WOESTIJN RETREAT SINAÏ

Trek je terug uit de chaos en ervaar de transformerende kracht van echte stilte!

RESET!

Woestijn Retreat in de Zuid-Sinaï (Egypte)
9 t/m 16 november 2024
~ door Pomme Termond & Angie Barth ~Voel jij je overweldigd door het leven? Gevangen in de dagelijkse haast, drukte en eisen van huishouden, gezin en werk? Wordt je geleefd door verwachtingen en verplichtingen? Word je overweldigd door stress, spanningsklachten, vermoeidheid en een gevoel van leegte? Sta je op een belangrijk keerpunt in je leven?

Dan is het tijd om de stekker er uit te trekken en jezelf een adempauze te gunnen!

RESET! is ontworpen om je mee te nemen op een transformerend avontuur vanuit de behoefte te vertragen, het hectische leven stil te laten vallen en met de wens om de relatie met jezelf en het leven te verdiepen én de eigen stem van binnen weer te kunnen horen.

8 dagen lang, bewegen, vertragen en verstillen in het adembenemende landschap van de Sinaï woestijn.

De kracht van de natuur, oorverdovende stilte en transformatieve coaching komen hier samen. We nemen je mee naar buiten, omdat je daar het beste naar binnen kunt gaan.

De Sinaï woestijn, een plek van vervlogen herinneringen. Waar mythe en werkelijkheid, verleden en heden nog naast elkaar bestaan. Een plek waar het licht danst met het donker en je vier seizoenen op één dag beleefd.

Geef jezelf de kans om afstand te nemen van het dagelijkse leven. Hier, te midden van de uitgestrektheid van de woestijn en onder een fonkelende sterrenhemel, zul je de ruimte vinden om te reflecteren, te groeien, te helen en (weer) te gaan bloeien.

RESET! voor iedereen die er naar verlangt (weer) thuis te komen bij zichzelf!


Wat kun je verwachten?

Stel je voor… omringd door de serene stilte van de woestijn, bevrijd van de constante ruis van het dagelijks bestaan, gedragen door de aarde en geheel ontzorgd én verzorgd…

Dit is jouw kans om los te laten, te ontspannen en jezelf (weer) te ontmoeten!

We trekken deze week (vrijwel) in stilte te midden van een groep gelijkgestemden als nomaden door de Sinaï. De indrukwekkende omgeving vormt het natuurlijke decor waarin we gespiegeld worden, onszelf tegenkomen en onszelf overstijgen.

We volgen onze adem en het ritme van de woestijn. De volheid van de leegte voert je zonder “hulpmiddelen” moeiteloos van hoofd naar hart. De uitgestrektheid in combinatie met de stilte en schoonheid van het landschap met oneindig veel kleuren helpen je thuis te komen bij jezelf. Werken aan jezelf hoeft hier eigenlijk niet. Wat nodig is dient zich vanzelf aan. 

Langzaam zul je dieper zakken in je lijf en komt je zenuwstelsel tot rust. Je verstilt, vindt een veilige bedding in het huidige moment en ervaart weer te voelen en te vertrouwen: op jezelf, de ander en het leven.

Eenvoudige zachte uitnodigingen, impulsen, lichaamsgerichte oefeningen, praktische handvatten én theoretische onderbouwing leiden je door een reis van zelfontdekking en transformatie.

Transformerend ademwerk, energetisch lichaamswerk, meditatie, opstellingen, journaling, rituelen, zachte activaties en transmissies ondersteunen dit proces en dragen bij aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, het verwerken en integreren van spanning, stress en onverwerkt trauma en het vrijmaken van je levensenergie.

Je ontmoet jezelf op een diep niveau. Daar waar je (opnieuw) contact kan maken met delen van jezelf die je als verloren had beschouwd of nooit eerder hebt ontmoet. Je ontdekt je ware kracht en veerkracht, waar de tedere kracht van zachtheid je helpt bevrijden van innerlijke weerstand en blokkades.

In de Sinaï kom je thuis op die plek in jezelf waar je (weer) weet wie je bent, wat écht belangrijk voor je is en wat je drijft. Ballast laat je achter. Helderheid, inspiratie en daadkracht neem je mee naar huis.


De week in vogelvlucht

We ontmoeten elkaar op het vliegveld. In Sharm-el-Sheikh wordt je opgewacht en in de buurt van Nuweiba naar een bijzondere plek aan de Rode Zee gebracht. Hier kun je rustig bijkomen van de reis en langzaam de hectiek van het dagelijks leven achter je laten.

In de loop van de volgende dag worden we opgehaald door de Bedoeïenen en rijden we met een jeep diep de woestijn in. Daar staan de kamelen al op ons te wachten.

We gaan meteen op pad in een grote karavaan. Vanaf hier geldt enkel het ‘hier en nu’ en leven we op het ritme van de natuur. Een eenvoudige levensstijl met tijd en aandacht.

Als nomaden trekken we 5 dagen samen met de Bedoeïenen en hun kamelen door een van de mooiste en meest gevarieerde woestijnen ter wereld.

Prachtige, kleurrijke, geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, zandduinen en zandvlaktes in verschillende kleuren, diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen en -putten, groene oases… en nog veel meer!

Om de schoonheid en kracht van deze plek volledig te kunnen beleven en dichtbij onze eigen ervaring te blijven, zullen we deze tocht (grotendeels) afleggen in stilte. Tenminste overdag. Delen van onze ervaringen doen we ’s avonds rond het vuur in ons kamp.

Stilte stelt je in staat om aanwezig te zijn en de innerlijke wereld te ontdekken. Hiermee begint een reis van mentale drukte naar het hart van bewustzijn. Waar vragen langzaam vervagen en antwoorden vorm krijgen. Waar je kunt gaan ervaren wie je werkelijk bent. Niet op intellectueel niveau, maar op ervaringsniveau.

Er wordt voor ons gekookt op open vuur en we overnachten onder een indrukwekkende sterrenhemel (of in een tentje als je dat fijner vindt).

Elke ochtend bij het ochtendgloren beginnen we de dag met een (actieve) meditatie, ademsessie of lichaamswerk, terwijl de Bedoeïen een heerlijk ontbijt klaarmaken met o.a. vers gebakken “brood”. In de loop van de dag trekken we door de woestijn, op of naast onze kamelen. Tussen de middag lunchen en rusten we in de luwte van de schaduw.

Met alle ruimte om je ervaringen en inzichten te integreren sluiten we deze week af met een verblijf op een idyllische plek aan de Rode Zee in het natuurgebied Raz Mohammed. Een bijzonder contrast met de woestijn. Een plek met een prachtige onderwaterwereld waar je o.a. kunt zwemmen en snorkelen.

Hier verblijven we 2 nachten om rustig de transitie te maken naar het dagelijkse leven. Gesterkt en met hernieuwde energie reizen we vervolgens terug naar Nederland.

Wil je eerder komen of jouw verblijf aan de Rode Zee verlengen? Ook dat kan! Voel je vrij om te informeren naar de mogelijkheden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?
9 t/m 16 november 2024
Zuid-Sinaï te Egypte

Exacte locatie en reisinformatie ontvang je na aanmelding.

Voor wie?
Dit retreat is speciaal ontworpen voor iedereen die worstelt in een wereld van verwachtingen en verplichtingen. Voor iedereen die zich overweldigd voelt in onze samenleving en behoefte heeft aan vertraging en verstilling. Voor iedereen die het verlangen voelt om weer thuis te komen bij zichzelf en zijn/haar leven vanuit meer vrijheid wil vorm geven.

Investering
De investering voor deze bijzondere retreat is:

• Early Bird prijs: €1300,- (geldig t/m 1 juli)
• Reguliere prijs: €1425,-

Inclusief
– Deskundige begeleiding door Pomme en Angie
– Zorgvuldige selectie van route, locatie, activiteiten
– Dagelijks programma incl. therapeutische sessies, transformatieve coaching en oefeningen
– Persoonlijke intake/kennismaking (online)
– Welkomstpakket met o.a. verrassende goodiebag
– Retreat manual
– Online meeting met de groep ter kennismaking
– Online meeting debrief met de groep ter afsluiting
– 5 daagse woestijnreis
– 3 daags verblijf aan de Rode Zee in Nationaal Park
– Toegang en verblijf Nationaal Park
– Overnachtingen
– Heerlijke vegetarische maaltijden, vers fruit, snacks en dagelijks vers brood
– Thee en ruim voldoende (schoon) drinkwater
– Kamelen & gidsen (Bedoeïenen)
– Transfers

Exclusief
– Heen- & terugreis (wij adviseren de rechtstreekse vlucht met Transavia tussen Schiphol – Sharm-el-Sheikh)
– Verplichte reis- & annuleringsverzekering
– Fooien voor de Bedoeïenen (ca. €50)
– Persoonlijke uitgaven (souvenirs, e.d.)

Optioneel
Wil je eerder komen of jouw verblijf aan de Rode Zee verlengen of combineren met een duikpakket? Dat kan al vanaf €40,- per nacht all inclusive. Neem voor meer info contact met ons op.

Aanmelden
We reizen bewust met een kleine groep. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop. Plaatsen zijn dus beperkt.

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Wil je met ons mee? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl of maak hier je interesse kenbaar.

Na ontvangst van jouw interesseformulier volgt een kennismakingsgesprek met Pomme. Samen bespreken we jouw verlangen/behoefte en stemmen we af of deze retreat daar een passend antwoord op is. Ook is er ruimte voor het stellen van eventuele vragen.

Ga je met ons mee, dan ontvang je van ons een welkomstpakket met alle praktische informatie over voorbereiding, vervoer, voorbespreking, materialen, paklijst, etc., alsook een verrassende goodiebag.

Tijdens een online bijeenkomst voorafgaand aan de retreat maak je kennis met je medereizigers en is er ruimte voor het stellen van vragen, zodat je goed voorbereid aan jouw avontuur kan beginnen.

Na de retreat hebben we een online meeting (debrief), om samen terug te blikken en stil te staan bij hoe de transitie vanuit de woestijn naar je dagelijks leven verlopen is. Ook is er ruimte voor vragen en feedback.

Conditie en Kracht
Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elk gezond persoon. Gemiddeld zijn we ca. 4 á 6 uur per dag onderweg. Wandelen en rijden op de kameel worden afgewisseld. Het zijn nooit hele moeilijke of zeer lange wandelingen.

Tijdens deze week ben je elke dag in beweging. Hoe uitgeruster en fitter je bent, des te meer je kunt genieten. Wees er op voorbereid dat het wandelen, rijden en overnachten in de woestijn uitdagingen met zich mee kan brengen. Uit je comfortzone raken is onderdeel van deze ervaring. 

Buitenleven
We trekken als nomaden door de woestijn. Een unieke kans om het authentieke Bedoeïenen leven te ervaren. We slapen onder de sterren in een zelf gemaakt bivak. Wassen kan hier in principe niet, al zullen we zo nu en dan een oase passeren. Naar het toilet gaan doe je in de vrije natuur.

Maaltijden
Maaltijden zijn inclusief. De Bedoeïenen zullen zorgen dat het ons deze week nergens aan ontbreekt. Zij zullen verse maaltijden voor ons bereiden op het vuur. Met dieetwensen wordt zo goed als mogelijk rekening gehouden, indien vooraf doorgegeven.

Paspoort en visum
Je paspoort (Nederland) of internationale reispas (België) dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkeer. Voor de Zuid-Sinaï heb je geen visum nodig.

Klimaat
De Sinaï heeft een woestijnklimaat. In november is het nog lekker warm met temperaturen tussen de 17 en 27 graden. De wind kan de gevoelstemperatuur beïnvloeden. Vooral ’s nachts kan het flink afkoelen. De kans op neerslag is klein. De zeetemperatuur is in deze tijd ongeveer 23 graden.

Tijdsverschil
Er is één uur tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.

Vaccinaties
Er is geen vaccinatieplicht voor Egypte/Sinaï.

Contra-indicaties
Deze retreat is geen vervanging van therapie. Let op: deelname is NIET geschikt als er sprake is van ernstige blessures, zware depressie en angst, fors actief trauma, psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke aandoeningen of zenuw gerelateerde problemen zoals epilepsie. Neem contact op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

Door wie?
Deze retreat wordt gefaciliteerd door Pomme Termond, Angie Barth en lokale gidsen (Bedoeïenen).

Pomme brengt in deze retreat op bevlogen wijze haar jarenlange ervaring als reisleidster, levensreizigster en therapeut samen. Zij draagt zorg voor een veilige bedding voor innerlijk werk, integratie en transformatie.

Angie heeft meer dan 10 jaar in de Sinaï gewoond en ademt letterlijk de woestijn. Zij spreekt de taal, is als familie voor de Bedoeinen en deelt tijdens deze retreat haar passie en kennis over de kamelen, de bedoeienencultuur, de planten, de dieren, het landschap, de geschiedenis, etc.

Annuleringsvoorwaarden
Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van Feel The Desert van toepassing.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl.
Foto Deelnemers Woestijn Retreat Maart 2023

Foto Deelnemers Woestijn Retreat November 2023