VROUWENWEEKEND BELGIË

REMEMBER!

Een warm samenzijn voor iedere vrouw die er naar verlangt om thuis te komen bij haar eigen vrouwelijke natuur, vanuit zachtheid haar lijf wil bewonen, het contact met buik- en bekkengebied wil herstellen en in liefde haar leven voluit wil (be)leven.

9 t/m 11 juni 2023

Chateau Cortils – Blegny (B)

AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK. DE GROEP IS VOL.
Met een warm hart nodig ik jou, mooie vrouw, uit voor een inspirerend vrouwenweekend in het betoverende Chateau Cortils. Een bijzondere ervaring van sisterhood.

Drie dagen lang duiken we diep “into our feminine” met rituelen en ceremonies waarin de magie van je vrouw zijn zich opnieuw mag ontvouwen en jij je weer gaat herinneren en kunt verbinden met wie je ten diepste bent.

REMEMBER!

We nemen je mee op reis met transformerend ademwerk, energetisch lichaamswerk met o.a. womb healing, trauma release, systemische opstellingen, dans en beweging, ritual play, yoga & meditatie, massage, bodypainting, drum- en singing cirkel, sharings en een cacao ceremonie.

In een veilige bedding mag je ontdekken wat er op dit moment gezien wil worden in jouw leven.

Voelen, voeden, verzachten, verstillen, verbinden, verrijken en vieren.

Vrij, speels, sensueel en krachtig.
REMEMBER!

Eeuwenlang kwamen vrouwen samen om het medicijn van “Sisterhood” te delen. Deze retreat is het antwoord op het verlangen dat klopt in mijn hart om deze aangeboren behoefte te eren, want…

Jij bent hier. Ik ben hier. Wij zijn hier. Als mens, als vrouw, als vrouwen. Geboren op Moeder Aarde. Vraag jij je ook wel eens af waarom je hier bent? Wat je hier eigenlijk kwam doen? En waarheen onze zoektocht naar onszelf leidt?

Wat we met elkaar gemeen hebben is dat we allemaal de kennis, vaardigheden en wijsheid van vele levens meebrengen. Tegelijkertijd brengen we ook trauma’s mee.

Trauma’s met onszelf, met anderen en eeuwenoude geloften, beloften en eden die ooit zijn afgelegd. Tevens blokkades en angsten, als imprints van onafgemaakte en onverwerkte ervaringen. Niet alleen van onszelf – van conceptie tot heden – maar ook van onze (voor)ouders.

In dit leven mogen we opnieuw ervaren, be(leven), groeien en ontwikkelen. We mogen helen van onze trauma’s zodat we onszelf kunnen terugvinden.

Zodat we ontdekken wie we zijn geworden én wie we in essentie zijn voorbij onze conditioneringen, programmeringen en trauma. Zodat we ons gaan herinneren.

Herinneren, omdat we diep van binnen alles al weten. REMEMBER!

Helen gaat – in tegenstelling tot wat wij denken of geleerd hebben – niet over “iets doen”, over dat we ergens “vanaf” moeten of iets moeten “verwerven”.

De ware uitnodiging is juist om weer of alsnog te voelen en te ontvangen (of onszelf te geven) wat we eerder niet hebben ontvangen (of onszelf niet konden geven), namelijk liefdevolle erkenning en mededogen.

Waar kan dat beter dan in een bedding met andere vrouwen?!


Thuiskomen in je vrouw zijn

We zijn verbonden met onze familielijn. We zijn verbonden met de aarde, de elementen en de rijke geschiedenis van ons aardse bestaan. We zijn verbonden met het universum en de wetten buiten plaats, tijd en ruimte. We zijn verbonden met de Bron van al het leven en al wat is. En de baarmoeder is als een toegangspoort tot deze informatie…

Dit weekend duiken we samen diep “into our feminine” middels rituelen en ceremonies. We gaan op onderzoek naar de verbinding die jij hebt met jezelf. Met je lichaam, met je gevoel, met je hart, met je vrouw zijn én met je baarmoeder in het bijzonder.

Je baarmoeder is een ontvankelijk orgaan. Het is de heilige plek waar de vrouwelijke energie het sterkst is. Een plek van wijsheid en kracht, creatie en geboorte van leven. Een plek waar je toegang hebt tot alle kennis en informatie over wie jij bent, waar je vandaan komt en wat je hier komt doen.

Stress, spanning, trauma, schaamte, schuld en (familie)patronen verminderen echter het vermogen om contact te maken met je baarmoeder. Hierdoor kun je niet putten uit het oneindige potentieel dat hier huist. In tegendeel, het leidt (onbewust) tot verlies van contact met jezelf, een verminderd gevoel van eigenwaarde en het remt je levensenergie, levensvreugde en levenskracht.

Door contact te maken met je baarmoeder en deze te bevrijden van imprints uit dit leven, andere levens en generatielijnen ga jij je weer herinneren wat het betekent om vrouw te zijn.

Je wordt je bewust(er) van wat van jou is en wat niet, laat los wat jou niet meer dient zodat je langzaam jouw eigen pure vrouwelijke kracht kunt ontdekken.

Je komt thuis bij jezelf. In je eigen lichaam. In je eigen vrouw zijn als een plek waar jij je vitaal, verbonden, krachtig en veilig kunt voelen en je leven vorm kunt gaan geven vanuit het diepste verlangen dat in jouw hart wacht.


Wat levert REMEMBER! je op?

Heel veel! In 3 dagen maak je een ware transformatie door.

REMEMBER! brengt je terug bij het vermogen tot voelen, brengt je terug naar je eigen waarheid en geeft je de kracht om vanuit authenticiteit te leven.

Je stapt uit je hoofd en krijgt een nieuwe relatie met je lichaam en jouw vrouwelijke bron van wijsheid die ligt opgeslagen in jouw bekkengebied en baarmoeder.

Je leert op een diepere laag te luisteren naar jouw essentie, je ware zelf. Je snapt je behoeftes en gevoelens beter. Weet beter wat je zelf nodig hebt. Wat je wel of juist niet wilt.

Je (her)ontdekt je vrouwelijkheid en leert ten volle genieten van wat je zintuigen je vertellen. Door die verandering ga je anders met jezelf om.  Je bent gelukkiger met jezelf, zowel met je uiterlijk als met je innerlijk.

Doordat je meer in verbinding met jezelf leeft, krijg je ook meer lef. Je weet namelijk wie je bent, wat je wilt en welke plaats je inneemt in de wereld.

Je durft jezelf te laten zien en horen. Je authentieke, stralende, zelfbewuste en energieke zelf te zijn. De gevolgen daarvan zijn groots.

De andere vrouwen zijn je spiegels en vormen je bedding.

Dit weekend betekent er écht even er tussenuit en je openstellen voor het verwerken, loslaten en ontvangen wat voor jou goed, nodig en/of welkom is, zodat je daarna krachtiger en levendiger terug het dagelijks leven in kunt stappen.

Alles is welkom! Jij bent welkom!


Voor wie is REMEMBER! ?

REMEMBER! is voor elke vrouw die er naar verlangt thuis te komen bij haar eigen vrouwelijke natuur, vanuit zachtheid haar lijf wil bewonen, het contact met buik- en bekkengebied wil herstellen en in liefde haar leven voluit wil (be)leven.

Voor vrouwen die:

– Verlangen naar meer verbinding met zichzelf; uit het hoofd in het lijf;
– Het lastig vinden om bij zichzelf te blijven in contact met anderen;
– Hun grenzen helder willen voelen en aangeven;
– Beter voor zichzelf willen zorgen of opkomen;
– Voelen dat het tijd is zichzelf meer op waarde te schatten, hun zelfvertrouwen en eigenwaarde willen vergroten;
– Zichzelf wensen te voeden vanuit zelfliefde;
– Ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en hun gevoel van veiligheid, vertrouwen en zelfregie willen herstellen;
– Klaar zijn om angst, stress, spanning en trauma op alle niveaus los te laten en patronen te doorbreken;
– De wijsheid van hun lichaam willen aanspreken en benutten;
– Trauma in hun familielijn willen helen;
– De imprints van bevallingen, abortus, miskramen of misbruik willen helen;
– (h)erkenning willen delen met vrouwen en het vrouw-zijn willen vieren;
– Het contact met hun vrouwelijkheid willen verdiepen, omarmen en belichamen;
– Verlangen naar meer verbondenheid of intimiteit in hun leven;
– Meer plezier, vreugde en sensualiteit willen ervaren;
– Hun seksualiteit, vitaliteit, levenslust en zelfliefde willen ontwaken;
– Schaamte en schuldgevoelens rondom seksualiteit willen loslaten;
– In overgave willen leven;
– Meer rust, balans en helderheid willen ervaren;
– Op vele vlakken in hun leven willen openstaan voor ontvangen en durven vragen;
– Meer willen sprankelen en stralen, van binnen naar buiten;
– Verlangen naar alignment met hun natuurlijke stroom en het leven;
– De balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie willen herstellen.


Wat kun je verwachten?

Ik geloof in de transformerende kracht van vrouwen onder elkaar!

REMEMBER! brengt eeuwenoude wijsheden en hedendaagse wetenschap samen.

Op vrijdag ben je vanaf 15u welkom om rustig te landen en de transitie te maken van de drukte van het dagelijks leven naar een weekend helemaal voor jou. Je kunt je de omgeving verkennen, je slaapplekje inrichten, een wandeling maken, jezelf opfrissen, een dutje doen, etc. We bieden je zelfs de mogelijkheid om (tegen bijbetaling) een weldadige holistische massage te ontvangen (vol = vol).

Samen nuttigen we een kleine maaltijd op basis van een potluck, waarna we het weekend openen met een ceremonie.

Het verdere programma wijst zich vanzelf gedurende het weekend. Kennis op het gebied van de klinische- en neuropsychologie, pre- en perinatale psychologie, psychotherapie, lichaamsgerichte therapie, hechting- en ontwikkelingstheorie, affectieve en interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness, energetische geneeskunde, bio-energetica, hypnose, kwantumfysica, tantra, stem- en ademwerk, yoga en meditatie worden vertaald naar eenvoudige zachte uitnodigingen, impulsen, oefeningen en praktische handvatten.

We delen, lachen, huilen, bewegen, raken aan, houden vast, laten los, dansen en stampen op de grond als dat nodig is.

We rusten en ontspannen. Geven en ontvangen.

Ter versterking van de saamhorigheid en een warm gevoel van community zal daarnaast iedereen op gepaste momenten bijdragen aan het voorbereiden van de lunch en/of het avondeten, alsook het dekken en afruimen van de tafels, het doen van de afwas en het schoonhouden van onze leefruimtes.

Dit is wat ons betreft een voorbode van de nieuwe wereld die we willen creëren; onbaatzuchtige dienstverlening en co-creatie. Je houding en gedachten over seva vormen op zichzelf al een rijke bron aan zelfinzicht.

Op zondag sluiten we het weekend af met een bijzondere ceremonie en voor wie wil wordt er aansluitend om 17u nog een kleine maaltijd geserveerd, waarna ieder huiswaarts keert.


Praktische informatie

Details
Vrijdag 9 juni tot zondag 11 juni.

– Aankomst mogelijk op vrijdag vanaf 15.00
– Optioneel weldadige holistische massage (tegen bijbetaling) op vrijdag tussen 15.00 en 18.00 (vol = vol)
– Optioneel kleine maaltijd (potluck) op vrijdag om 18.00
– Openingsceremonie vrijdag om 19.00
– Programma van vrijdag 19.00 tot zondag 17.00
– Optioneel kleine maaltijd op zondag om 17.00

Locatie
Chateau Cortils, Chemin de Cortils, 4670 Blégny, België

Investering
Regular €495,- op basis van een 1 of (gedeelde) 2 persoonskamer inclusief programma, materialen, vegetarische maaltijden, snacks & thee.

Intermediate €425,- op basis van (gedeelde) 2 tot 4 persoonskamer inclusief programma, materialen, vegetarische maaltijden, snacks & thee (beperkt aantal plekken beschikbaar).

Low income €355,- op basis van overnachting in workshopruimte inclusief programma, materialen, vegetarische maaltijden, snacks & thee (beperkt aantal plekken beschikbaar).

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Kijk hier voor meer informatie.

Optioneel bij te boeken: holistische massage €75,-

Aanmelden
We brengen dit weekend bewust door met een relatief kleine groep vrouwen. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voor op. Plaatsen zijn dus beperkt.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. De groep is vol.

Wat neem je mee?
– Potluck diner voor vrijdagavond. Er is een oven, koelkast en fornuis aanwezig.
– Makkelijke kleding waar je je fijn in voelt en lekker in kunt bewegen.
– Een set rode kleding voor een speciale ceremonie.
– Handdoek(en) en toiletspullen.
– Een grote handdoek om de matras te beschermen.
– Één of twee zachte warme dekens of omslagdoek(en).
– Meditatiekussentje, meditatiestoeltje en/of schapenvachtje, zodat je comfortabel kunt zitten op de grond.
– Eventueel je eigen oog- of slaapmasker (tbv ademsessie)
– Pen en papier om aantekeningen en inzichten te kunnen noteren.
– Een object voor op het altaar (deze neem je na afloop weer mee naar huis).
– Een (hervulbare) water/drinkfles.
– Wanneer je in de workshopruimte overnacht: slaapzak en hoofdkussen.
– Muziekinstrument(en) voor de drum- en singing cirkel.

Programma
Vrijdag
15.00 – 18.30 Aankomst
15.00 – 18.00 Optioneel holistische massage
18.00 – 19.00 Optioneel kleine maaltijd (potluck)
19.00 – 22.00 Openingsceremonie & tijd met elkaar

Zaterdag
7.00 – 8.00 Awakening
8.00 – 9.30 Ontbijt en tijd voor jezelf
9.30 – 12.00 Programma
12.00 – 15.00 Gezamenlijk lunch voorbereiden, lunchen en tijd voor jezelf
15.00 – 17.30 Programma
17.30 – 20.00 Gezamenlijk diner voorbereiden, eten en tijd voor jezelf
20.00 – 22.30 Tijd met elkaar

Zondag
7.00 – 8.00 Awakening
8.00 – 9.30 Ontbijt en tijd voor jezelf
9.30 – 12.00 Programma
12.00 – 15.00 Gezamenlijk lunch voorbereiden, lunchen en tijd voor jezelf
15.00 – 17.00 Programma & slotceremonie
17.00 – 18.00 Kleine maaltijd (optioneel)

Contra-indicaties
REMEMBER! is geen vervanging van therapie. Let op: deelname is NIET geschikt als er sprake is van psychose, verslavingsproblematiek, ernstige psychische of lichamelijke ziekten of zenuw gerelateerde problemen zoals epilepsie. Neem contact op als je twijfelt over een van de bovenstaande of andere indicaties.

Goed om te weten
– Dit weekend is voor “women only”.
– We zitten en werken veel op de grond.
– Maak je agenda leeg in de dagen voor en na de retreat. Gun jezelf de tijd en rust om te integreren. Zo haal je het meeste uit dit weekend.

REMEMBER! wordt gefaciliteerd door Pomme en Maud

Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@emocare.nl

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
2 of meer maanden van te voren: 100% refund
1-2 maanden van te voren: 75% refund
2-4 weken van te voren: 50% refund
0-2 weken van te voren: geen refund
Geef jij jouw plekje aan iemand anders: 90% refund