinen en zandvlaktes in verschillende kleuren, diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen en -putten, groene oases… en nog veel meer!

We leven op het ritme van de natuur. Hier geldt alleen het ‘hier en nu’. Een eenvoudige levensstijl met tijd en aandacht.

Om de schoonheid en kracht van deze plek volledig te kunnen beleven en dichtbij onze eigen ervaring te blijven, zullen we deze tocht afleggen in stilte. Tenminste overdag.

Stilte stelt je in staat om aanwezig te zijn en je innerlijke wereld te ontdekken. Hiermee begint een reis van mentale drukte naar het hart van bewustzijn. Waar vragen langzaam vervagen en antwoorden vorm krijgen. Waar je kunt gaan ervaren wie je werkelijk bent. Niet op intellectueel niveau, maar op ervaringsniveau.

Er wordt voor ons gekookt op open vuur en we overnachten onder een indrukwekkende sterrenhemel (of in een tentje als je dat fijner vindt). We ontwaken bij het ochtendgloren en zijn getuige van spectaculair gekleurde zonsopkomsten.

Elke ochtend beginnen we de dag met een (actieve) meditatie, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken. In de loop van de dag trekken we door de woestijn.

Werken aan jezelf hoeft hier niet. Wat nodig is dient zich vanzelf aan. Delen van ervaringen doen we s’ avonds in het kamp, nadat we samen heerlijk hebben gegeten.

Met alle ruimte om je ervaringen en inzichten te integreren sluiten we deze week af met een verblijf op een idyllische plek aan de Rode Zee. Een contrast met de woestijn. Een plek waar je kunt zwemmen en snorkelen in het warme helderblauwe water van de golf van Aqaba. Rijk aan koraal en vissen in alle kleuren, vormen en maten. Een van de mooiste onderwaterwerelden op deze planeet.


Ontdek jouw wijsheid, schoonheid en kracht

Deze bijzondere retreat geeft je de gelegenheid om jezelf te doorgronden en in waarheid te ontmoeten.

We verbinden, delen, helen en creëren een veilige en heilige ruimte, door middel van stilte, (actieve) meditatie, stem- & ademwerk, beweging, aanraking, rituelen, activaties, initiaties en transmissies op bijzondere plekken in de woestijn.

Het beloofd een transformerende 8-daagse reis om je lichaam en geest te ontgiften en je wijsheid, schoonheid en kracht te belichamen.

Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon. Gemiddeld zijn we ca. 4 uur per dag onderweg. Wandelen en rijden op een kameel worden afgewisseld. Het zijn nooit hele moeilijke of zeer lange wandelingen.

Licht je hart op bij dit idee? Voel je de innerlijke roep? Sta jezelf dan toe om in dat licht te stappen en aan deze verheffende reis te beginnen.

We reizen bewust met een kleine groep. Plaatsen zijn dus beperkt.


Praktische informatie

Investering
– Early bird prijs tot 1 februari € 1225,-
– Reguliere prijs € 1345,-

Inclusief
– 5 daagse woestijnreis
– 3 daags verblijf aan de Rode Zee
– Overnachtingen
– Heerlijke vegetarische maaltijden, vers fruit en dagelijks vers brood
– Thee en ruim voldoende (schoon) drinkwater
– Je eigen kameel + driver
– Programma
– Transfers op 15 maart en 22 maart Sharm el Sheikh.

Exclusief
– Heen- & terugreis (de vluchten van Transavia (Schiphol) en TUI (Rotterdam) hebben een gunstige aankomst en vertrektijd).
– Reis- & annuleringsverzekering
– Fooien voor de Bedoeïenen (ca. €50)
– Persoonlijke uitgaven (souvenirs, e.d.)

Aanmelden
Stuur een mailtje naar info@emocare.nl of meld je aan via deze link. Na ontvangst van de aanbetaling is jouw plekje in de retreat definitief.

Optioneel
Wil je eerder komen of jouw verblijf aan de Rode Zee verlengen? Dat kan voor €40,- per nacht inclusief overnachting, alle maaltijden en drankjes. Neem voor meer info contact met mij op.

Let op!
Je paspoort (Nederland) of internationale reispas (België) dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkeer.

Deze retreat komt tot stand in samenwerking met Angie Barth van Feel The Desert en lokale gidsen (Bedoeïenen).