Ik vind het Stress & Trauma Integratie Traject interessant, maar werk liever 1 op 1 met jou. Kan dat ook?
Dat begrijp ik, toch werk je in het traject grotendeels 1 op 1 met mij. Je hebt individuele sessies waarin jij helemaal centraal staat. Daarnaast zijn de groepen bewust klein, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is, zowel tijdens de live-dagen (retreat) als de online groepssessies.
Tegelijkertijd heb je het voordeel van het doorlopen van het traject op je eigen tempo, het bekijken van de video’s op een moment waar en wanneer dat jou uitkomt, én de groep.
De groep is een veilige plek om te verbinden en je aan anderen toe te vertrouwen. Iets wat we vaak hebben “afgeleerd”.
Je zult ontdekken dat je niet de enige bent die worstelt met de gevolgen van stress en trauma. Je leert samen met andere deelnemers hoe jij je weer veilig kunt gaan voelen in jezelf en in relatie tot anderen.
De groep biedt een oefenpodium om te experimenteren met nieuw gedrag en om stress- en trauma gerelateerde gedrags- en denkpatronen te overschrijven. Dat heb je niet in 1 op 1 sessies. En als je getriggerd wordt kan ik je daar doorheen helpen.
Ook in het dagelijks leven zijn anderen mensen en/of groepen bijna niet te vermijden. Dus hoe fijn is het dat je in een veilige omgeving kunt oefenen met een kleine groep mensen?
Uit ervaring weten wij dat de meeste cliënten uiteindelijk de groep juist als het meest waardevol en krachtig hebben ervaren in hun traject. Een van plek waar (h)erkenning en steun is. Waar je aangemoedigd en opgevangen wordt.
Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan zeker. De online groep kun je in twee of drie termijnen betalen. De fysieke groep kun je in drie of zes termijnen betalen. Mocht je dat echt niet lukken en wil je wel heel graag meedoen, laat het me dan weten door te mailen. Dan kunnen we samen even kijken wat nodig is dat het wel voor je lukt.
Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?
Ik wil wel mee doen, maar twijfel of dit het juiste moment is.
Ik snap dat het heel spannend is, maar op dit moment reageert je lijf sowieso op de situaties om je heen. Je schiet in de stress op je werk, of reageert met een kort lontje op je partner of kinderen. Het kan heel spannend en onwennig voelen om daarmee aan de slag te gaan.
Maar het is veel slimmer om te snappen wat er gebeurt in je lijf en waarom je zo reageert. Dan pas kan je beginnen met anders reageren.
Dus de vraag die je jezelf mag stellen, hoe lang laat je jouw oude patronen en reacties nog aan het stuur staan? Of ben je klaar om zelf echt aan het stuur te staan?
· Wat zijn de kosten van het programma?
- Wat zijn de totale kosten en zijn er betalingsmogelijkheden?
- Wordt de therapie vergoed door mijn zorgverzekering?
· Zijn de sessies online of face-to-face?
- Bied je online sessies aan?
- Waar vinden de face-to-face sessies plaats?
· Hoe snel kan ik resultaten verwachten?
- Na hoeveel sessies kan ik verbetering verwachten?
- Zijn de resultaten blijvend?
· Wat als ik me niet op mijn gemak voel tijdens de sessies?
- Wat gebeurt er als ik me ongemakkelijk voel bij bepaalde oefeningen?
- Kan ik op elk moment stoppen met de sessies?
Kan ik het programma combineren met andere therapieën of behandelingen?
- Is het veilig om dit programma te volgen terwijl ik andere therapieën of medicijnen gebruik?
- Hoe integreer ik deze therapie met mijn huidige behandeling?
**Ik werk graag zelfstandig. Moet ik deelnemen aan de groepen of workshops?**
De bronnen die bij het lidmaatschap horen zijn volledig optioneel. Als je wilt deelnemen maar je je nerveus voelt, raden we aan om langzaam te beginnen door eerst alleen te luisteren naar de groepen.
**Hoe zit het met 1-op-1 sessies?**
1-op-1 sessies zijn niet inbegrepen in de kosten van het programma. We kunnen wekelijkse, tweewekelijkse of ad-hoc 1-op-1 sessies regelen wanneer je deze nodig hebt. Onze gemeenschap waardeert de mogelijkheid om hoogwaardige ondersteuning te krijgen wanneer dat nodig is. Veel van onze cliënten vinden dat de groepen en workshops voldoende ondersteuning bieden, maar we zijn er voor je als je extra hulp nodig hebt.
**Waar kan Zelfgeleide Integratie voor worden gebruikt?**
Zelfgeleide Integratie helpt mensen bij het genezen van symptomen van onverwerkt jeugd-, ontwikkelings- en relationeel trauma. Het kan worden gebruikt om mensen te helpen:
– hun zenuwstelsel en emoties te reguleren en in balans te brengen,
– hun eigen traumageschiedenis te begrijpen,
– stress te beheersen en hun tolerantievenster te vergroten,
– de verbinding tussen lichaam en geest te versterken,
– in het moment aanwezig te zijn,
– uit angst en hypervigilantie te komen,
– zich los te maken van beperkende overtuigingen en denkpatronen (bijv. overdenken),
– oude, onbehulpzame gedragsgewoonten te doorbreken (bijv. overeten),
– zelfrespect en zelfcompassie op te bouwen,
– een sterk gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen.
**Hoe kan ik beginnen met Zelfgeleide Integratie?**
Download eerst het eBook ‘How To Create Real Change’. Schrijf je vervolgens in voor Zelfgeleide Integratie: Het Programma om te beginnen met de acht stappen. Word lid van Zelfgeleide Integratie: Het Lidmaatschap om verbinding en gemeenschap op te bouwen. Boek een sessie met een Zelfgeleide Integratie-beoefenaar als je extra ondersteuning en begeleiding nodig hebt tijdens het doorlopen van de stappen. Klik hier voor meer informatie over Het Programma.
**Kan Zelfgeleide Integratie naast reguliere therapiesessies worden gebruikt?**
Ja! Zelfgeleide Integratie kan heel goed naast reguliere therapiesessies worden gebruikt. Het programma en het lidmaatschap kunnen de nodige structuur, verbinding, hulpmiddelen, inzichten en vaardigheden bieden om mensen ‘vast te houden’ tussen sessies door of als een verwijzing niet beschikbaar of mogelijk is.
Hoe weet ik of ik stress of trauma heb?