HEALING CIRKEL – TRAUMA INTEGRATIE

HEALING CIRKEL MET SACRED CACAO
Trauma Integratie met Somatic Bodywork & Touch
Ervaar de transformerende kracht van lichaamswerk & aanraking. Een bijzondere cirkel om niet alleen je hart, maar ook nieuwe deuren naar vrijheid en levendigheid te openen.


Minder stress, meer zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid. Elkaar aanraken heeft vele voordelen. Volgens onderzoekers is de kracht van een lichamelijke aanraking zelfs tien keer sterker dan dat van woorden. Toch lijken we elkaar steeds minder aan te raken… 

Deze bijzondere Healing Cirkel biedt je de mogelijkheid om de zachte kracht van aanraken en aangeraakt worden aan den lijve te ervaren, alsook om je menselijke behoefte aan contact en verbondenheid te vervullen.

Aanraking – mits afgestemd – helpt het lichaam te kalmeren, te ontspannen, te ontladen en zelfs te herstellen. Liefdevolle aanraking geeft daarnaast ook erkenning van je bestaan als mens, waardoor gevoelens van angst, eenzaamheid en afgescheidenheid afnemen en gevoelens van vertrouwen, veiligheid en verbondenheid toenemen.

Resultaat is dat je levensenergie toeneemt, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd, de capaciteit van het zenuwstelsel tot (zelf) regulatie wordt vergroot én je een liefdevollere relatie met liefdevollere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

De combinatie van het plantmedicijn cacao, lichaamswerk en aanraking, is een krachtige katalysator voor transformatie en helend werk. Het helpt je om contact te maken met je lijf, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en je te ondersteunen bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

De bijeenkomst is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de impact van aanraking en die verlangt naar verbondenheid met zichzelf en anderen.

Deze zachte doch tevens intensieve 3 uur durende sessie staat in het teken van aanraking en heeft een diepgaand transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Een waardevolle aanvulling op individuele behandeling en/of op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ervaring is niet nodig.

Lees hier de ervaringen van de mensen die je voor zijn gegaan.
Aanraking als katalysator voor integratie en transformatie

Aanraking is van levensbelang. Het is een vorm van erkenning. Aanraking ligt aan de basis van onze relationele ervaring en geeft ons bestaansrecht. Door aanraking ontwikkelen we een beeld van ons lichaam en onze grenzen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat afgestemde, zorgzame aanraking van cruciaal belang is voor de normale ontwikkeling van de hersenen en een gezonde sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Helaas heeft aanraking in onze samenleving nog steeds geen plek, terwijl bekend is dat een tekort ons fysieke, emotionele en mentale welbevinden in negatieve zin beïnvloedt.

Negatieve ervaringen met aanraking, alsook emotionele en/of ingrijpende gebeurtenissen in ons leven veroorzaken stress in het lichaam en laten daar (trauma)sporen achter in de vorm van spanningen/micro-verkrampingen. Er is moed en toewijding voor nodig om te herstellen van deze impact. Omdat relaties vaak de bron zijn van trauma en verdriet, is het echter ook de sleutel tot genezing.

Liefdevolle aanraking creëert een gevoel van heelheid, veiligheid en bescherming dat zo belangrijk is bij herstel van spanning, stress en trauma – fysiek, mentaal én emotioneel. Het kan diep inwerken op ons zenuwstelsel en speelt een belangrijke rol bij het herstellen van onvervulde behoeften. Bovendien verhoogt het de aanmaak en afgifte van onder andere oxytocine, dopamine en endorfine en daalt het stresshormoon cortisol.

Oxytocine is een belangrijk stofje in je hersenen dat verantwoordelijk is voor een gevoel van verbondenheid. Het maakt opgewekt en vrolijk, helpt je te ontspannen, boost je zelfvertrouwen en vermindert stress en angstgevoelens. Het wordt ook wel het “knuffelhormoon” genoemd. Het laat de bloeddruk dalen, bevordert de spijsvertering en verlicht pijn. Ook dopamine en endorfine zijn “gelukshormonen” die zorgen voor een aangenaam gevoel. Door aanraking kun je dus beter omgaan met stressvolle situaties, pijn beter verdragen en voel je je gelukkiger.

Resultaat is dat je levensenergie vrij(er) kan stromen, cellen en weefsels kunnen regenereren, spieren ontspannen, hormonen in balans komen, je natuurlijke weerstand toeneemt en je bloedsomloop en lymfestroom bevordert worden. Je komt uit de chronische stressreactie en kunt weer (leren) ontspannen, waardoor ook de energie van geblokkeerde gevoelens kunnen vrijkomen.

Bovendien kan veilige aanraking helpen de grenzen van je lichaam terug te vinden en je autonomie te versterken. Het draagt bij aan het vergroten van lichaamsbewustzijn; welke sensaties neem ik waar, waar bevindt mijn lichaam zich, waar begint het en waar houdt het op. Dit helpt jezelf te oriënteren in tijd, plaats en ruimte en te ervaren wie en waar je bent. Dit vermindert de aanhoudende waakzaamheid die vaak volgt op trauma en vergroot het gevoel van empowerment.


Aanraken maakt dus gelukkig en gezond. De kwaliteit van aanraking speelt echter wel een cruciale rol. Een aai over je rug, een dwangmatige knuffel of een snelle kus op de wang hebben een ander effect, dan aanraking met aandacht.

Tijdens deze ceremonie maken we gebruik van de kracht van de groep; de cirkel. De cirkel is het symbool van eenheid en verbinding. De eigenschap van een cirkel is dat er geen onder en boven is, geen top en geen down. Geen goed en geen slecht. Iedereen in de cirkel is gelijkwaardig aan elkaar. Ieder met zijn/haar eigen kracht, eigen wijsheid, eigen weten, eigen ervaring en passie. We ontmoeten elkaar in gelijkwaardigheid en creëren een veilige setting waarbinnen op basis van de polyvagaaltheorie gewerkt wordt.

Na de opening beginnen we met een cacao ceremonie. De cacao die bij deze ceremonie gebruikt wordt is met zorg geteeld en wordt met veel liefde bereid volgens ons eigen favoriete recept. Het staat bekend als een hart-openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor heling.

Beweging en aanraking maken het lichaam wakker en nodigen je uit om op een zachte en liefdevolle manier vanuit je (drukke) hoofd rustig te zakken in je lijf. We creëren samen een ruimte waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen?

Speelse oefeningen nodigen uit tot contact en aanraking, waarna er in zachtheid een uitwisseling plaatsvindt waarin je volledig mag ontvangen, verzachten en ontspannen (er is geen naaktheid).

Het geschenk van verzachten is dat het je in contact brengt met de stille ruimte in je lichaam en een (levens)stroom van vreugde en rust op gang brengt. Hierdoor krijgt je brein het signaal dat het gevaar (eindelijk) geweken is oftewel voorbij is, waardoor er een “reset” plaatsvindt en je vermogen tot verbondenheid, veiligheid en levendigheid toeneemt.

De impact van imprints van stressvolle gebeurtenissen uit het verleden, alsook de bijbehorende “programmeringen” neemt af. Resultaat is dat je denken, voelen en doen veranderd.

Ga jij met ons mee op reis? Ervaring is niet nodig. Je leert van ons over de verschillende kwaliteiten van aanraken en we reiken je diverse technieken aan.


De cirkel is als volgt opgebouwd:

Opening (19.00u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte, beweging, aanraking, ademhaling, sharing en openingsritueel.

Cacao Ceremonie (19.30u); Cacao wordt in Midden- en Zuid-Amerika al duizenden jaren gebruikt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Ze wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd en staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en een katalysator voor helend werk. Daarnaast heeft cacao tal van gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten en mineralen, heeft een positieve invloed op je stemming en immuunsysteem, is goed voor hart en bloedvaten, verlaagd bloeddruk en cholesterol, stabiliseert de bloedsuiker en reguleert de stofwisseling door het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf. De cacao ceremonie bestaat uit het drinken van 40 gr. ceremoniële cacao.

De zachte kracht van aanraking (20.00u) bestaat uit diverse lichaamsgerichte impulsen (uitnodigingen) gebaseerd op technieken uit o.a. de Klassieke massage, Ontspanningsmassage, NeuroAffective Touch, Lomi Lomi massage, Tantra massage, Holistic Pulsing, Acupressuur/Drukpunt massage, Triggerpoint massage en Body de-armouring. Aansluitend geef en ontvang je in twee- of drietallen de door jou gewenste aanraking. Intentie is het vrijmaken van levensenergie en het vergroten van levensvreugde en ontspanning. Blokkades in de vorm van diep opgeslagen spanning als gevolg van stress en trauma worden losgelaten en imprints op alle niveaus kunnen getransformeerd en geïntegreerd worden.

Integratie (21.30u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte, sharing en afsluitritueel.

Afsluiting (22.00u)


Praktische informatie

De cirkel wordt gefaciliteerd door Pomme en een co-trainer.

Data
1 maart (VOL) of 14 juni

Deur open: 18.45
Openingsceremonie: 19.00
Slotceremonie: 22.00

Locatie
Weert 78, 6231 SB Meerssen (Weert)

Investering
Jouw investering bedraagt € 45,- (vrijgesteld van btw) voor deze 3 uur durende transformerende groepssessie. Ben je aanvullend verzekerd, dan kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie. Voor organisaties/ondernemingen hanteren wij een ander tarief.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar info@emocare.nl of koop een ticket via Hipsy
Na ontvangst van betaling is jouw plekje definitief.

Contra-indicaties
Een standaard dosis cacao tijdens een ceremonie is circa 42 gram. In sommige gevallen wordt geadviseerd om geen/minder cacao te nemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van antidepressiva op basis van MAO, bij een hoge bloeddruk en bijbehorende medicijnen, bij hartproblemen en bij zwangerschap/borstvoeding. Raadpleeg bij twijfel een arts, wij geven geen medisch advies.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
Tot 2 maanden voor event: totale bedrag minus 10% administratiekosten
Tot 6 weken voor event: 75% refund van totale bedrag
Tot 4 weken voor event: 50% refund van totale bedrag
Tot 2 weken voor event: 25% refund van totale bedrag
0-2 weken voor event: geen refund, tenzij anders overeen gekomen