BREATH & RELEASE

Breath & Release biedt je de mogelijkheid om blokkades in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning, stress en trauma los te laten, zodat je levensenergie weer vrij kan stromen, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd en jij een andere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

Een transformerende ademsessie en trauma release oefeningen helpen je patronen bloot te leggen en jezelf te bevrijden van blokkades zodat je levensenergie weer vrij(er) kan stromen, het natuurlijke vermogen van het lichaam tot herstel en veerkracht wordt geactiveerd en je een liefdevollere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen.

Tijdens deze 2,5 uur durende individuele sessie – eventueel in combinatie met een dosis ceremoniële cacao – maak je een bijzondere innerlijke reis van hoofd naar hart, met een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Voor iedereen die verlangt naar verbondenheid met zichzelf, meer waarde wil geven aan zijn/haar leven en bereid is om naar binnen te gaan om daar de eigen wijsheid te ontmoeten, aan te spreken en te benutten en dit liever doet in de veiligheid van een één-op-één setting in plaats van in een groep (Healing Cirkel).We creëren samen een ruimte waarin jij in liefde en aandacht kan stilstaan bij wat er in je leeft. Zijn er dingen in je leven die je achter je wilt laten? Zijn er dingen in je leven die je uit wilt nodigen?

Stilte, beweging en aanraking nodigen je uit om op een zachte en liefdevolle manier het contact met jouw lichaam te herstellen. Om vanuit je (drukke) hoofd rustig te zakken in je lijf.

Je gaat op reis naar binnen. Prachtige muziek wijst je de weg. Ons lichaam en de ademhaling in het bijzonder is hierbij ons voertuig.

De cacao die bij deze ceremonie gebruikt zal worden is met zorg geteeld in Guatemala en wordt met veel liefde bereid volgens ons eigen favoriete recept. Het staat bekend als een hart-openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor heling.

Beweging en aanraking maken het lichaam wakker en nodigen het uit om vastgezette levensenergie (blokkades) als gevolg van spanning, stress en trauma te herkennen en vrij te laten. Met een open en nieuwsgierige blik kijk je wat je onderweg allemaal tegenkomt, waar je licht op kunt laten schijnen. Onderwijl adem je jezelf letterlijk vrij, waardoor het lichaam opent en verzacht.

Het geschenk van verzachten is dat het je in contact brengt met de stille ruimte in je lichaam en een (levens)stroom van vreugde en rust op gang brengt. Daarnaast vergroot het je vermogen tot verbondenheid, veiligheid en levendigheid en draagt het bij aan een reset van het zenuwstelsel. Hierdoor wordt het natuurlijke vermogen tot herstel, vitaliteit en veerkracht geactiveerd en krijgt het brein het signaal dat het gevaar (eindelijk) is geweken.

Resultaat is dat het biologisch stress systeem tot rust komt, cellen en weefsels kunnen regenereren, spieren ontspannen, hormonen in balans komen, het immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop en lymfestroom worden bevordert. Daarnaast beïnvloed deze transformatie het brein en ons DNA, waardoor ook gedachte- en gedragspatronen veranderen. Dit simpelweg omdat de imprints van de stressvolle gebeurtenissen en bijbehorende “programmeringen” op alle niveaus veranderen: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.


De sessie is als volgt opgebouwd:

Binnenkomst; verbinden met jezelf en elkaar door middel van stilte, beweging, aanraking, ademhaling en een sharing.

Cacao (optioneel) wordt in Midden- en Zuid-Amerika al duizenden jaren gebruikt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Ze wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd en staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en een katalysator voor helend werk. Daarnaast heeft cacao tal van gezondheidsvoordelen. Het zit vol antioxidanten en mineralen, heeft een positieve invloed op je stemming en immuunsysteem, is goed voor hart en bloedvaten, verlaagd bloeddruk en cholesterol, stabiliseert de bloedsuiker en reguleert de stofwisseling door het omzetten van slechte in goede vetten in ons lijf.

Trauma release bestaat uit enkele bewegingsoefeningen waarmee het lichaam uitgenodigd wordt om in beweging te komen middels (neurogene) trillingen. Hiermee ontleent het lichaam ons direct toegang tot het zenuwstelsel, zodat blokkades in de vorm van diep opgeslagen spanning, stress en trauma losgelaten en imprints op alle niveaus getransformeerd en geïntegreerd kunnen worden.

Body- & Breathwork bestaat uit een diepgaande trauma release en transformatie door middel van 8 krachtige ademtechnieken. Hierbij komt er een grote hoeveelheid natuurlijke DMT (dimethyltryptamine) vrij. Dit is een hallucinogene stof die verantwoordelijk is voor de spirituele ervaring die ademhaling kan geven. Het schakelt je neocortex (je denken) uit, waardoor al je filters verdwijnen en de poorten naar je limbisch (emotionele) brein geopend worden en er direct een reset plaats kan vinden.

Integratie; verbinden met jezelf en elkaar door middel van stilte en een sharing.

Breath & Release wordt gegeven door Pomme of Maud. Heb je een voorkeur, laat dit dan even weten.


Naast de individuele sessies Breath & Release is het ook mogelijk om deel te nemen aan de maandelijkse Healing Cirkel Breath & Release mét Sacred Cacao. Deze kennen een vergelijkbare opbouw, waarbij de kracht van de groep zowel het individuele als collectieve proces ondersteunen en bijdragen aan een krachtige transformerende ervaring. KLIK HIER voor meer informatie.


“Many trauma survivors hold their breath and their bodies thightly, bracing themselves for whatever is comining next. Staying alert for years takes a toll. Create spaces where you can take your armor off”

~ Dr. Thema ~