BEHANDELING

Je eigen lichaam bevat een bron van kennis en wijsheid. Er valt veel te leren en veel leed te voorkomen, als je er naar leert luisteren ontdekt hoe je kunt samenwerken.EMOCARE is een praktijk voor integratieve psychotherapie en lichaamsgerichte traumatherapie, waarbinnen wordt gewerkt volgens een unieke holistische behandelwijze, gericht op het lichaam en de onderliggende processen die een rol spelen bij gezondheid, ziekte, herstel en verandering.  

Focus ligt op het vergroten van zelfbewustzijn en de capaciteit tot zelfregulatie, het verdiepen van het contact met het lichaam en de groei van innerlijke kracht door middel van transformatief coachen en traumaverwerking.

Dit doet zij door te werken met de disregulatie, verstoringen en problemen, alsook door tegelijkertijd de ontwikkeling van een gezond vermogen tot veiligheid, verbinding, levendigheid en (zelf)vertrouwen te bevorderen. Hierbij gaat het niet om “het verhaal”, maar om de fysieke reactie, het ervaren gevoel in het huidige moment.

De zachte werkwijze brengt je terug bij het vermogen tot voelen; helpt je jouw hart (terug) te openen; draagt bij aan herstel van veiligheid en basisvertrouwen in jezelf, anderen en het leven; vergroot je veerkracht; sterkt je levensenergie en geeft je de kracht om vanuit authenticiteit te leven.

Essentie is het bewust worden en loslaten van (oude) patronen – fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch – die je belemmeren om voluit te genieten en je leven vorm te geven vanuit het diepste verlangen dat in jouw hart wacht.

In de sessies wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken zoals NARM, SE, IEMT, NATouch, De-armouringTouch of Matrix, Regenesis Therapie, Energy Medicine, Kinesiologie, Touch for Health, EFT en tools en inzichten vanuit de kwantumfysica, hypnose, Chinese geneeskunde, mindfulness, yoga, tantra, subtiele anatomie, soundhealing, chakrapsychologie en systemische opstellingen.

De combinatie van gesprekstherapie met beweging, ademhaling, aanraking, lichaamsgerichte oefeningen, expressie en persoonlijke interactie, zijn er op gericht je te bevrijden van datgene wat zich heeft vastgezet in het lichaam. Hierdoor komt het zenuwstelsel tot rust, kunnen cellen en weefsels regenereren, spieren ontspannen, komen hormonen in balans, verbetert het immuunsysteem en wordt de bloedsomloop en lymfestroom bevordert.

Resultaat is dat je levensenergie weer gaat stromen en het leven voller, je lichaam gevoeliger en je levenslust groter wordt.“In ons allemaal is een spontane beweging naar verbinding, gezondheid en levendigheid. Ongeacht hoe teruggetrokken en geïsoleerd we zijn geraakt of hoe ernstig het trauma is dat we hebben opgedaan, op het diepste niveau, net zoals een plant spontaan naar het zonlicht beweegt, is er in ons allemaal een impuls om naar verbinding en heling te bewegen. Deze organische impuls is de brandstof voor verandering”

~ Laurence Heller ~