VROUWENRETREAT HERFST-EQUINOX

HER-INNER JOUW NATUURLIJKE RITME
17 t/m 24 september 2022


Het is ons diepe verlangen precies in de dagen vóór, tijdens en na de herfst-equinox een week lang samen te zijn met vrouwen die hun leven gevende creatiekracht dieper willen ervaren. In deze dagen zijn we namelijk getuige van een zeldzame balans tussen licht en donker, die uitnodigt om ook onze eigen balans op te maken en onevenwichtigheden te transformeren.

Her-inner JeZelf, ontdek jouw natuurlijke ritme en ervaar hoe jij je stralende, krachtige, levendige en authentieke zelf kunt zijn en blijven in de bijzondere tijd waarin we leven.


Ervaar jij als vrouw het prikkelende verlangen je vrij te voelen en (meer) in harmonie te leven met je ware essentie?

Ben jij er klaar voor je vrouwelijke potentieel te belichamen en te delen met een wereld waar dat meer dan ooit nodig is?

Ga dan met ons mee op reis naar het magische eiland Sardinië en gun jezelf een liefdevolle zachte bedding, alsook de rust en alle elementen om de verbinding met jouw vrouwelijke essentie te verdiepen én de kracht te ervaren van vrouwen onder elkaar.Het vrouwelijke is aan het ontwaken. En jij speelt daarin een belangrijke rol!

Het verlangen om werkelijk vanuit onze vrouwelijke essentie te leven wordt groter. De nood steeds hoger. Als vrouwen spelen we een centrale rol in het huidige transformatieproces. Des te belangrijker is het om onze vrouwelijke essentie weer helemaal te belichamen en te leven. Te lang is ze onderdrukt geweest en ondergronds gegaan. Nu is haar tijd om te stralen; vanuit jouw bekken, baarmoeder en zachte krachtige hart.Het eiland van de moedergodin

Terwijl het vrouwelijke mondiaal vele eeuwen van onderdrukking kende, was Sardinië een plek waar het vrouwelijke geëerd en gevierd werd.

Betoverd als wij – Pomme & Jolène – beide zijn door Sardinië; bevlogen door onze persoonlijke geschiedenis om meer (m/v) balans in ons eigen leven te creëren; bewogen om uit te reiken naar jou, lieve vrouw, om samen jouw ritme te (her-)ontdekken; nemen wij je graag mee naar dit bijzondere eiland.

Het eiland van de Moedergodin, de feeën en de reuzen. Waar de magie nog in de lucht hangt, tastbaar en voelbaar is.

Het eiland waar je in de stille baaien, op paradijselijke stranden, langs ruige kusten, in nauwe stegen van kleurrijke stadjes, in de dunbevolkte binnenlanden en bij de vele mystieke bouwwerken en eeuwenoude tempels nog ervaart hoe mythe en werkelijkheid, verleden en heden naast elkaar kunnen bestaan.

Het eiland met een verbluffende schoonheid, waarvan de geschiedenis tot de dag van vandaag nog grotendeels in nevelen is gehuld en speculaties galmen tot zo ver als het vroegere Lemurië.

Her-inner jeZelf

Soms dwalen we af van ons ware pad. Dit maakt deel uit van onze menselijke ervaring.

Misschien ben je moe, uitgeput of ervaar je weinig vreugde meer in de dingen die je doet. Misschien vraag je je af wat de diepere zin is van het leven. Waarom ben ik hier?

Al deze vragen vallen weg als jij jeZelf her-innert!

Wie en waarom jij hier bent ligt opgeslagen in jouw prachtige lichaam; jouw bekken, baarmoeder en zachte krachtige hart. Verbonden met jouw vrouwelijke bron van wijsheid, vreugde en passie draagt elke cel de herinnering aan jouw natuurlijke ritme, je essentie en levenspad.

Met bewuste aandacht voor je lichaam kunnen deze kwaliteiten weer of nog meer tot bloei komen.

Je komt thuis bij jezelf. Thuis in je lichaam. Thuis in je essentie.Wij geloven in de kracht van het vrouw zijn

Jouw gevoelige, intuïtieve, intelligente, sensuele, liefdevolle en krachtige zelf is verbonden met jouw vrouwelijkheid.

Je ware vrouwelijkheid toelaten werkt het beste met en tussen andere vrouwen. Het is krachtig, versterkend en helend om samen te komen.

Door samen te komen in een veilige en zorgzame setting kunnen wij verbinden. Verbinden met elkaar, met onszelf en het leven. 

Kunnen we delen, helen, spiegelen, erkennen. Elkaar samen dragen, beschermen, versterken, inspireren.

Zodat onze liefde, zachtheid, kracht en schoonheid onvoorwaardelijk kan blijven stromen. Voor onszelf en de wereld. En dat is zo nodig in deze tijd!Verbondenheid en vreugde brengt verandering en heling

Tijdens deze retreat besteden we aandacht aan ons veilig, beschermd, geliefd, gewaardeerd én vrij voelen. Zodat we in grace kunnen leven… elke dag!

Deze week krijg je alles aangereikt om je volledig op jezelf te kunnen richten en zo weer in verbinding te komen met je mooie zachte krachtige vrouwenlichaam en je natuurlijke ritme. Jouw bron van wijsheid, vreugde en passie.

Krachtige (vrouwelijke) oefeningen nodigen je uit (nog beter) voor jezelf te zorgen, jezelf te omarmen en lief te hebben, zodat jij je stralende, krachtige, levendige en authentieke zelf kunt zijn en blijven in de bijzondere tijd waarin we leven.

Liefdevol houden we vast vast en laten dankbaar los wat onze natuurlijke stroom van levensenergie en lichaamswijsheid belemmert, zodat jij (nog beter) naar je innerlijke stem kunt luisteren en je zielsmissie kunt leven.

Ontdek en herinner jouw gaven, talenten, kwaliteiten en ervaar wat door jou heen wil stromen en gepassioneerd met de wereld gedeeld wil worden.Elementen om de verbinding met jouw vrouwelijke essentie te verdiepen

Deze week speciaal voor vrouwen is een prachtige combinatie van kundalini yoga, meditatie, mindfulness, visualisatie, dans & beweging, muziek, zang en klank, adem, aanraking, creativiteit, plezier, lachen, verbondenheid, sharing, sereniteit, heiligheid, stilte, natuur, water, vuur, aarde, lucht, rituelen en ceremonie.

Daarnaast is er ruimte om op jezelf te zijn. Het prachtige eiland te ontdekken.

Ook nemen wij je mee naar enkele van de meest bijzondere krachtplekken die Sardinië rijk is.

Voel de kracht en magie van de mystieke plaatsen van weleer. Laat je raken en kom in contact met de passievolle vrouwelijke energie die het eiland rijk is. Een energie die het avontuur, de creativiteit, jouw levensvreugde en levensenergie aanwakkert!

Ben jij er klaar voor de stem van je hart te volgen en de stappen te zetten die leiden naar meer vervulling in jouw leven? Durf jij je over te geven aan wat het leven jou wil laten ervaren?

Dan is dit een ervaring die je niet wilt missen!

AANMELDEN KAN HIER

Lees hieronder verder voor alle praktische informatie

Wij nodigen je uit om 8 dagen het hectische tempo waarin je leeft achter te laten en ruimte te creëren voor datgene wat er in jouw hart op wacht met de wereld gedeeld te worden.

Laat je vasthouden, dragen en optillen. En herinner je ritme, essentie en levenspad.

Met elke dag een ander thema, beloofd dit een prachtige uiterlijke reis én een inspirerende innerlijke reis te worden, die jou helpt om verder te groeien in bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Hiervoor nemen we je mee naar de luxe vrijstaande Villa Tore, in het bergdorpje Monticanaglia. Vlakbij het authentieke artistieke dorpje San Pantaleo en de prachtige Costa Smeralda.

De villa is voorzien van alle gemakken. Een prachtige tuin, een wijds uitzicht, zwembad, hot-tub en infrarood sauna.

Alle maaltijden, drankjes en versnaperingen zijn inclusief. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt door onze (mannelijke) kok Toine (partner van Jolène). Zoveel mogelijk lokaal, biologisch, gluten- en zuivelvrij. Met dieetwensen wordt rekening gehouden indien vooraf doorgegeven.

Overnachting is op basis van een gedeelde twee- of driepersoonskamer.

De kosten voor de heen- en terugreis variëren tussen de 100 en 300 euro. Wij helpen je graag op weg bij het boeken van een ticket naar Olbia (en terug).

Deze reis zal zich grotendeels ontvouwen in het nu. Het dagprogramma wordt om die reden niet op voorhand van dag tot dag ingevuld. Wel zullen wij na aanmelding een tipje van de sluier onthullen. We laten echter ruimte voor dat wat ervaren mag worden en wil ontstaan.

Kosten
• Early Bird prijs tot 30 juli 2022: €1495,-
• Standaard prijs: €1575,-

Inclusief
• live/online masterclass vóór retreat
• live/online masterclass na retreat
• persoonlijke online omgeving voor én na retreat
• persoonlijke manual/werkboek
• een gevarieerd aanbod – afgestemd op de behoefte en energie van de groep – van kundalini yoga, meditatie & mindfulness, ademwerk, visualisaties, dans & beweging, aanraking, muziek, zang en klank, creativiteit, sharings, stilte, op jezelf zijn
• verschillende rituelen, activaties, initiaties en transmissies op bijzondere krachtplekken
• een speciale ceremonie tijdens de herfstequinox
• bezoek aan o.a. Santa Cristina, San Pantaleo, San Rupestre, Pozzo Sacro, Valle del la Luna, Tombe dei Geiganti en andere bijzondere plaatsen
• dagtocht met de boot in de baai van Orosei met bezoek aan de mooiste baaien, stranden en grotten
• accommodatie (7 nachten) op basis van gedeelde 2- of 3-persoonskamer
• all inclusive eten, drinken en versnaperingen van zaterdagavond t/m zaterdagochtend
• transfer vliegveld heen en terug
• transfer van en naar programma onderdelen

Exclusief
• heen- en terugreis
• reis- en annuleringsverzekering
• persoonlijke uitgaven

Refund
• 2 of meer maanden voor de retreat: 100%
• 1 of meer maanden voor de retreat: 50%
• Minder dan één maand voor de retreat: 0%

Maximaal aantal deelnemers: 10

Registreer nu en reserveer jouw plek met een aanbetaling van €400,-Voor vragen neem contact op met Pomme Termond (+31 647 568 100) of Jolene van der Steen (+31 618 635 432) of stuur een email naar: sardinieretreat@gmail.com

AANMELDEN KAN HIER

Lees hieronder verder om kennis te maken met Pomme & Jolène

Over Jolène van der Steen (1963)

#verbondenheid #vrouwelijkheid #grace

Jolène volgde de “normale weg” van studeren, werken in vaste banen (preventie medewerker, communicatie adviseur, loopbaanadviseur), trouwen, moeder worden (én kostwinner zijn).

Anderzijds bleef ze altijd op het spirituele pad om zichzelf te ontwikkelen, te leren aarden,
en verheffen boven trauma’s. Ze kon deze twee werelden lang naast elkaar laten bestaan tot de overgang zich aandiende. Toen werd de druk
om eindelijk het leven te leven in overeenstemming met haar Ziel te groot. Het roer moest om!

Op haar 55e verliet Jolène het vaste stramien en vertrok ze een aantal maanden alleen naar Sardinië. Om te herbronnen, met zichzelf te zijn, zichzelf opnieuw te ervaren. Ze werd diep geraakt door het eiland en plantte het zaadje om hier met een groep vrouwen terug te komen.

Naast een passie voor yoga en mantra’s, natuur, dieren, dans, schoonheid én gezond & lekker eten houdt Jolène van het doorgronden van situaties. Haar laatste “doorgrondingen” betreffen de overgang (als transformatiefase) en je vrouwelijkheid leven (in bv. Stralend Vrouw Zijn
en Yoga for grace).

Haar wijsheid, gevoeligheid, humor en kracht maken
haar een fijne, sprankelende teacher voor yoga en meditatie én een betrokken liefdevolle vrouw die je kan gidsen door transformatiefases vanuit haar eigen praktijk Veervrouwe.

“Er waren altijd wijze vrouwen die ik in mijn leven zocht en vond, die me inspireerden, leerden en me supporten. Zo’n vrouw wil ik ook voor anderen zijn.”

Uit eigen ervaring weet Jolène wat het betekent om een gevoelige vrouw te zijn in een door mannelijke normen gedomineerde wereld, wat stress kan aanrichten, hoe de overgang een doos van Pandora kan zijn en hoe je altijd de potentie van schoonheid, vrijheid en nieuwe creativiteit in je draagt. Het is en blijft er allemaal tot jouw juiste moment.

Over Pomme Termond (1979)

#pionier #hartsbewustzijn #sensualiteit

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart.

Naast een liefde voor de natuur, de zee én de bergen, heeft Pomme een passie voor zelfontwikkeling en zelfheling. Het is haar wens anderen te helpen het potentieel te ontwikkelen waarmee ze geboren zijn, zodat ze de meest authentieke versie van zichzelf kunnen zijn.

Uit eigen ervaring weet Pomme hoe emotionele gebeurtenissen en trauma onze levens vormen en ons ervan kunnen weerhouden het leven te (be)leven zoals dat voor ons bedoeld is. Ze weet echter ook wat er aan de andere kant op ons wacht als wij onze diepste angsten én verlangens omarmen en onze levensenergie weer vrij kan stromen.

Pomme heeft een master in Gezondheidswetenschappen en is opgeleid als lichaamsgericht psychotherapeut, complementair therapeut en psychosociaal therapeut. Zij heeft verschillende functies bekleed binnen de Universiteit Maastricht en diverse jeugdhulp organisaties. Daarnaast was zij actief als reisleidster en klim- en buitensportinstructrice.

Samen met haar drie kinderen woont Pomme in Maastricht. Sinds 2016 werkt zij als holistisch traumatherapeut met jeugdigen en volwassenen in haar eigen praktijk EMOCARE en als zorgcoördinator, gedragswetenschapper en behandelaar in haar centrum voor Integratieve Jeugdhulp EMOVITA.

Zij werkt met individuen en groepen en is gespecialiseerd in trauma, identiteit, transformatieve en persoonlijke groei.

Pomme is gedreven en leeft vanuit een open hart. De droom die haar heeft gekozen is om de wereld een beetje mooier te maken door bij te dragen aan bewustzijn en verbondenheid. 

Sardinië heeft haar hart gestolen.