INTRODUCTIE BODY DE-ARMOURING

Letterlijk vertaald betekent armour “harnas” of “schild”. Armour zijn zgn. micro-verkrampingen in ons fascia/bindweefsel als resultaat van de manier waarop het lichaam ons beschermt op het moment dat we iets meemaken dat te overweldigend is om écht te voelen of wanneer de vrijgemaakte energie om te “vechten” of te “vluchten” niet wordt benut.

Armour kan ontstaan in reactie op “grote” gebeurtenissen, alsook op ogenschijnlijk “kleine” gebeurtenissen. Onbewust leidt het tot verlies van contact met onszelf. Het blokkeert onze levenslust, levensvreugde en levenskracht.

In deze 1-daagse workshop leer je de basis principes van body de-armouring zodat je jezelf en anderen kunt helpen de levensenergie vrij te laten stromen.
Van overleven naar leven

Ieder mens heeft armour in het lichaam. Dit doet zich voor in de vorm van druk op de schedelbasis en hersenstam, het ademhalingsmembraan, het hart, het spijsverteringsstelsel, spanning in spieren en weefsels, organen en geslachtsdelen, of fysieke en emotionele pijn, en als blokkades in ons energielichaam.

Het wordt zichtbaar in spierspanning, pijn of zelfs gevoelloosheid in het lichaam en beïnvloed onze gezondheid en mentale welzijn, zelfbeeld, relaties, werk en hoe we in de wereld verschijnen.

De-armouring betekent ontwapenen. Het is een nieuwe term voor een methode die al eeuwenlang in traditionele culturen wordt toegepast. Deze techniek brengt liefdevolle aandacht naar gebieden van spanning, pijn, gevoelloosheid en disconnectie door middel van aanraking, externe of interne drukpunten, rekken, duwen, schudden, adem, geluid en beweging.

Door de aanraking wordt het lichaam ‘wakker’ gemaakt en de hartverbinding die posttraumatische groei ondersteunt gecultiveerd. Het lichaam verzacht, opent en ontspant zodat vastgezette energie op een gerichte en gedoseerde manier vrij kan komen en de levensenergie weer gaat stromen.


Introductie body de-armouring

Zonder armour is je leven voller, je lichaam gevoeliger, je levenslust groter en kan je levensenergie stromen. Je kunt je letterlijk en figuurlijk vrijer bewegen en meer jezelf zijn, zodat je het leven kunt (be)leven zoals dat voor jou bedoeld is.

Tijdens deze 1-daagse workshop leer je de basisprincipes van body de-armouring toepassen.

We richten ons o.a. op de impact van trauma op ons lichaam en leven, de polyvagaaltheorie, wat is body de-armouring, the wheel of consent, de kunst van aanwezig zijn, verbondenheid, veiligheid, feedback, de energie van de partner volgen, energie sturen, verschillende soorten van aanraking en het lokaliseren en de-armouren van triggerpoints.

Je geeft en ontvangt een body de-armouring sessie.


Praktische informatie

Datum: zaterdag 11 maart 2023

Deur open: 9.30
Programma: 10.00 – 13.00
Pauze: 13.00 – 14.00
Programma: 14.00 – 18.00

De eindtijd is een richtlijn. De workshop kan uitlopen afhankelijk van individuele- en/of groepsprocessen. Houdt daar rekening mee.

Locatie: Weert 78, 6231 SB Meerssen (Weert)

Investering: €150,- inclusief lunch, vrijgesteld van btw voor particulieren (voor organisaties hanteren wij een ander tarief).

Aanmelden
Stuur een mailtje naar info@emocare.nl
Na ontvangst van betaling is jouw plekje definitief.

Speciaal aanbod
Meld je aan voor de Introductie workshop Body de-armouring & het Vrouwenretreat Voluit Vrouw Zijn op 9-10-11 juni in België en ontvang €50,- korting.

Contra-indicaties
Deze workshop is geen vervanging van therapie. Let op: deelname is NIET geschikt als er sprake is van actief trauma, psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke ziekten, of zenuw gerelateerde problemen zoals epilepsie, fibromyalgie. Neem contact met mij op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

Goed om te weten
– Je kunt alleen (single) of met een (gelegenheids)partner deelnemen aan de workshop.
– Er is geen naaktheid.
– We werken op de grond. Je steunt dus veel op je knieën.
– Maak zeker geen afspraken voor later op de avond en vermijd drukte. Gun jezelf de tijd en rust om te integreren. Zo haal je het meeste uit deze dag.


Wat neem je mee?

  • Er zijn matrassen en meditatie kussentjes aanwezig, maar je kunt eventueel je eigen kussen of vachtje meenemen.
  • Één of twee zachte warme dekens of omslagdoek(en)
  • Een grote handdoek om de matras te beschermen
  • Warme sokken
  • Pen en papier om aantekeningen en inzichten te kunnen noteren
  • Een dierbaar object voor op het altaar
  • Een (hervulbare) water/drinkfles
  • Draag makkelijke kleding

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
2 of meer maanden van te voren: 100% refund
1-2 maanden van te voren: 75% refund
2-4 weken van te voren: 50%
0-2 weken van te voren: geen refund
Geef jij jouw plekje aan iemand anders: 90% refund