BODY DE-ARMOURING

Armour is het resultaat van de manier waarop ons lichaam verhard en zichzelf wapent op het moment dat we iets meemaken dat te pijnlijk is om écht te voelen, of waarbij we onvoldoende tijd nemen deze ervaring te verwerken.

Letterlijk vertaald betekent armour “harnas” of “schild”.

Ieder mens heeft armour in het lichaam. Dit doet zich voor in de vorm van druk op de schedelbasis en de hersenstem, het ademhalingsmembraan, het hart of het spijsverteringsstelsel en spanning in spieren en weefsels of fysieke en emotionele pijn, maar ook als blokkades in ons energielichaam. Het helen van trauma gaat dus hand in hand met het koesteren van een ontregelde fysiologie.

De-armouring betekent ontwapenen. Het is een nieuwe term voor een methode die al eeuwenlang in traditionele culturen werd toegepast. Deze methode opent de energiestroom, waardoor het lichaam verzacht en de verbinding tussen lichaam en geest, hart en ziel hersteld.HET BELANG VAN AANRAKING

Binnen EMOCARE wordt gewerkt volgens de Gaia Methode, waarbij aanraking, beweging, ademwerk, klank en het werken met de energieën van het lichaam gecombineerd wordt.

Aanraking ligt aan de basis van onze relationele ervaring. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat een op elkaar afgestemde, zorgzame aanraking van cruciaal belang is voor de normale ontwikkeling van de hersenen en voor een gezonde emotionele en cognitieve rijping.

De Gaia Methode brengt liefdevolle aandacht naar gebieden van spanning, pijn, gevoelloosheid en disconnectie. Door de aanraking wordt het lichaam ‘wakker’ gemaakt en de hartverbinding die posttraumatische groei ondersteunt wordt gecultiveerd. Het lichaam verzacht, opent en ontspant zodat vastgezette energie op een gerichte en gedoseerde manier vrij kan komen. Op deze manier kunnen trauma(s) integreren, worden er nieuwe verbindingen gelegd in het brein en komt het zenuwstelsel terug in balans.

Zonder armour is je leven voller, je lichaam gevoeliger, je levenslust groter en kan je levensenergie vrij stromen. Je kunt je letterlijk en figuurlijk vrijer bewegen en meer jezelf zelf zijn, zodat je het leven kunt (be)leven zoals dat voor jou bedoeld is.Gaia Methode: the-gaia-method.com“Armour is a selfdefense. It is an intelligence that your body activated to keep you save”

~ Susanne Roursgaard ~