HEALING CIRKEL – TRAUMA RELEASE

HEALING CIRKEL MET SACRED CACAO
TRAUMA RELEASE MET BODY- & BREATHWORK
Ervaar de transformerende kracht van lichaams- en ademwerk. Een bijzondere cirkel om niet alleen je hart, maar ook nieuwe deuren naar vrijheid en levendigheid te openen.

Deze Healing Cirkel biedt die je de mogelijkheid om blokkades – in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning – als gevolg van stress of trauma los te laten.

Tijdens een zachte doch tevens intensieve 4 uur durende sessie maak je een bijzondere innerlijke reis van hoofd naar hart, met een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Resultaat is dat je levensenergie toeneemt, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd, de capaciteit van het zenuwstelsel tot (zelf) regulatie wordt vergroot én je een liefdevollere relatie met liefdevollere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

De bijeenkomst is geschikt voor iedereen die verlangt naar verbondenheid met zichzelf, meer waarde wil geven aan zijn/haar leven, bereid is om naar binnen te gaan en de eigen wijsheid te ontmoeten, aan te spreken en te benutten.

De combinatie van het plantmedicijn cacao, lichaams- en ademwerk, is een krachtige katalysator voor transformatie en helend werk. Het helpt je om contact te maken met je lijf, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en je te ondersteunen bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

Een waardevolle aanvulling op individuele behandeling en/of op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ervaring is niet nodig.

Lees hier de ervaringen van de mensen die je voor zijn gegaan.
Het lichaam als katalysator voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Het lichaam speelt een cruciale rol in ons welbevinden. De adem is daarbij letterlijk de sleutel tot leven en het nastreven van geluk. Spanning, stress of trauma kunnen echter een grote invloed hebben op de manier waarop we ademen. Men zegt niet voor niets: “je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt“.

De ademhaling reageert namelijk als eerste op wat er gebeurt. Hiervan zijn we ons vaak niet bewust, maar dit kunnen we wel terug zien en voelen als we ons ervan bewust worden. De ademhaling spiegelt je patronen, hoe je omgaat met jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen op basis van jouw eigen ervaringen.

Wens jij verandering in je leven dan kun je de adem (leren) gebruiken.

Tijdens deze ceremonie maken we gebruik van de kracht van de groep; de cirkel. De cirkel is het symbool van eenheid en verbinding. De eigenschap van een cirkel is dat er geen onder en boven is, geen top en geen down. Geen goed en geen slecht. Iedereen in de cirkel is gelijkwaardig aan elkaar. Ieder met zijn/haar eigen kracht, eigen wijsheid, eigen weten, eigen ervaring en passie. We ontmoeten elkaar in gelijkwaardigheid en creëren een veilige setting waarbinnen op basis van de polyvagaaltheorie gewerkt wordt.

Na de opening beginnen we met een cacao ceremonie. De cacao die bij deze ceremonie gebruikt wordt is met zorg geteeld en wordt met veel liefde bereid volgens ons eigen favoriete recept. Het staat bekend als een hart-openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor heling.

Gedragen door de veilige bedding van de groep ga je op reis naar binnen. Beweging en aanraking maken het lichaam wakker en nodigen je uit om op een zachte en liefdevolle manier vanuit je (drukke) hoofd rustig te zakken in je lijf.

We creëren samen een ruimte waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen?

Trauma release oefeningen helpen je om de vastgezette levensenergie (blokkades) als gevolg van stress en trauma te herkennen en vrij te laten en maken je vertrouwd met de wijsheid van het lichaam. Middels de diepgaande ademsessie adem je jezelf letterlijk vrij, waardoor het lichaam opent, verzacht en ontspant.

Het geschenk van verzachten is dat het je in contact brengt met de stille ruimte in je lichaam en een (levens)stroom van vreugde en rust op gang brengt. Hierdoor krijgt je brein het signaal dat het gevaar (eindelijk) geweken is oftewel voorbij is, waardoor er een “reset” plaatsvindt en je vermogen tot verbondenheid, veiligheid en levendigheid toeneemt.

De impact van imprints van stressvolle gebeurtenissen uit het verleden, alsook de bijbehorende “programmeringen” neemt af. Resultaat is dat je denken, voelen en doen veranderd, alsook fysiek. Cellen en weefsels kunnen gaan regenereren, spieren ontspannen, hormonen komen in balans, het immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop en lymfestroom worden bevordert. Daarnaast beïnvloed deze transformatie ook het brein en je DNA.

Ga jij met ons mee op reis? Ervaring is niet nodig.


De cirkel is als volgt opgebouwd:

Opening (9.00u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte, beweging, aanraking, ademhaling, sharing en openingsritueel.

Cacao Ceremonie (9.30u); Cacao wordt in Midden- en Zuid-Amerika al duizenden jaren gebruikt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Ze wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd en staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en een katalysator voor helend werk. Daarnaast heeft cacao tal van gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten en mineralen, heeft een positieve invloed op je stemming en immuunsysteem, is goed voor hart en bloedvaten, verlaagd bloeddruk en cholesterol, stabiliseert de bloedsuiker en reguleert de stofwisseling door het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf. De cacao ceremonie bestaat uit het drinken van 40 gr. ceremoniële cacao.

Trauma Release (10.00u) bestaat uit oefeningen waarmee het lichaam uitgenodigd wordt om in beweging te komen middels (neurogene) trillingen. Hiermee ontleent het lichaam ons direct toegang tot het zenuwstelsel, zodat blokkades in de vorm van diep opgeslagen spanning als gevolg van stress en trauma losgelaten en imprints op alle niveaus getransformeerd en geïntegreerd kunnen worden.

Body- & Breathwork (11.00u) bestaat uit een diepgaande trauma release en transformatie door middel van 8 krachtige ademtechnieken. Hierbij komt er een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een hallucinogene stof die verantwoordelijk is voor de spirituele ervaring die ademhaling kan geven. Het schakelt je neocortex (denken) uit, waardoor filters verdwijnen en de poorten naar je limbisch (emotionele) brein geopend worden en er direct een reset plaats kan vinden.

Integratie (12.30u); verbinden met onszelf en elkaar door middel van stilte, sharing en afsluitritueel.

Einde (13.00u)


Praktische informatie

De cirkel wordt gefaciliteerd door Pomme en een co-trainer.

Datum
24 maart (VOL) en 26 mei

Deur open: 8.45
Openingsceremonie: 9.00
Slotceremonie: 13.00

Locatie
Weert 78, 6231 SB Meerssen (Weert)

Investering
Jouw investering bedraagt € 85,- (vrijgesteld van btw) voor deze 4 uur durende transformerende groepssessie. Ben je aanvullend verzekerd, dan kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie. Voor organisaties/ondernemingen hanteren wij een ander tarief.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar info@emocare.nl of koop een ticket via Hipsy
Na ontvangst van betaling is jouw plekje definitief.

Contra-indicaties
Een standaard dosis cacao tijdens een ceremonie is circa 42 gram. In sommige gevallen wordt geadviseerd om geen/minder cacao te nemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van antidepressiva op basis van MAO, bij een hoge bloeddruk en bijbehorende medicijnen, bij hartproblemen en bij zwangerschap/borstvoeding. Raadpleeg bij twijfel een arts, wij geven geen medisch advies.

Deelname aan het ademwerk is niet mogelijk wanneer je wordt behandeld voor glaucoom, hartklachten of hersenbloeding, psychische klachten zoals schizofrenie, psychose en/of epilepsie, je verslaafd bent aan psychoactieve middelen (zowel soft- als harddrugs).

Let op: 2 weken voor deelname aan de cirkel is het niet toegestaan om drugs, entheogene / psilocybine middelen te gebruiken. Gebruik geen alcohol 3 dagen voor deelname.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
Tot 2 maanden voor event: totale bedrag minus 10% administratiekosten
Tot 6 weken voor event: 75% refund van totale bedrag
Tot 4 weken voor event: 50% refund van totale bedrag
Tot 2 weken voor event: 25% refund van totale bedrag
0-2 weken voor event: geen refund, tenzij anders overeen gekomen